Hercegovačka vina uskoro na kraljevskom dvoru u Švedskoj

Glazba, društvo i priča, te dobro vino i hrana čine dobru zabavu. Poznavateljima i ljubiteljima vina u BiH, ali i izvan nje dobro je poznata kvaliteta koja dolazi iz naše Hercegovine i njenih bogatih polja i vinograda.

Među uspješnima svakako se izdvajaju vina vinarije AG obitelji Vasilj iz Međugorja, koji tradicionalno sa prijateljima i partnerima organiziraju druženja s ciljem promoviranja kulture stola, odnosno hrane i vina. Nedavno je tako bilo i u Sarajevu, gdje se okupio veliki broj poznatih osoba.

Protekla godina bila je plodonosna za naše poznate vinare, a koliko su njihove prepoznatljive sorte Žilavka i Blatina popularne širom Europe svjedoči činjenica da su pozvani izlagati na međunarodnom sajmu u Stockholmu.

- Vina su kraljevsko piće, pa otuda smo i mi bili dio sajma u Kraljevini Švedskoj. Odgovor i reakcije na naša vina su izvrsne. Iako već dugi niz godina osiguravamo plasman u europske zemlje, baza nam ostaje na domaćem tržištu. Protekla godina nam je bila odlična, a vjerujem da ćemo i naredne nastaviti u istom maniru, poručio je Andrija Vasilj, prenosi ABCportal.info