Poglavice me progone nizašto, ali se srce moje boji samo riječi Tvojih. „Radujem se objavi Tvojoj kao onaj što je našao veliko blago.“

O slavna i sveta Lucijo, djevice i mučenice, kad pomislim na tvoj život, tvoje predanje i ljubav za Krista, onda čvrsto vjerujem u tvoju ljubav prema meni siromašnom grešniku.

Ne mogu ni jednog časa pomisliti da me nećeš zagovarati u vječnoj sreći, i pogledati na mene i u ovoj mojoj nevolji me uslišati (reci svoju potrebu).

Tvoja ljubav, sveta Lucijo, ponizni i hrabri cvijete Kristov, tvoj zagovor će me obradovati, dati mi novu nadu, ojačati moju vjeru ako me uslišaš.

Molim te da iz ljepote one koju sad uživaš u vječnosti sa svojim zaručnikom Gospodinom Isusom Kristom, radi koga dragovoljno krv svoju prolila, baciš jedan pogled na mene.

Zamoli ga za moju potrebu, On tvoju molbu neće odbiti, a ja ću po uslišanoj molitvi biti sretan.

Gospodine Isuse, ne gledaj na moje grijehe i moju nevjeru nego na ljubav, vjeru i dragovoljno žrtvovanje života svete Lucije Tebi, i po njezinim zaslugama te molim da se smiluješ meni i udijeliš milost po njezinim zalsugama i zagovoru. Amen.

O slavna i sveta Lucijo,
Mili cvijete Bogu drag,
Danas te u pomoć zovem,
Meni si na milost dan,
Da osjetim zagovor i dobijem tvoj dar.

O slavna i sveta Lucijo,
Hvalu Tebi dajem
Prestajati neću, molim te za zagovor Tvoj
Da uživam i ja vječnu sreću.

O slavna i sveta Lucijo,
Ti se sjeti sada mene
U ljepoti vječnog raja,
Da te slavim da te hvalim
Kao ljubav koja nema kraja.
Amen.

5 puta Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu
Sveta Lucijo, moli za mene!

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 23.9.2019.
23. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline