U ponedjeljak, 7. listopada, su na „Via Dolorosa“, kojom je Isus Krist prošao noseći križ prema Kalvariji, otkrivene nove brončane skulpture koje predstavljaju postaje Križnoga puta. Papa Franjo ih je blagoslovio 21. rujna u Vatikanu, a izradio ih je, u Veroni, talijanski umjetnik Alessandro Mutto.
Read more ...

Filipinski kardinal Luis Antonio Tagle krstit će 450 djece beskućnika u katedrali Bezgrješnog začeća u Manili, 28. rujna. Kako je prenijela Agencija AsiaNews, ta je inicijativa dio programa za podizanje svijesti o besplatnosti sakramenata, koji je pokrenula nadbiskupija Manila. Naime, na Filipinima mnogi pogrešno misle da sakramente mogu primiti samo oni koji imaju novac da ih plate. Osim nadbiskupije, u provedbi inicijative važnu ulogu ima i Zaklada “Tulay ng Kabataan” koja od 1998. godine na metropolitanskom području glavnog grada Filipina brine o napuštenoj, siromašnoj i bolesnoj djeci, prenosi Vatican News. Zaklada “Tulay ng Kabataan” siromašnoj djeci pomaže u dostizanju cjelovitog osobnog razvoja, u zadovoljavanju osnovnih potreba i ostvarivanju prava na obitelj, studij i zaštitu. Zaklada radi s djecom koja žive na ulici i u slamovima, potom pomažu djeci s teškoćama u razvoju i onoj koja preživljavaju prekapajući po otpadu. Svake godine oko 1.500 djece bude primljeno u 36 ustanova na širem području Manile i u obližnjoj pokrajini Bataan. Osim toga, pruža pomoć napuštenim starijim osobama. Tijekom 21 godine zaklada je spasila više od 55 tisuća napuštene djece. Među njima je i Darwin Ramos koji je umro 23. rujna 2012., u dobi od 17 godina, zbog posljedica mišićne degenerativne bolesti. U kolovozu je otvorena kauza za njegovu beatifikaciju te nosi naslov sluge Božjega.

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 18.10.2019.
18. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok