Danas, 1. kolovoza, večernjom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve u Međugorju započinje 29. međunarodni molitveni susret mladih cijeloga svijeta.

Od samih početaka Misna slavlja su bila okosnica cijelog programa Mladifesta i najočitiji znak žive i mlade Crkve. Stoga se liturgijski program vrlo brižno priprema: animira ga i ove godine međunarodni zbor i orkestar od stotinjak članova koji dolaze iz dvadesetak zemalja svijetapod ravnanjem prof. Damira Bunoze koji za ovu prigodu priprema više od stotinu pjesama. Također su spremne i plesne animacije koje izvode članovi zajednice Blaženstava i međugorske FRAME.

Misno slavlje prvog dana Mladifesta predmolit će apostolski nuncij u BiH, nadbiskup LUIGI PEZZUTO. U četvrtak će glavni celebrant biti FRA ANTE VUČKOVIČ koji će također voditi i klanjanje križu nakon sv. Mise. On će biti ujedno i glavni predavač na jutarnjim i poslijepodnevnim katehezama toga dana kao i u petak. U petak će međutim sv. Misu predslaviti međugorski župnik FRA MARINKO ŠAKOTA koji će voditi i meditacije za vrijeme procesije s Marijinim kipom nakon Mise. U subotu će misno slavlje predslaviti provincijal FRA MILJENKO ŠTEKO u koncelebraciji svih mladomisnika koji će nakon mise podijeliti svim vjernicima svoj mladomisnički blagoslov. Svečano misno slavlje u nedjelju voditi će apostolski vizitator MONS. HENRYK HOSER u koncelebraciji sa apostolskim nuncijem u BiH mons. LUIGIJEM PEZZUTO.

Važna obavijest svim hodočasnicima koji dolaze na Festival mladih u Međugorje!

29. Mladifest, Međunarodni molitveni festival mladih, Međugorje, 1.– 6.8.2018.

Na programu Mladifesta su također i brojna vrlo interesantna svjedočanstva. Za nas možda najinteresantnije je ono naše poznate sportašice Blanke Vlašić koje će biti u četvrtak poslijepodne. Tu su još brojna svjedočanstva iz obiteljskog i posvećenoga života, kao i svjedočanstva međugorskih plodova: udruga Mary's Meals i Marijine ruke. U subotu poslijepodne bit će i neizostavno svjedočanstvo članova zajednice Cenacolo koji će iste večeri nakon svete Mise prikazati svoj potpuno novi scensko – glazbeni spektakl.

U četvrtak, 2. kolovoza u 6,00 sati izjutra, mladi će moliti krunicu na Podbrdu. A lijepe trenutke tog molitvenog druženja, trenutke iza kulisa Mladifesta i razne druge vizualne poruke u produkciji tehničke službe župe i fotostudija „Đani“ i ove godine imati ćemo priliku vidjeti u uvodima poslijepodnevnih programa.

Još jednom pozivamo sve mlade i one koji se tako osjećaju da obogate ove vruće ljetne dane iskustvom ove žive zajedničke molitve i slavljenja Boga. Mnogi su upravo nakon iskustva u Međugorju odlučili izabrati svećenički ili redovnički poziv ili su baš na Mladifestu pronašli svog bračnog druga. Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova, kao i brojna obraćenja.

Za ovaj veliki skup mladeži spremni su i volonteri iz međugorske Frame, prevoditelji, tehnika te djelatnici Radiopostaje Mir Međugorje, koja će i ove godine prenositi cjelokupni program susreta. A novost je da će jutarnji program i večernje svete Mise biti i na malim ekranima preko programa uživo LAUDATO TV.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Svjedok "Čuda Sunca" iz Fatime: Odjednom kiša je prestala. Sunce je počelo prelaziti s jednog mjesta na drugo, mijenjajući boje ...
13. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok