Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto u Međugorju je u subotu (18. svibnja) krizmao 57 mladih Međugorčana.

-Velika nam je radost i velika nam je čast, ovdje u Međugorju pozdraviti Vas apostolskog nuncija u BiH. Velika nam je radost što ćete danas podijeliti sakrament krizme. Radosni smo i što ste u prošlu nedjelju donijeli radosnu vijest da je papa Franjo potvrdio hodočašća u Međugorje, kazao je pred početak misnog slavlja međugorski župnik fra Marinko Šakota, a potom je u ime krizmanika mons. Pezzuta u ime svih na talijanskom pozdravila jedna krizmanica i poželjela mu dobrodošlicu u Međugorje.

Nuncij je zahvalio za pozdrav na talijanskom jeziku, kao i župniku na riječima dobrodošlice.

-Upravo danas imamo slavlje radosti. Sveti duh kojega danas obilježavamo, ne može nam ne prenijeti radost – pravu radost, poručio je krizmanicima nadbiskup Pezzuto, napomenuvši kako je izvor prave radosti Bog preko svoga Duha.

Apostolski nuncij u svojoj propovijedi naglasio je kako od danas do kraja života krizmanici imaju snagu i energiju da bi razlikovali što je dobro, a što je loše.

-Dobit ćete još snažniju prisutnost Svetog Duha u vama. To ne znači da i do sada nije bio prisutan. Na krštenju ste bili mali, a sada ste odrasli, a prisutnost Duha Svetoga u vama je narasla i još će rasti, a ovaj glas koji vas je vodio u dobru bio je tih, poštujući vašu nježnost, a kako odrastate tako i taj glas, koji će vas voditi, postaje veći i snažniji. Siguran sam da govorite u sebi kako je lijepa ova prisutnost Duha Svetoga u vama, ali postavljate i pitanje: ''Ako Sveti Duh radi sve ovo, koja je moja uloga? Što radim ja?'' Siguran sam da ste shvatili da je naša zadaća samo reći: da! I to vrijedi, ne samo za vas mlade, nego i za mene i sve odrasle. Za nas odrasle koji smo možda malo i zaboravili od trenutka naše krizme glas Duha Svetoga i upravo zbog zaboravljanja dolazi svo zlo i sve tuge ovoga života, ne samo našeg osobnog života, nego i tuge naših obitelji, i sve tuge koje su prisutne u cijelom svijetu, jer smo zaboravili glas Duha Svetoga. Više ne odgovaramo 'da' ovom glasu. Vi, mladi, možete pomoći i odraslima da ponovno otkrijemo glas Duha Svetoga, kazao je nadbiskup Pezzuto u svojoj propovijedi zatraživši na kraju od svih prisutnih glasan odgovor na pitanje: Želite li uvijek i svugdje čuti glas Svetog Duha? Dobio je potvrdan i glasan odgovor za koji je ustvrdio da ga ''nisam čuo samo ja, nego i On''.

-Nuncij je došao, krizmao vas i otišao, župnik vas je pripremao za krizmu, i on će otići, ali On vas je čuo i s Njim se ne može igrati, a sada to ubacite u život. Ne od sutra, nego od ovoga trena, kazao je nadbiskup Pezzuto kojemu su koncelebrirali međugorski župnik fra Marinko Šakota, fra Perica Ostojić i fra Zvonimir Pavičić koji su pripremali krizmanike te ostali svećenici iz dekanata.

Fra Marinko je na kraju misnog slavlja zahvalio nunciju na prisutnosti i podijeli sakramenta krizme mladima u Međugorju te mu uručui dar. Nadbiskupu Pezzutu na riječima potpore zahvalili su na kraju mise i krizmanici. Oni su zahvalili i vjeroučiteljima, roditeljima, kumovima...

Apostoslki nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto krizmanicima je darovao sličicu pape Franje i krunicu, a sve u crkvi pozvao je da pljeskom zahvale i međugorskom župniku.

-Krćanska formacija ne zavrava s krizmom, također, poslije krizme mora se dolaziti u župnu crkvu, jer sam siguran da će vas vaši pastiri voditi u ovom smjeru, poručio je mons. Pazzuto na kraju misnog slavlja u Međugorju.

Radiopostaja Mir Međugorje

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Svjedok "Čuda Sunca" iz Fatime: Odjednom kiša je prestala. Sunce je počelo prelaziti s jednog mjesta na drugo, mijenjajući boje ...
13. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok