Održi nadu. Vjerovao ili ne - bez hrane možeš poživjeti i do 70 dana. Bez vode - oko tjedan dana. Bez zraka možeš do 6 minuta.

A sad-ono bez čega ne možeš živjeti: nada!

Nada je čvrsto vjerovanje da će biti bolje. Ona je razlog da ne odustanemo, čak ni onda kad naš život izgleda izgubljen. Prorok Jeremija ( Stari zavjet, biblija) je znao tajnu: "Blagoslovljen čovjek koji vjeruje Gospodinu i čije pouzdanje je Gospodin". Bog, stvoritelj svemira, koji je nazočan pri svim tvojim problemima, može ti namijeniti sigurnu budućnost. Osoba koja se nikad nije pouzdala u Isusa Krista mogla bi život smatrati besmislenim i beznadnim. Ima i pravo jer bez Krista si "bez nade i bez Boga na svijetu" (Efežanima 2,12). Ipak, Isus Krist ti nudi ono što ti sam nikad ne bi uspio dosegnuti i ono što ti nitko ne može oteti:

- Ljubav, koja nije utemeljena na tvojim osjećajima ili zaslugama, nego na beskonačnoj pomoći milosrdnog Boga. "Bog je ljubav prema nama iskazao u tome što je Krist umro za nas dok smo još bili grešnici" (Rimljanima 5:8)

- Slobodu , spoznati Boga i radovati mu se jer je Krist uzeo na sebe kaznu za naše propuste i grijehe. (1. Petrova 3:18)

- Prijateljstvo koje nikad ne razočarava, nikad ne prestaje jer je Isus obećao: "Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću zapustiti!" (Hebrejima 13:5b)

- Smisao života; jer Bog nas je stvorio da slijedimo Krista i to je ono što našem životu daje pravo značenje i stvarni smisao.

- Postojanu budućnost, čvrsto utemeljenu na Kristovu proroštvu: "Vratit ću se i uzeti vas k sebi, da i vi budete tamo gdje sam ja".

- Vječnu domovinu - mjesto gdje nestaju sve zemaljske tuge i tragedije - sebičnost, mržnja, besmisao, smrt. "I otrt će svaku suzu s vašeg lica i smrti više neće biti ,ni žalosti, ni jauka, ni boli-jer prvo je prošlo". (Otkrivenje 21:4)

Možeš biti siguran da na pravi način vjeruješ u Boga ako učiniš slijedeće korake:

1. Spoznaj svoje grijehe i da te oni udaljuju od Boga: "...jer su svi sagriješili i lišeni su Božje slave" (Rimljanima 3:23)

2. Prihvati da te Bog voli i da je Isus za tvoje grijehe umro na križu: "Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u Njega vjeruje, već da ima život vječni." (Ivan 3:16)

Prihvati Isusa Krista vjerom: "...da, ako priznaješ Isusa svojim ustima kao Gospodina i u svom srcu povjeruješ da Ga je Bog uskrsnuo od mrtvih-bit ćeš spašen".

Na taj način npr. možeš razgovarati s Bogom, tj. moliti: "Gospodine, hvala Ti što si poslao svog Sina da umre za mene. Bez Njega bih uistinu bio zauvijek izgubljen i daleko od Tebe. Molim Te dođi u moj život i budi moj Spasitelj."

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Padre Pio i Marija Pomoćnica kršćana ujedinili se i spasili dijete od smrti
23. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok