"Ovo je čudo iz Međugorja"

Moram reći ono što osjećam. Ovo je čudo iz Međugorja. Lijepo je kad pobijediš. Ne bih se nikad kladio protiv Isusa i gospe Međugorske, rekao je izbornik Babić.

 Hrvatska rukometna reprezentacija je čudesno pobijedila, ma ne pobijedila, rastavila domaćina reprezentaciju Poljske u Krakowu 37-23 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Kauboji su napravili najveću pobjedu u povijesti rukometa i s 14 razlike deklasirali Poljake.

- Ja sam mokar, znojan, izgubio sam glas... Ovo je najveća pobjeda u povijesti hrvatskog rukometa - u jednom dahu je izgovorio Goran Šprem nakon utakmice s Poljskom za RTL.

- Ova naša generacija ide u zaborav, jednostavno su nas zbrisali - nadovezao se Mirza Džomba.

Euforija se nije mogla sakriti ni na licima igrača. Golman Ivan Stevanović proglašen je najboljim igračem utakmice.

- Ovu pobjedu nam je donio jedan veliki fanatizam. Igrali smo fantastično i nagrađeni smo. Vidjeli smo kad su Norvežani pobijedili u prvoj utakmici da su zvijezde naklonjene nama. Teško je pričati sad, tek sutra ujutro ćemo biti svjesni svega. Bilo je sjajno, nemam riječi... - rekao je Stevanović i dodao kako ime je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svima čestitala.

Izbornik Željko Babić bio je vrlo emotivan nakon utakmice.

- Moram reći ono što osjećam. Ovo je čudo iz Međugorja. Lijepo je kad pobijediš, a tko za što se dogodilo s Poljacima. Vidio sam jednu dobru psihološku pripremu naših igrača. Igrali smo dobru obranu, uhvatili smo jedan dobar ritam i to je sport. Ja nisam vjerovao u čudo, a pripremili smo se za to. Ne bih se nikad kladio protiv Isusa i gospe Međugorske. Dobro ćemo se pripremiti za Španjolsku - rekao je izbornik rukometne reprezentacije.

Ovo je čudo iz Međugorja i slava Isusu - izjava Željka Babića,...

Ovo je čudo iz Međugorja i slava Isusu - izjava Željka Babića, izbornika Hrvatske rukometne reprezentacije nakon nevjerojatne pobjede nad Poljskom i plasmana u polufinale

Posted by Kraljica Mira on 27. siječnja 2016

 

Tagged under