Od 13. – 17. kolovoza u Međugorju traje susret hodočasnika francuskog govornog područja pod imenom OPEN MEDJ' 2018. Cijelo hodočašće zajedno s putovanjima traje zapravo od 11.- 19. kolovoza 2018. i odvija se pod motom „EVO TI MAJKE!“ (Iv 19, 27)

Organizatori susreta koji je okupio oko 1200 hodočasnika iz 20 zemalja francuskog govornog područja (među njima 31 svećenik) su „L'association Etoile Notre Dame“ – Udruga koja postoji od 1973 godine i bavi se organizacijom katoličkih hodočašća i duhovnih obnova, a također ima i svoju izdavačku kuću (Les Editions Etoile Notre Dame) i čiji je predsjednik GUILLIAUME SORIN, te Fraternité Notre Dame Mère de la Lumière – također katolička udruga koja je nastala 2008. godine u mjestu Caen (Normandija) i broji oko tristotinjak članova koji se bave evangelizacijom po župama i vode različite duhovne obnove i susrete s ciljem da se vjernici približe Kristu i vrate u Crkvu. Njihova predstavnica je MARTHA QUINET.

Cilj ovog susreta u Međugorju bio je zajednički proslaviti svetovinu Uznesenja Marijina i po Marijinu primjeru otvoriti se Duhu Svetom kako bi se svi skupa još više približili Bogu. Po Mariji k Isusu.

Program susreta sastojao se od predavanja (prvo uvodno predavanje u ponedjeljak 13. 08. imao je župnik fra Marinko Šakota koji je govorio o putu obraćenja), a bilo je još 7 predavača koji su govorili o molitvi, duhovnim karizmama, unutarnjem ozdravljenju…; molitve, slavljenja, klanjanja; molitve krunice na Podbrdu (ponedjeljak popodne), molitve križnog puta na Križevcu (petak jutro) i svakodnevnog večernjeg programa u župi.

U četvrtak 16. kolovoza prisutnima se obratio i Mons Hoser koji je u svojoj katehezi govorio o svim Marijanskim ukazanjima u svijetu. Ohrabrio je prisutne da nastave hodočastiti u Međugorje ističući ponovno kako je upravo njegova prisutnost ovdje jamac istinitosti marijanskog kulta, molitve i pastorala koji se ovdje živi. 

loading...

30-mladifest-program.jpg

Osmrtnice ba

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.