Biti mlad znači biti otvoren, misliti mladenački, učiti do zadnjeg daha Života, upijati Život i nadasve - ništa ne definirati.

Ne Život stavljati u kalupe, već mu dati Slobodu. Život bez Ljubavi je mrtav, a Ljubav se rađa jedino u Slobodi. Tko je to od nas do kraja upoznao Život i na Životu ostao? Mladost, ona sveprožimajuća. Mladost Duha je silni trenutak velikodušnosti u vremenu. Izaći iz razdoblja tjelesne mladosti i ući dublje u Život, ne znači izgubiti Mladost.

Mladost se gubi kada se odustane od traženja Svetosti u Životu. Znati iskoristiti svoju dob na djelotvorno i plodonosno traženje Svetosti, znači izgrađivati svoju Mladost Duha. Znati se zapaliti za velike ideje, zaželjeti ih, odlučiti se za njih i poletjeti, nije posao za „starce", za umorne od života ili još bolje reći za mrtve u duši. Za našu Raspetu i Uskrslu Ljubav je svaka dob dobra, u svakom vremenskom razdoblju Života On zove, o trećoj, šestoj i devetoj uri. Uistinu, ponavljam ti, svaka dob je dobra za Njega; kakvo god bilo tvoje stanje, tvoja sadašnja situacija, tvoje zdravlje, tvoje okruženje, trebaš zaželjeti, odlučiti i poletjeti u Svetost.

Znamo dobro da Svetost nisu neke iznimne milosti sabranosti, niti mrtvljenja i nepodnošljive pokore. A nisu niti neko posebno nasljeđe samoće, daleko od svijeta i Života. Baš suprotno. Svetost se sastoji od lijepog i ljupkog ispunjenja vlastitih potreba, u radosnom i poniznom prihvaćanju Božje volje, u sjedinjenju s Njim u svakodnevnom radu, u onome znati spojiti Vjeru i Život u skladno i plodonosno jedinstvo kao i u mnogim drugim malim i običnim stvarima koje svako Srce prepoznaje i zna.

„Est via quae videtur..." – „Postoji put koji izgleda...". Put je jednostavan i jasan. Sve je rečeno, sve se zna, sve je na Križu posvjedočeno. Zaželi, odluči i poleti! Ostvari svoj napor i svoju borbu, ustraj s Ljubavlju i povjerenjem da bi ostao Mlad. Presveta Djevica, Kraljica Svih Svetih, ako je zamolimo za Svjetlo i zaštitu, bit će nam velika potpora, utjeha i snaga u našoj...

... Želji, Odluci i Letu.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Boris Beck - Teror sreće mnoge vodi u očaj
21. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline