Njemački prvoligaš Wolfsburg odlučio je gestom nošenja vrpce u duginim bojama dati podršku gay populaciji, ali i pokazati jasan stav protiv svake diskriminacije.

Mladom Brekalu to nije dobro leglo. Tako je odgojen, kaže za 24 sata.

Mladi Wolfsburgov napadač Josip Brekalo (20) odbio je nositi na rukavu vrpcu u duginim bojama u znak solidarnosti s gay populacijom. Njegov klub odlučio je na taj način u svojim prvenstvenim utakmicama poslati poruku protiv diskriminacije.Kapetan Joshua Guilavogui pojavio se s trakom u subotnjem duelu protiv Schalkea, kojeg je Wolfsburg dobio 2-1.

- Kao nogometaši smo uzor mnogima i ovom vrpcom želimo pokazati da su svi dobrodošli na naš stadion i u naš klub - poručio je kapetan. Ipak, ne dijele svi njegovo mišljenje. Brekalo je rekao kako se ovakvo istupanje kosi s njegovim odgojem. Nastavak videa za 2 sekundi

- Moram reći kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja OK, ali to je isključivo njihova osobna stvar. Simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ja ne želim nositi - zaključio je Brekalo.

 

loading...

30-mladifest-program.jpg

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
O vremenu izdvojenom za Boga ovisi blagoslov obitelji!
22. July 2019.

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.