'Danas sam bila u raju, u duhu i vidjela sam nezamislive ljepote i sreću koje nas čekaju poslije smrti'.Sveta Faustina bila je jedna od najvećih mistika 20. stoljeća, a možda i najveća u povijesti crkve.

- Danas sam bila u raju, u duhu i vidjela sam nezamislive ljepote i sreću koje nas čekaju poslije smrti – napisala je u svom dnevniku 27. studenog 1936. godine.

Kao i sa svim njezinim vizijama, ono što je vidila predstavlja 'privatno otkrivenje' i stoga nije obvezujuće za katolike. Ipak, može koristiti za izgradnju vlastite vjere.

- Vidjela sam kako sva stvorenja daju beskrajnu hvalu i slavu Bogu. Vidjela sam kako je velika sreća kod Gospodina, koju širi među svim stvorenjima čineći i njih sretnima. Zatim sva slava i hvala koje izviru iz ove sreće, vraćaju se svome izvoru i ulaze u dubine Božje – stoji u dnevniku svete Faustine.

Dalje, piše kako se taj izvor sreće u svojoj biti ne mijenja, ali uvijek je nov i uvijek pruža sreću svim stvorenjima. Sada razumijem svetog Pavla koji je rekao da oči ne vide, a uši ne čuju niti je ušlo u srce ljudi ono što je Bog pripremio za one koji Ga vole.

- Bog mi je omogućio da shvatim da postoji samo jedna stvar koja ima beskrajnu vrijednost u njegovim očima. A to je Božja ljubav; ljubav, ljubav i još jednom ljubav. I ništa na ovom svijetu se ne može usporediti sa čistom Božjom ljubavi. S nezamislivim blagodatima Bog dariva osobu koja Ga iskreno ljubi – piše sveta Faustina.

Poručuje da je sretna ona duša koja već na zemlji uživa Gospodinove blagodati. To su male i ponizne duše!

- Pogled na ovo veličanstvo Božje, koje sada razumijem dublje i koje nebeski duhovi štuju prema stupnju milosti i hijerarhijama u kojima su podijeljeni, nisu uzrokovali da se moja duša optereti terorom ili strahom, ne, ne i ne – piše u nastavku.

Duša joj je s vremenom postala puna ljubavi i mira, a sa sve većim upoznavanjem Božje veličine bivala je sve sretnija što postaje osobom kakva jest.

- I neizmjerno se radujem Njegovoj veličini i veselim se što sam tako malo stvorenje, jer me Bog može nositi u svom naručju i prigrliti me bliže svom srcu – zaključila je.

Cijelo iskustvo ju je potaknulo da osjeća žaljenje prema onima koji ne vjeruju u nebeski život s Gospodinom.

- O moj Bože, kako žalim one ljude koji ne vjeruju u vječni život. Molim za njih da ih zraka milosrđa obujmi i da i Bog prigrli u očinsko krilo – piše sveta Faustina u svom dnevniku.

Za nju ljubav ne poznaje strah, ljubav prolazi kroz sve zborove anđela koji stoje pred Njegovim prijestoljem.

- Neće se bojati nitko. Dolazi do Boga i uronjena je u Njega. Kerubini koji čuvaju raj vatrenim mačem, nemaju nikakvu moć nad njom. O čista Božja ljubavi, kako si velika i bez premca. Kada bi duše znale kolika je tvoja moć – kaže naposljetku sveta Faustina.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
IN MEMORIAM - GENERAL BLAGO ZADRO
16. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok