Prije četri godine glavni grad Bosne i Hercegovine posjetio je papa Franjo.

Bio je to jedan od najljepših trenutaka posljednjih godina koji se dogodio Bosni i Hercegovini u kojem su svi ljudi dobre volje ujedinili svoje snage kako bi u svijet poslali poruku mira.

Svoj cjelodnevni posjet Sarajevu, Sveti Otac upotpunio je i veselim i emotivnim susretom s više od četiri tisuće mladih okupljenih u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih.

Tom prigodom pitali su ga i je li točno da ne gleda televiziju.

"Da, točno je da ne gledam televiziju. Na neki me je način zavaravala i sredinom 90-ih godina odlučio sam je više ne gledati", kazao je jednostavno Papa.

Rekao je da više voli gledati filmove i to u kinu.

"Ja sam inače iz kamenog doba. Vjerujem da se vrijeme promijenilo i da živimo u novom vremenu i to je vrlo važno. U vremenu slike u kojemu živimo mora se uraditi ista stvar kao u vremenu knjige u kojemu smo živjeli ranije: izabrati što gledati", rekao je papa.

Poručio je kako bi bilo lijepo od onih koje prave TV program da prave nešto konstruktivno što će ljude uzdizati, a ne spuštati na dno.

BIRAJTE ŠTO GLEDATE

To bi, drži Papa, ljudima pomoglo da ojačaju uzvišene vrijednosti, a u međuvremenu oni bi trebali pažljivije birati što gledaju i naprosto isključiti TV kad se prikazuje nešto loše, slično odluci da se ostavi loša knjiga.

Stvari koje nam uništavaju duh, poručio je Papa mladima, je i postati rob sprava poput kompjutora jer se tako gubi duša.

Koristi li se kompjutorom za loše stvari to je čisti gubitak života.

"Koristite kompjutore i informatiku za stvari koje vas uzdižu i koje vam čine dobro", jedna je od Papinih poruka mladima

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
NAJEŽIT ĆETE SE Na današnji dan 1989. održan je famozni 'zabranjeni' koncert Prljavog kazališta u Zagrebu
17. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok