Josip Brekalo oglasio se o traci s duginim bojama: Ja sam strogo vjerski odgojen

– Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari – objasnio je 20-godišnji Brekalo

Nogomet je nastavak rata drugim sredstvima, svojedobno je rekao dr. Franjo Tuđman parafrazirajući Carla von Clausewitza, pruskoga vojskovođu. U to se ovih dana uvjerava i jedan od 100 najboljih mladih nogometaša po uglednom nogometnom magazinu “Four Four Two” Josip Brekalo, piše Večernji list BiH.

Čudo od djeteta, kako mu se tepalo prije dvije godine kada je odlazio u Wolfsburg, upravo je taj njemački bundesligaš s Volkswagen Arene spasio od ispadanja prošle sezone kada je u svibnju prvo protiv Kölna upisao gol i asistenciju za plasman u doigravanje, a onda ovjerio sjajnu predstavu golom u doigravanju protiv Kiela. Ipak, ovih dana izjavio je nešto što se nekima nije svidjelo, a riječ je o nošenju vrpce u duginim bojama koju preko ramena nose kapetani Wolfsburga prema nedavnoj odluci kluba.

– Moram kazati kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi ja ne želim nositi – kazao je Brekalo.

Ekipa Večernjega lista kontaktirala je Brekala, a mladom igraču nije jasno zbog čega se digla takva bura u javnosti.

– Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari – objasnio je 20-godišnji Brekalo i zahvalio svima koji mu šalju podršku ovih dana. Istaknuo je kako je on fokusiran samo na nogomet i da se više ne želi osvrtati na takve stvari, već želi igrati i sve suigrače i navijače Wolfsburga činiti sretnima golovima, asistencijama i dobrim igrama. Također, istaknuo je kako nije lajkao ni podržavao nikakve poruke protiv svojih suigrača, već je imao problema s mobitelom koji su otklonjeni te se ispričao svima koji su zbog toga možda imali nekih neugodnosti.

Podsjetimo, mladi nogometaš podrijetlom je iz Bosanske Posavina, iz Dervente, a njegovi preci su iz Širokoga Brijega, što nam je i on potvrdio u razgovoru. Prije dvije godine, kada je krenula pompa za nogometašem, u Zagreb su se zbog njega javljali velikani poput Manchester Cityja, Chelseaja, Bayerna, ali “Vukovi” su bili najkonkretniji i ponudili Dinamu ukupno 10 milijuna eura za dragulja, što su ovi i prihvatili. Prošao je sve mlade vrste hrvatske reprezentacije, a s obzirom na to da njegova igra napreduje, vjerujemo kako ga čeka uskoro poziv i u seniore.

– To mi je san, životna želja, uvijek sam davao 100 posto za mladu hrvatsku vrstu i to ću činiti kada god dođe poziv iz tabora vatrenih. Želim sve najbolje svima i vjerujem kako ćete i ubuduće nastaviti pratiti igre mene i moj klub te kako će se većina više fokusirati na takve stvari jer ja sam, prije svega, nogometaš koji ima svoje stavove – kazao je Brekalo za Večernji list BiH..

Tagged under