VIDEO: ATLETIČARKA ZADIVILA SVIJET Slomila je nogu usred utrke pa puzala 300 metara po asfaltu, ali je uplakana i krvavih koljena ipak prošla kroz cilj

Slomila je nogu usred utrke pa puzala 300 metara po asfaltu, ali je uplakana i krvavih koljena ipak prošla kroz cilj

Nemojmo zaboravljati na sportaše kao što je Rei Lida

U vrijeme kad se svijet sporta vrti oko novca, biznisa, superzvijezda poput Ronalda, Messija, LeBrona ili Federera, lako je zaboraviti na male sportaše, muku koju oni prolaze u sjeni spomenutih velikana, a za nju ne zarađuju ni približno toliko, piše 100 posto.hr

Svako toliko na njih nas podsjeti neki nepoznati junak ili junakinja, poput Rei Lide, japanske atletičarke, koja je na utrci u Fukuoki slomila nogu, ali to je nije spriječilo da završi.

Radilo se o utrci štafeta na osam kilometara, a Lida je nekih 300 metara prije cilja, odnosno završetka svoje izmjene, gadno ozlijedila nogu. Nije mogla nastaviti trčati, pa ni hodati, nego je pala na koljena i počela puzati po grubom asfaltu.

Dugačak je put još bio pred njom za takav tip kretanja, ali nije joj padalo na pamet odustajati. Dok je njena kolegica nervozno pogledavala na sat, Lida je prošla kroz cilj u suzama i krvavih koljena, nakon čega su joj prevezli u bolnicu i tamo joj dijagnosticirali prijelom skočnog zgloba.

Japanka je zadivila svijet upornošću i odgovornošću prema ekipi, čast joj nije dopuštala da odustane, nego je po svaku cijenu željela dati priliku ostatku ekipe da završi utrku.

Tagged under