Pred kraj akademske godine pater Arek Krasicki, CSSp, studentski kapelan iz Osijeka, na jednom nas je od zadnjih vjeronauka zamolio da svaki dan u 15 sati molimo Zdravomarijo za studente i ostale članove koji se okupljaju u zajednici Svete Obitelji te utorkom dolaze na vjeronauk i klanjanje.

Isprava mi je ta ideja bila malčice i čudna, pa nisam mogao ni zamisliti kako će nekoliko stotina ljudi istovremeno moliti na istu nakanu?

Ipak, nakon kratkog razmišljanja odlučio sam prihvatiti paterovu molbu i krenuti s molitvom. Već nakon par dana, na kavi tijekom razgovora s braćom i sestrama iz zajednice, uvidio sam snagu te molitve. Točno u 15 sati svi bi se smirili, prekrižili i iz srca izmolili Zdravomarijo. Ostali su mi studenti govorili kako si navijaju alarme par minuta prije 15 kako bi se stigli probuditi nakon ručka i sabrati za molitvu, ali ja sam im na to odgovarao: „Pa zar nije Bogu svejedno kad molimo? Bitno je da molimo, ne moramo zbog toga sebi uskraćivati popodnevni odmor.“

Međutim, Bog je imao drugačije mišljenje o tome, tako da mi u prvih nekoliko tjedna „nije dao“ da se odem odmoriti prije 15 sati, a nakon toga sam se sam od sebe budio prije 15 sati i pripremao za molitvu. Postupno sam počeo doživljavati snagu te divne i vrlo jednostavne molitve upravo tik do krunice Božanskog milosrđa, čak sam u nekim trenucima imao osjećaj kao da molim u punoj crkvi okružen braćom i sestrama. Svakodnevna molitva u 15 sati davala mi je neizrecivu snagu i pomogla da ovo ljeto unatoč ne tako lijepom vremenu bude jedno od najljepših u životu.

 

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 14.10.2019.
14. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok