Posljednje riječi 12-godišnje kršćanke koje su islamisti zapalili bile su ”OPROSTI IM”

Dok je umirala u majčinom zagrljaju, nakon što su islamisti napali njihov obiteljski dom, kršćanska djevojčica je zavapila ”oprosti im”.

12-godišnja djevojčica je umrla od opeklina nakon što su islamski militanti napali obiteljski dom u iračkom Mosulu.

Zagovornica za ljudska prava opisala je kako je djevojčica bila pod tušem kada su džihadisti pokucali na vrata te poručili djevojčicinom majci: ”Imaš dva izbora, otići ili moraš platiti islamski porez.”

Majka je odgovorila kako će platiti, ali da pričekaju trenutak jer joj je kćerka pod tušem.

U tom trenutku militanti su okupirali kuću te glasno galamili ”nemaš nekoliko sekundi”. Postavili su požar i otišli. Majka i kći su žurno pohitali iz kuće, ali djevojčica je svejedno zadobila opekline četvrtog stupnja te smjesta prebačena u bolnicu.

Umrla je na majčinim rukama u bolnici, a posljednje riječi su joj bile ”oprosti im”.

Jacqueline Isaac, zagovornica za ljudska prava, koja je ispričala cijelu priču na konferenciju u New Yorku na kojoj se govorilo o progonstvu kršćana, dodala je: “U središtu tame postoji svjetlo. Gdje je svjetlo, tamo je nada”, prenosi Christian Today.

Djevojčica je samo jedna u nizu kršćanskih žrtava ubijenih na Bliskom istoku. Kršćani u muslimanskim zemljama proživljavaju pravi genocid, a svijet i dalje kao da se oglušuje.

Tagged under