Postavljen video-nadzor u Osnovnoj školi Bijakovići

Kako smo doznali od prof. Veselka Pehara, ravnatelja Osnovne škole Bijakoviči, od jučer se cijela zgrada te škole nalazi pod video-nadzorom.

Škola je, naime, vlastitim sredstvima nabavila potrebnu video opremu s više analognih i digitalnih kamera koje danonoćno snimaju što se sve događa oko zgrade i u školskom dvorištu. Prema ravnateljevim riječima, instaliranje elektronske opreme za video-nadzor te škole bilo je nužno zbog višegodišnjeg neprimjerenog ponašanja neodgovornih pojedinaca, uglavnom mlađe dobi, koji su svojim nepromišljenim postupcima često uništavali ukrasno bilje u školskom dvorištu, razbijali prozorska stakla te pričinjavali druge štete na samoj zgradi te škole.

Unatoč tomu što je OŠ Bijakovići tek 200-njak metara udaljena od međugorske župne crkve sv. Jakova, te što je uprava škole o svemu obavještavala djelatnike policijske ispostave Međugorje te upozoravala na takve postupke maloljetnika, gotovo svakoga tjedna u školskom dvorištu i na školskoj zgradi bile su vidljive posljedice vandalskog ponašanja neodgovornih pojedinaca ili više njih. Kako do sada nije bilo video-nadzora, počinitelje je bilo gotovo nemoguće otkriti. Nakon što je jučer instalirana oprema za video-nadzor, u školi vjeruju da će vandalizmu konačno doći kraj.

Pročitajte više vijesti iz Međugorja