Kad čovjek voli ženu, on pobjeđuje sve…kad ljubav osjeti dušom svom, još je jači zbog nje…

Usudit ću se pisati o ovome… O javnoj tajni koje se svi pasaju, zbog nekih razloga, kao recimo, da ne bi ispali papci itd... U prethodnim tekstovima sam otkrivao onako skrivećki kako se život živi, a ne životari…

Međutim ključ pravog života krije se upravo u naslovu ovog teksta. Sve je uzalud ako nema ljubavi. Čemu sve? Ljubav je nešto što se prijatelju ne može kupiti, a njome možeš kupiti sve! S njom možeš učiniti sve, zbog nje ćeš učiniti sve, pa čak i ono što misliš da je nemoguće, postane moguće, ako ima ljubavi!

Ljubav nije samo emocija, ljubav je pozitivna sila, povod za sve dobro i pozitivno. Svaki izum, svako otkriće i svako stvaralaštvo je proizišlo iz ljubavi prema nečemu ili nekome. S druge strane, nedostatak ljubavi je povod za sve negativno, za svu bol i patnju u svijetu, za svaki grijeh.

Međutim, kada čovjek voli ženu… To je snaga koja se ne može mjeriti ni s čim. Jedan banalan primjer… Pogledajte samo moć i veličinu koju odašilje Barack Obama kada uz njega stane žena i on ponosno izgovori dvije riječi: “My wife…”.

Ma 101 mandat mu ne bi bio dovoljan da je sam… da nema obitelji, da nema ljubavi! Zašto? Zato što nije fora u tom što je on Predsjednik SAD-a. Bespotreban mu je naklon svih dužnosnika svijeta i veličanje njegovog imena. Zamislite sebe u njegovoj poziciji… Može li itko i išta biti veća satisfakcija od toga kada Michelle Obama kaže: “Moj muž je Predsjednik!”?

Kada čovjek voli ženu, on pobjeđuje sve! Imao sam sreću upoznati jednog divnog čovjeka, prijatelja… Unazad par godina završio je na cesti. Izgubio sve u jednom danu. Neću ulaziti u detalje, bitna je rečenica kojom me oduševio.

Ostala mu samo žena s kojom se vjenčao samo par mjeseci prije tragedije koja ga je snašla i 150KM što je bilo taman za platiti stanarinu u stanu koji je iznajmio da ima gdje spavati. Gledajući milijunsku imperiju koju je stvorio danas i život kakvim živi, upitah ga, pa kako si se mogao ponovno dići i krenuti ispočetka onda kada ti se to desilo? Šuti, šuti… I ispali bez pardona: “Zbog ljubavi prema ženi i troje djece koje mi je kasnije podarila!”

Na kraju cijele ove priče, nek vam se ovo ureže negdje u glavi! Svi o ovome trebamo razmišljati, oni koji već jesu i oni koji će tek biti u ovoj situaciji. Na kraju svakog dana, ako je sve po redu, doći ćemo kući i leći u postelju. Nek ta soba, nek ta veza izmedju tebe i nje bude ispunjena ljubavlju i srećom! Zašto? Zato prijatelju sto odatle startaš svaki dan. Ako ti je START loš, kako misliš pobijediti u bilo kojoj životnoj utrci? :)

 

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Priopćenje hrvatskoj javnosti i medijima o fra Bernardinu: Molim vas da našu časnu braću ostavite u miru. „Preživajući“ zlo svojih prethodnika i sami postajete žrtve njihova golemog bezumlja – komunizma
22. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline