Sveti Otac predvodit će molitveno bdijenje pred relikvijarom Gospe od suza iz Siracuse

''Utješiti ožalošćene'' – jedno je od sedam duhovnih milosrdnih djela koje je u središtu ovoga velikog jubilejskog događaja namijenjenoga svima.

Obrisati lica umivena suzama zbog tjelesne ili duhovne patnje, donoseći utjehu i nadu, svrha je Molitvenoga bdijenja ''kako bi se obrisale suze'', koje će papa Franjo predvoditi u četvrtak 5. svibnja u 18 sati u bazilici Svetoga Petra.

''Utješiti ožalošćene'' – jedno je od sedam duhovnih milosrdnih djela koje je u središtu ovoga velikog jubilejskog događaja namijenjenoga svima, a posebno onima koji više osjećaju potrebu za riječi koja će im pružiti potporu, snagu i utjehu.

Tom će prigodom biti izložen na štovanje vjernicima relikvijar Gospe od suza iz Siracuse, poznat po čudesnoj pojavi koja se dogodila između 29. kolovoza i 1. rujna 1953. godine, kada su iz jedne gipsane slike Bezgrješnoga Srca Marijina, u domu mladoga bračnog para Angela Iannusa i Antonine Giusto, počele kliziti ljudske suze. U relikvijaru se nalazi dio tih suza poteklih iz Gospina lika.

Tagged under