Čovjeka veseli Bog

Iskustvo Boga nas uvijek potiče na radost otkrivajući smisao stvarima, dajući utjehu u teškoćama, otkrivajući nam njegovu blizinu brigu i ljubav. Sve su to razlozi naše radosti. Što sve veseli čovjeka? Veseli ga kad postigne neki cilj ili kad u nečemu uspije pobijediti druge jer mu je u prirodi da želi pobijediti. Uz nagon za pobjedom imamo i nagon pomagati jedni drugima. I to nas čini sretnim. Čovjeka veseli kad može u nečemu uživati: sjetimo se koliko smo sretni kad jedemo ukusno jelo. Naš ljudski mozak može stvoriti osjećaj sreće jednostavnim igrama. Posebnu sreću čovjek osjeća u ritmičnim kretanjima u plesu, gimnastici i sličnom. Danas mnoge usrećuju kazališta, književnost, radio, film i televizija koja mu omogućuju doživljavanje izmišljenih priča u koje se može uživjeti. A naravno da svakoga obraduje i dobar vic.

E sad, Bog želi da se u njemu radujemo, on želi biti izvor naše sreće. Radost u Gospodinu koji je blizu je svijest spasenja u koje smo uključeni krsnom vjerom i koje će se potpuno ostvariti u sasvim sigurnoj budućnosti. I naša sreća koju osjećamo zbog toga što se Isus rodio, zbog toga što je Bog s nama i mi u njemu, ta sreća, plod je neprestane Božje Ljubavi koja se nikada ne umara prilazeći čovjeku.

Moliti kroz došašće: dan 5 – Luka 21,28

Luka 21,28 – Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.

Za meditaciju:

Ova rečenica potiče na uzdizanje glave, no da bi se podigla, treba prvo biti spuštena. U svojoj današnjoj molitvi možeš nakloniti svoju glavu i sjetiti se svojih teškoća, svojih grijeha, svojih patnji, a zatim dignuti pogled prema nebu tražeći milost i slavu Božju da se očituje u tvojem životu. U molitvi, možeš ponavljati taj pokret glave ako ti pomaže da ti molitva bude usrdnija.

Molitva:

Tajnoviti Bože, dižem glavu prema tebi jer te želim bolje upoznati, tebe i tvoje otkupljujuće milosrđe prema meni. Amen.
Gospodine, probudi božansku moć i snažno nam priteci u pomoć: naši grijesi priječe dolazak spasenja, ti ga pospješi svojim smilovanjem!
Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Fra Jozo Zovko je mučenik za Gospu Međugorsku
18. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline