Razgovaram s jednom budućom mladenkom čiji su svatovi za dva dana.

Vjenčanica spremna, šator, jelo… „A tko će vam čitati u crkvi, na misi?“ – pitam ja – „Treba li išta oko liturgije?“ „Nemam pojma!“ – odgovara ona – „Nisam o tome uopće razmišljala!“ Eto na što se danas sveo sakrament sklapanja braka: jelo, piće i odijelo. Zapravo sve ono što je samo pratnja, vanjski okvir onome što se događa u crkvi! Osnova sakramenta ženidbe je čin vjenčanja koji se događa pred Bogom i svjedocima u crkvi, na misi – a tome se danas nažalost posvećuje najmanje pažnje. Nije onda slučajno što se i brakovi tako brzo završavaju.

Jedno lijepo svjedočanstvo o tome kako ipak nisu svi ovako „površni“ oko biranja vrednota svog budućeg zajedničkog života donose nam Patricia i Jonny iz Libanona, koji su se noćas zaručili na Brdu ukazanja. Pred kipom Gospe na Podbrdu, svećenik iz njihove grupe blagoslovio je njihovo zaručničko prstenje, a oni su ostali dugo u molitvi preporučujući sebe i svoj zajednički život pod Gospinu zaštitu i blagoslov. Vjerujemo da će, ako su znali ovako započeti s Bogom i Gospom, i ostale životne odluke, uspone i padove, znati nositi i dijeliti s njima. I da će im biti lakše.

zaruke-na-brdu-ukazanja.jpg

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
IN MEMORIAM - GENERAL BLAGO ZADRO
16. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok