Na konferenciji za medije predstavljene inspirativne knjižice s kombinacijom poticajnih misli i fotografija

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 5. studenoga na konferenciji za medije predstavljene su inspirativne knjižice s kombinacijom poticajnih misli i fotografija, a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum svoj je izdavački program obogatila nizom zanimljivih darovnih fotoknjižica koje donose kratke i poticajne misli poznatih duhovnih učitelja, inspirativne priče i poticajne životne savjete. Svi tekstovi su popraćeni dojmljivim fotografijama, koje pojačavaju nadahnjujuću snagu knjižica. Formata su uobičajenog za čestitke, a na uvodnoj stranici predviđen je prostor na kojem je moguće dodati i posvetu, tako da mogu biti zgodan znak pažnje i dar dragim osobama u raznim prigodama.

U tom niz upravo je objavljeno pet noviteta. Knjižica "Deset pravila duhovnoga života" koja donosi 1500 godina staru mudrost duhovnoga učitelja Diadoha Foticenskoga u kojoj on savjetuje kako rasti u ljudskom i vjerničkom smislu. Pod naslovom "Nađi vremena“ objavljene su misli koje su nadahnjivale Majku Tereziju i koje otkrivaju novi pogled na život i svakodnevnicu. Među načelima koja su inspirirala Majku Tereziju jesu i ona sabrana u knjižici pod nazivom "Daj najbolje od sebe" koje u našem suvremenom svijetu u kojem prevladavaju otuđenost, komformizam i individualizam jasno poručuju da budemo drukčiji i damo najbolje od sebe, uvijek i svima. Knjižica "Tri čarobne riječi. Tajna obiteljske sreće" donosi mudre savjete pape Franje o tri "čarobne" riječi koje će obogatiti i oplemeniti život, a prvenstveno obiteljske odnose, također, konkretni Papini savjeti bit će poticajni i za unaprjeđenje odnosa s prijateljima i kolegama. "Stope u pijesku. Nadahnjujuća priča o pouzdanju u Boga" donosi odgovor o Božjoj prisutnosti i u najtežim životnim trenutcima kada se svaki čovjek osjeća samim i napuštenim, a proizišla iz snažna molitvenoga i životnoga iskustva, pruža utjehu i nadu milijunima ljudi širom svijeta.

Već prije, u ovom niz inspirativnih darovnih fotoknjižica objavljeno je šest naslova koji su jako dobro prihvaćeni od publike. Najveću pažnju je privukla knjižica "Ne brini! Bog ima pozitivne odgovore na sve tvoje brige" u kojoj se donose Božji odgovori iz Svetog Pisma na ljudske nesigurnosti, strahove, trpljenja. Veliku pažnju publike privukla je i knjižica "10 navika sretnih ljudi" koja sadrži deset načela pape Ivana XXIII. za sretan život. Dvije knjižice donose i savjete pape Franje "Osam savjeta za sretan brak" i "Deset savjeta za sretan život", a knjižica "Deset savjeta kako moliti" sadrži duhovne upute jednoga od najvećih svetaca i mistika Crkve sv. Ivana od Križa. Najljepše i najdublje misli o ljubavi koje su ikada napisane donosi "Hvalospjev ljubavi", a tekst je, kao i u ostalim knjižicama, popraćen lijepim i poticajnim fotografijama što ovo izdanje čini posebno privlačnim.

Knjižice su dostupne u knjižarama Verbum po cijeni od 12 kn.