Potres je uništio župnu školu ali u njenoj unutrašnjosti događa se nešto „Nevjerojatno“!

Radi se o jednoj lomljivoj staklenoj vitrini s likom Gospe od Svjetla koja je ostala netaknuta nakon potresa od 7.8 stupnjeva koji je u subotu 16. travnja pogodio Ekvador.

Dok je sve ono što nas okružuje samo uništenje i ruševine.

Fotografija kipa Djevice koja kruži društvenim mrežama izrađena je u župnoj školi Leonie Aviat u mjestu Tarqui u gradu Manti, jedna od zona koje su najviše pogođene potresom.

Kako su izvijestile različite udruge iz Oblates Svetog Franje Saleškog, u izjavama koje prenose različiti mediji dogodilo se veliko čudo kada je mjesto na kojem je fotografija izrađena tj. škola bila u potpunosti urušena. Kako je moguće da se jedan Gospin potpuno krhki kip odupre potresu? Ovo je veliko pitanje posljednjih sati.

Za mnoge možda odgovor ne postoji, ali na kraju može se gledati kao jedan trijumfalni lik koji stoji ispred jedne potpuno uništene situacije. Dakle jedna ikona utjehe.
Jedno čudo kada se sve činilo izgubljenim

Prošlih dana spasioci i ekvadorski volonteri svojim neumornim radom spasili su živote mnogih ljudi koji su ostali u ruševinama.  Tri dana poslije potresa, na primjer – čak i u gradiću Tarqui, gdje se dogodilo čudo Gospinog lika – kako prenosi ABC, spašene su tri osobe koje su bile zarobljene pod jednom zgradom.

U ovom slučaju heroji su bili vatrogasci iz Quito, koji su istog dana spasili još dvije osobe u gradskom okružju. Čak i u Tarquiju, nastavlja ABC, pod ruševinama tržnice – nakon 32 dana – spašen je čovjek poznat kao „Don Segundo“. S njim je spašeno još dvoje ljudi.

U međuvremenu dogodilo se još jedno nevjerojatno spašavanje u obalnom gradiću Pedernales, epicentru katastrofe, gdje je nacionalna policija spasila 65-godišnjeg čovjeka. I jednog starca od 82 godine koji je ostao u šoku i nije mogao govoriti.
Jedna od prvih

20 sati nakon potresa spašena je i ona iz Pedernalesa. Radi se o djevojčici koja je ostala zarobljena pod jednom zgradom.

„Mirno, mirno“ – bile su prve riječi koje su joj spasioci rekli vidjevši da je još živa.

potres-unistio-zupnu-crkvu.jpg

Tagged under