U Guadalajari je, u pokaznici, pronađena posvećena hostija puna krvi

Mons. Ramiro Valdes Sanchez, opći vikar dijeceze, postavljen od kardinala Francisca Roblesa Ortege kao predsjednik istrage navodnog čuda. Mons.

Sanchez izjavio je: "Prije svega, trebaju se izdvojiti svjedočenja troje ljudi koji su prisustvovali događaju, među kojima i župnik".

Župnik župe Sveta Marija od Crkve, velečasni Jose Dolores Castellanos Gudino, potvrđuje da je vidio bljesak svjetla te da je čuo jedan glas dok je klečao u molitvi ispred Presvetog Sakramenta prošlog 24. srpnja.

Glas je rekao ocu Gudinu: "Pozvoni na zvona kako bi svi došli ovdje. Ja ću prenijeti moje zahvale na sve prisutne cijeloga dana. Stavi na oltar crkve tvoj mali tabernakul (svetohranište) koji koristiš za privatno štovanje, a pored malog tabernakula stavi veliku pokaznicu. Otvorit ćeš tabernakul samo u 3 sata poslijepodne, ne prije".

Glas nastavlja govoreći: "Izvršiti ću jedno čudo u Euharistiji. Čudo će se zvati 'Čudo Euharistije u utjelovljenju Ljubavi zajedno s našom Majkom i Gospođom'. Kopiraj sliku koju ću ti sada dati i pokaži je ljudima".

Otac Gudino je izjavio kako mu je glas rekao da podjeli poruku sa svojom braćom svećenicima kao pomoć za njihovo obraćenje, i kako je ispunio blagoslovom sve duše. Kada su se župljani okupili u 15h, župnik kaže da se "on približavao tabernakulu i uzevši ga vidio je da je posvećena hostija Našeg Gospodina Isusa Krista bila prekrivena krvlju."

Glas mu je još rekao da izgradi jednu kapelu za štovanje, te da dozvoli bilo koji tip znanstvenog testiranja za potvrdu čuda. Vikar Sanchez je rekao da će što prije doći jedna uspostavljena ekipa stručnjaka kako bi ispitala da li postoji jedno znanstveno objašnjenje ovog fenomena, te da će se uzorci ovih hostija ispitati u Guadalajari.

"Kardinal je odlučio da, u međuvremenu, Hostija ne treba biti izložena javnosti, već čuvana u sigurnom tabernakulu". Mons. Sanchez potvrđuje da "nas crkvena doktrina uči kada se dogodi jedan čudesan događaj, van zajednice, treba poduzeti sve predostrožnosti kako bi se odredilo da li događaj može biti objašnjen prirodnim uzrocima, ili je potrebno veće produbljivanje u slučaju u kojem se prelazi prirodno i smatrati to čudesnim događajem".

Lalucedimaria.it/Prijevod:medjugorje-info.com

Tagged under