Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu u četvrtak 22. veljače objavljene su nominacije za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin.

Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.
 
Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici, a njen album ''Božićno jutro'' nominiran je za najbolji album popularne duhovne glazbe. Album su zajedno uredili Goran Martinac, Domagoj Pavin i Damir Bačić, a nakladnik je Croatia Records.
 
U istoj kategoriji našao se i album Alana Hržice ''Nova stvorenja'' kojeg je uredio Goran Kovačić, a nakladu potpisuje Aquarius Records.
 
Za najbolji album popularne duhovne glazbe nominiran je i ''Tri kralja jahahu'' međimurskog pjevača Mirka Švende Žige, a na kojem su još sudjelovali Toni Eterović na klavijaturi te Krunoslav Lajtman na saksofonu. Album je uredio Toni Eterović, u nakladi Arije.
 
Tko su dobitnici Porina u svakoj od 35 kategorija bit će objavljeno na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Svjedok "Čuda Sunca" iz Fatime: Odjednom kiša je prestala. Sunce je počelo prelaziti s jednog mjesta na drugo, mijenjajući boje ...
13. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok