Predstavljanje knjige PUT SRCA, autorice Paule Tomić

Predstavljanje knjige PUT SRCA (Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju), autorice Paule Tomić (knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske-Ogranak Grude).

Kulturna manifestacija Kulturna jesen i 12. Dani Matice hrvatske u Grudama –Božiću ususret– nastavlja se i u četvrtak, 19. listopada 2017. kada će u KINODVORANI Grude u 19 sati biti PREDSTAVLJANJE knjige Put srca (Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju), autorice Paule Tomić (Knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske-Ogranak Grude).

O knjizi će govoriti fra Goran Azinović, župni vikar u župi Krista Kralja Čitluk, prof. defektolog Tina Zovko – voditelj Odjeljenja za rad s djecom s višestrukim poteškoćama iz 1. O.Š. Široki Brijeg, i dipl. ing. agr. Petar Majić – u ime Ogranka Matice Hrvatske Grude. U programu će sudjelovati i autorica Paula Tomić, a moderator programa bit će Ivana Bošnjak.

U glazbenom dijelu gostovat će Zajednica „Svjetlo Marijino“ iz Međugorja.

Bit će prikazan kratki video o radu Odjeljenja za rad s djecom s višestrukim poteškoćama iz 1. O.Š. Široki Brijeg (autor: Nenad Tomić)

Kada nas odjeća koju nosimo grebe i žulja, kada otvrdne od previše pranja i deterdženta, postaje neugodna za nošenje. Kako bi je omekšali – upotrebljavamo OMEKŠIVAČE. Sredstva koja odjeću i robu čine mekšom i podatnijom, te ugodnijom za nošenje.
Ista je stvar sa ljudskim srcem. Kad otvrdne od grubosti života, kad društvo postane previše tvrdo i nehumano – nije u njemu ugodno živjeti. Žulja i vrijeđa. Zato je Bog u naše živote i u društvene sustave „stavio“ ljude s teškoćama u razvoju. Oni su pravi OMEKŠIVAČI DRUŠTVA. Čine sve nas, a i svijet mjestom s više ljubavi, pažnje, žrtve, služenja. Unose tračak nevinosti i čistoće u najčešće proračunate i iskvarene ljudske odnose. Knjiga PUT SRCA nastala je iz želje da se prema primjeru života i djela Jeana Vaniera (osnivača zajednice Arka), ukaže na duhovnu ljepotu i poslanje svih osoba s teškoćama u razvoju. Da se ohrabre njihove obitelji i svi oni koji s njima žive i rade, kako bi se u trenucima kad križ postane jako težak, prisjetili da ih Bog zapravo jako puno ljubi, da On s njima i u njihovom djetetu trpi i da ih čeka toplo Božje krilo i puno radosti jednom kad se u Vječnosti susretnu.

Predstavljanje knjige PUT SRCA prvenstveno je namijenjeno roditeljima djece s poteškoćama u razvoju kao i svima onima koji s njima žive i rade, od vrtića, škola i drugih ustanova, njihovim prijateljima i svima onima koji žele hoditi putem srca.