Dragi naši čitatelji vjerovatno ste prilikom čitanja naših vijesti uočili u zadnje vrijeme da dosta spominjemo udrugu "Čuvari Svetišta Kraljice Mira".

Tim povodom želimo vas malo bolje informirati tko su oni i koja je svrha pokretanja ove udruge.

Članovi udruge "Čuvari Svetišta Kraljice Mira" skupina je mladih i starih snaga iz naše župe, različitih karaktera, pogleda na život, ali svi oni zajedno imaju isti cilj, a to je da očuvaju vrijednost i red svetišta Kraljice Mira u župi Međugorje, kako bi se svi počevši od samih žitelja Međugorja, pa do hodočasnika koji dođu u Međugorje osjećali sigurno.

Na samom početku njihova djelovanja bilo je jako neugodnih situacija, ali jednostavno kako oni sami kažu „Nisu mogli gledati nerednu situaciju“ koja je vladala u Međugorju. Zbog toga su odlučili pokrenuti udrugu te okupiti sve zainteresirane i krenuti u „akciju“ i dovesti Međugorje koliko je moguće u red.

Odlična stvar koje se dogodila je ta da je uskoro nakon osnivanje započela suradnja sa udrugom "Marijine Ruke". O udruzi „Marijine ruke“ smo već pisali, a suradnja je ostvarena iz razloga jer je članovima udruge „Marijine ruke“ potrebna pomoć da bi uspjeli pomoći svim potrebitima koji im se jave, a kojih je nažalost iz dana u dan sve više!

Jedna od prvih akcija članova udruge "Čuvari Svetišta Kraljice Mira" bila je da su nekolicinu ovisnika koji su većinom prosjačili po Međugorju smjestili u zajednicu Cenacolo te na taj način im omogućili novu priliku za život.

Zadnja akcija je obnova Križa na brdu Križevac koja je uspješno okončana.

cuvari-svetista-kraljice-mira.jpg

Kako su nam rekli iz udruge nove se akcije već planiraju i spremni su svima pokazati koliko im je stalo do Međugorja.

Sve ljude dobre volje, koji imaju vremena i želje i kojima je stalo do Međugorja pozivaju da im se pridruže.

Njihov rad možete pratiti putem našeg portala ili njihove službene stranice Udruga "Čuvari svetišta Kraljice Mira".

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa donosi važnu poruku u južnu Afriku
23. August 2019.

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.