Šego: Moj sportski san se ostvario

Nakon osvajanja rukometne Lige prvaka, vratara Marin Šego jučer se vratio u rodno Međugorje gdje mu je u čast organiziran svečani doček na kojem je proslavljen jedan od najvećih uspjeha u povijesti broćanskog sporta.

Marin i njegovi suigrači iz poljskog KS Vive Tauron Kielca pobjedu u velikom finalu nad mađarskim Vezspremom proslavili su u Kölnu, gdje je odigrano izuzetno uzbudljivo finale Lige prvaka, Poljskoj, ali stigavši u rodno Međugorje i sam Marin je kazao kako je proslava doma ipak nešto posebno.

- Izuzetno mi je drago što ste mi organizirali ovaj doček ovdje na Krstinama gdje sam prije 20-ak godina počeo svoj sportski put. Poslije 21 godine moj sportski san se ostvario, zlatna medalja Lige prvaka. Što drugo jedan sportaš može poželjeti? Nije bilo lako, prošle godine smo isto bili na final fouru Lige prvaka. Osvojili smo treće mjesto, što je isto vrhunski rezultat. Ove godine smo nekako osjetili da je to ta godina kada bi mogli osvojiti Ligu prvaka – rekao je Marin Šego nakon što je praćen pljeskom i ovacijama, kroz špalir mladih rukometaša HRK Međugorje, izašao na pozornicu na Krstinama.

Marina su na Krstine došli pozdraviti i čestitati mu mnogi. Dočeci nakon izvanrednih sportskih uspjeha u Međugorju i općini Čitluk postali su lijepa praksa, a ono što raduje je da se događaju sve češće. Primijetio je to i fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, koji se prisjetio da je ne tako davno Međugorje slavilo sa Šeginim imenjakom Marinom Čilićem, ali i Ivanom Dodigom.

- Vi samo osvajajte a mi ovdje smo spremni za dočekati vas. Djeco, gledajte ovakve mlade ljude. Gledajte u njih, nadahnjujte, inspirirajte se njima – poručio je fra Marinko Šakota.

Izvanredan uspjeh Marina Šege u Ligi prvaka sinoć su došli pozdraviti i predstavnici Općine Čitluk predvođeni načelnikom općine Ivom Jerkićem i predsjednikom Općinskog vijeća Marinom Radišićem.

- Marine, čestitam ti na izvanrednom uspjehu. Na europski vrh nisi došao preko noći, trebalo je puno rada, truda i odricanja. Prošle godine treće mjesto, rekao bih bronca, a ove godine hvala Bogu zlato. Želim da se tako i nastavi i puno uspjeha tebi i tvojoj obitelji želim u budućnosti. Moram reći da smo prije nepune dvije godine imali čast i sreću dočekati Marina Čilića ovdje nakon osvajanja US Opena. Prošle godine smo imali čast proslaviti zajedno s Ivanom Dodigom osvajanje Roland Garrosa u parovima, imali smo prošle godine čast dočekati i našu Jelenu Pehar, svjetsku prvakinju u karateu. Imamo sreću i čast da imamo ovakve mlade sportaše iz Brotnja. Malo je sportova u kojem nemamo naše natjecatelje u europskom i svjetskom vrhu – rekao je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, ponovio već ranije izrečene čestitke Marinu i njegovoj obitelji, te Marinu uručio sliku sa prepoznatljivim međugorskim motivima na dar.

Marin Šego svoj sportski put započeo je u HRK Međugorje, a sam rukomet u Međugorju počeo se igrati zahvaljujući sportskim zaljubljenicima poput Žarka Dodiga i pokojnog Stanka Sivrića. Samih početaka rukometa u Međugorju sinoć se prisjetio Dragan Vasilj, predsjednik MZ Međugorje, koji je također istaknuo veliki broj izvanrednih sportaša koji su ponikli u Međugorju.

- Ova ulica ovdje mogla bi se zvati „ulica šampiona“ jer u 500 metara imamo europskog prvaka, košarkaškog reprezentativca, vratara koji je bio treći na Svjetskom prvenstvu i dva grand slam pobjednika. Kako stvari stoje ova bina bi mogla ostati i ovdje bismo za par dana ponovno mogli imati feštu - poručio je Dragan Vasilj, a moguće novo slavlje Međugorje bi moglo prirediti u čast Ivana Dodiga koji niže jako dobre nastupe na Roland Garrosu u konkurenciji parova.

Čestitku povodom uspjeha Marinu Šegi uputio je i dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, koji nije mogao nazočiti proslavi. Također, na sebi svojstven način Marinu je čestitao i Luka Bulić.

Nakon ceremonijalnog dijela svečanosti proslava na Krstinama nastavljena je uz grupu Gabriel, veselje i uživanje u hrani i piću.

Tagged under