Svaki čovjek po sebi je pitanje i traženje odgovora a Bog je odgovor i čekanje tražitelja(fra.Slavko Barbarić).

Sam Bog je cilj svih naših stremljenja i nadanja i bez toga cilja sve naše životne trke završavaju kao pucanj u prazno.Ispraznost naših htijenja dovela nas je u stanje plutanja dalekim morima, nošenih prevrtljivim valovima i vječite borbe za malo kupljenog zraka. Jedan cijeli svijet nade potopljen je u boli i bijedi, okovan lancima grijeha i zaslijepljen lažnim sjajem kneza tame, zarobljen u prostoru i vremenu kojem vladaju zakoni pohlepe, požude i nemorala gdje samo jedan mali odvojeni dio drži glavu iznad vode i spaja vremenito sa vječnim, nebo sa zemaljskim. I s pravom se ponekad neki osjećaju kao napušteni otoci usred oceana krvi prolivene za jedan bolji i pravedniji svijet.

Ali ono što nam drži glave iznad vode nije zrak isisan iz pluća svijeta već čisti zrak s nebeskih visina za kojeg smo se sami svojim odricanjem i nesebičnim žrtvama izborili svojim molitvama i vjerom da nas čvrste niti Božje milosti drže žive u tijelu i još važnije žive u duši.Gospa je ta koja nam je primakla Nebo do samih dolina, preko trnja i kamenja i položila ga s punim povjerenjem u naše ruke da se naša nutrina ne isprazni na crpilištima laži već napuni silom i snagom Duha Svetoga.

Gospa govori o ratovima naše nevjere i straha za budućnost. Poruka kaže: "Dječice, tko moli ne boji se budućnosti, a tko posti ne boji se zla. "Kad bi već danas naučili dobro moliti čudesa bi bila realnost naših surovih života ali mi smo od molitve napravili svojevrstan idol i ako smo već duže vrijeme skloni takvoj molitvi u kojoj su srce i vrhunaravna čežnja isključeni, vrijeme je da odložimo na neko vrijeme svoje ustaljene molitve (devetnice,časoslove, krunice) i počnemo jednostavno gledati našega Spasitelja na Križu. Isus nam kaže "nemojte blebetati kao pogani. Nećete biti uslišani zbog mnoštva riječi koje izgovarate u molitvi". Zato, treba nam taj krik srca, istina da On visi nemoćan i ponižen nadamnom na drvu križa i umire tu kraj mene za i zbog mene. Tu je moje mjesto gdje plačem skupa sa svojom svetom Majkom i kajem se iz dubine duše suzama koje peru moje grijehe i skidaju mrene s kušnji i patnji koje me prate u zemaljskom trajanju.

Tvoje i moje mjesto nije u svijetu gdje križ predstavlja sablazan već vrata u trajnu radost. Oni koji vole Mariju i s njom putuju dolinom suza noseći svoj križ prepoznaju prividnu snagu zloga koja se utapa i guši pod valovima Božjeg milosrđa nestaje i izgara u sjaju veličanstvene istine koja svoje sjeme sadi i uz put naših Kalvarija. Nevidljivo, ali raste diljem svijeta pod svakim križem da bi zasjalo u punom cvatu čekajući da minu duge tmine na Uskrsno jutro u Srcu One koja je bez drva raspeta i bez koplja probodena. Koja sve naše bolesti, boli i trpljenja milostivo prima u svoje Srce i liječi melemom svoje dobrote i nježnosti, kupa ih pod suncem milosti i zalijeva toplinom Svoje ljubavi. Ona treba naše žrtve i odricanja jer ima upravo u svome Srcu toliko da može svakoga utješiti.

Gospa poziva na post zato da ovladamo svojim osjećajima i dođemo do unutarnje slobode u kojoj trpljenja postaju blagoslov nošen prema vječnosti a osjećaji utopljeni u moru Božje ljubavi. Bez posta nema pobjede, promjene, obraćenja i istinske slobode duha.Post je naša snaga jer post ne znači samo odreći se hrane, već otkriti kruh kao dar,otkriti život. Zato posti od ponavljanja pobožnih riječi, uroni u molitvu i nađi sebe u zagrljaju Onoga koji umire za tebe da bi ti imao život vječni.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Kardinal Puljić upozorava na migrantski kaos u BiH: ‘Imamo silovanja, zapaljene kuće, provaljivanja’
23. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok