Od četvrtka 24. listopada pa do nedjelje 27. listopada 2019. obiteljska molitvena zajednica „KRUNIČARI“ imala je svoju tradicionalnu jesensku duhovnu obnovu u Međugorju.

Oko dvjestotinjak sudionika, odnosno oko 40 –tak obitelji s brojnom djecom spavalo je u dvorcu i okolnim kućama. Program je bio jednostavan i prilagođen ritmu obitelji s djecom. U četvrtak je bilo okupljanje i uvodni susret, u petak su bila razmatranja, molitva krunice i sveta misa na Služnju i molitva na Križevcu, u subotu isti program uz posjetu i svetu misu u Širokom Brijegu, a u nedjelju molitva na Podbrdu i sveta Misa u Majčinom selu. Dok su roditelji slušali razmatranja o situaciji u Crkvi, krizi vjere i nošenju s istom, o važnosti braka i nerazrješivosti ženidbe, o pozivu na jednostavnost i povjerenju u Poniznost, djeca su imala svoje dječje radionice, a srednjoškolci također svoj program predavanja i svjedočanstava koji su vodili neki od roditelja.

Posebnost ovih susreta su tzv. „slobodna vremena“ jer se tada događaju spontana druženja, razgovori, ohrabrivanja, ispovijedanja, razmjena iskustava – koja obogaćuju kako osobni život supružnika tako i njihov zajednički hod u majčinstvu i očinstvu. Veselje je vidjeti kako nekadašnja djeca ili volonteri sada postaju „nove obitelji“ i novi roditelji, tako da se svaki puta ovi obiteljski susreti pomlađuju i proširuju.

Inače, molitvena zajednica „KRUNIČARI“ nastala je okupljanjem nekoliko obitelji iz Međugorja koje su pod duhovnim vodstvom don Joze Mužića iz Splita prije 15-tak godina započela prva svoja molitveno-obiteljska okupljanja. Cilj zajednice je ohrabriti obitelji da svakodnevno mole obiteljsku krunicu, da se više obitelji okupi u molitvenu zajednicu pa se jednom tjedno ili više puta mjesečno okupljaju na zajedničkoj molitvi krunice, a dva puta godišnje su velike duhovne obnove na kojoj se sve ove obitelji nalaze zajedno pod vodstvom don Joze Mužića, profesora na KBF u Splitu.

molitvena-zajednica-u-medugorju-1.jpg

molitvena-zajednica-u-medugorju.jpg

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
TO JE BOŽIĆNICA! Zaposlenici dobili iznenađenje života na večeri kompanije: Otvorili omotnice i zaplakali
14. December 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.