Predstavljen novi svezak jutarnjih propovijedi pape Franje "Uzdignimo srca"

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 12. svibnja predstavljen je novi svezak Papinih jutarnjih propovijedi

"Uzdignimo srca", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Ujutro svakoga dana, koji započinje još prije pet sati, papa Franjo odvaja vrijeme koje želi provesti u molitvi i meditaciji Svetoga pisama, posebice dnevnih misnih čitanja. Potom svoja promišljanja dijeli s vjernicima tijekom jutarnje homilije, u tihoj misi s nekolicinom prisutnih u kapeli Doma svete Marte. Upravo te poticajne jutarnje propovijedi postale su jedan od najkarakterističnijih vidova njegova pontifikata. Propovijedi na tim jutarnjim misama predstavljaju živo srce njegova pastorala; one nastaju spontano i predstavljaju poruke pune značenja koje se pozivaju na samu srž evanđelja.

U tim spontanim Papinim riječima milijuni ljudi nalaze utjehu i ohrabrenje za svakodnevno življenje. Stoga je i kod hrvatskih čitatelja odlično prihvaćen prvi svezak jutarnjih propovijedi pape Franje objavljen pod naslovom "U potrazi za pravim blagom", a sada je na veliko zanimanje naišla i druga knjiga Papinih jutarnjih propovijedi naslovljena "Uzdignimo srca", upravo objavljena u izdanju nakladničke kuća Verbum.

U ovoj novoj knjizi Papa progovara o raznim temama koje pokrivaju gotovo sva područja vjerskoga života: lik Krista Spasitelja, ljepota opraštanja, značenje sakramenta pomirenja, licemjerje kod kršćana, opasnost ogovaranja, razlika između grješnosti i pokvarenosti, sloboda mišljenja, ljubav i mnoge druge. Papa o svemu tomu progovara jednostavnim riječima bogatim metaforama i slikama iz svakodnevnoga života, bivajući svakome blizak i razumljiv, obraćajući se tako srcu svakoga čitatelja, nudeći poticaj i nadahnuće za radostan i smislen život.

Knjiga "Uzdignimo srca" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće ju je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje

 

Tagged under