Ponekad nam Bog dopusti prepoznati znakove njegove milosti i ljubavi prema nama.

Meni je tako jedno lijepo iznenađenje pripremio upravo u prošlu nedjelju. Naime, imala sam priliku sudjelovati na latinskoj Misi s jednom grupom hodočasnika iz Austrije. Ogroman mir i prisutnost Duha Svetoga koji se izlijevao iz Misterija ove sv. Mise po latinskom, starom obredniku prepunom blagoslova i Božje Riječi. Uz to, sv. Misu je pjesmom animirala jedna obitelj: majka koja svira gitaru, sinčić violinu, otac je pjevao i držao note, a curice su se toplo savijale oko njih tražeći sad majčin, sad očev zagrljaj. Gledala sam ih onako straga i nisam se mogla nadiviti ljepoti zajedništva i topline koja je izlazila iz svake njihove kretnje, pogleda, blizine, jednostavno iz njihovog obiteljskog bivstvovanja. Ovako s njima, doživjela sam preko njih, u Duhu, Svjetski dan obitelji koji se upravo te nedjelje 26. kolovoza 2018. završavao u Dablinu (Irskoj). Mislim čak još više – jer prava snaga obitelji izvire iz njenog jedinstva s Euharistijom i molitvom, a ne iz podilaženja svjetovnosti, teatralnosti i nakaradnosti. Kroz njih sam vidjela i sve obitelji svijeta: ono što nose u sebi, tu snažnu milost Božjeg života i blagoslova. Shvatila sam ponovno, baš kao što sam osjetila i na Hodočašću obitelji koje organizira moj prijatelj Robert Rukavina – kako Bog posebno ispunjava obitelji tim svojim životvornim i blagoslovnim milostima. Sv. Augustin kaže: „U mjeri u kojoj ljubav u tebi raste, raste i tvoja ljepota, jer ljubav je ljepota duše!“ Eto zašto su obitelji tako lijepe – zato jer u njima raste ljubav!

Obitelji s djecom su živa Euharistija darivanja, živi vulkani Božjeg stvaralaštva, erupcije života i blagoslova koje stvaraju, kreiraju, neprestano obnavljaju. Obitelj je zato sotoni tako mrska jer je u potpunoj suprotnosti s njegovom biti: sotonski duh je duh bare i žabokrečine, duh pustoši i neplodnosti, ustajalosti i propadanja. Nažalost, nošen vjetrovima modernizacije tako se brzo širi! Zato Gospa ispravno kaže u zadnjoj poruci (25. 08. 2018.) „VIŠE MOLITE, MANJE PRIČAJTE!“ Jer ne trebaju svijetu nikakve druge poruke ili znaka: OBITELJ koja zajedno moli i živi Euharistiju već sama po sebi je ZNAK: živi oltar Božjeg života i blagoslova koji mijenja i obogaćuje svijet. Ono nešto „drugo“: sol zemlje i svijetlost svijeta!

Prema jednoj legendi Sv. Franjo pozvao je svoga subrata da idu naviještati Radosnu vijest. I proveli su cijeli dan šetajući kroz to selo. Vrativši se u samostan brat ga je upitao: pa Franjo zašto nismo propovijedali? A Franjo je odgovorio: pa jesmo propovijedali – sama naša prisutnost je dovoljno govorila!

Eto tako dragi roditelji, drage obitelji – uzdignimo glave i budimo ponosni: već samim tim što jesmo, što smo zajedno u Bogu i s Bogom – mi smo živo naviještanje Evanđelja! Neka već sama ta svijest našeg poslanja dadne smisao i našem životu, žrtvama i ustrajnosti u svakodnevnim kušnjama.

loading...
Osmrtnice ba

Preporučujemo

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 14.10.2019.
14. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok