Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu u četvrtak 22. veljače objavljene su nominacije za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin.

Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.
 
Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici, a njen album ''Božićno jutro'' nominiran je za najbolji album popularne duhovne glazbe. Album su zajedno uredili Goran Martinac, Domagoj Pavin i Damir Bačić, a nakladnik je Croatia Records.
 
U istoj kategoriji našao se i album Alana Hržice ''Nova stvorenja'' kojeg je uredio Goran Kovačić, a nakladu potpisuje Aquarius Records.
 
Za najbolji album popularne duhovne glazbe nominiran je i ''Tri kralja jahahu'' međimurskog pjevača Mirka Švende Žige, a na kojem su još sudjelovali Toni Eterović na klavijaturi te Krunoslav Lajtman na saksofonu. Album je uredio Toni Eterović, u nakladi Arije.
 
Tko su dobitnici Porina u svakoj od 35 kategorija bit će objavljeno na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Pater Stjepan Horvat o Ultri: Jedna me stvar malo rastužuje...
15. July 2019.

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.