Bog me ispunio radošću ...

Zovem se Željka. Želim posvjedočiti što je Bog sve učinio za mene svojom bezgraničnom i nama nerazumljivom ljubavi. Odrasla sam u katoličkoj obitelji u kojoj je vjera bila sam u riječima. Nije bilo niti molitve, niti redovnih odlazaka na nedjeljnu misu, a kamoli čitanja Svetog pisma ili traženja Božje prisutnosti u svemu. Čak ni na vjeronauk sestre i ja nismo išle redovito, nego smo i sakramente primile bez osnovne vjerske podloge.

Živeći takvim životom u djetinjstvu, lako sam počela zapadati u grijehe i zamke zloga – cigarete, alkohol, a zatim i blud koji sam nazivala ljubavlju. Sve vrijeme tražila sam ono što je bilo uvijek tu uz mene…Ljubav! Jedina prava, bezuvjetna i bezgranična – Božja ljubav! Bez nje je nemoguće pronaći i svjetovnu ljubav. Bez nje nije moguće ništa!

Ostala sam trudna sa 21 godinom, udala se za rastavljenog čovjeka, a u braku je bilo svega – od svađa, prijevare, do abortusa jer takav život nije dozvolio Božjem blagoslovu da djeluje, već se samo prokletstvo uvlačilo u naše živote. Rastala sam se prije 4 godine i nastavila svoj depresivni život tonući prema dnu. Prije 3 godine pokušala sam samoubojstvo, ali Božja milost i ljubav bile su iznad mojih grijeha i Bog me spasio. Ni tada ga nisam pustila u svoje srce. I dalje sam bila oslonjena na svijet.

I dalje sam tražila ljubav, oslonac, partnera za život i ponovno tonula. Depresija, lijekovi, nesanica, plač…. U tome svemu prije godinu i pol dana, prijateljica me odvela u Gradačac, nekakvom hodži koji je nešto molio i dao mi neki zamotuljak koji sam ja trebala svakodnevno imati uz sebe i tada počinje…

Duh sveti u meni budi strah Božji. Ne spavam, razmišljam o tome što sam učinila, koliko je to glupo, tko te može zaštiti od svega negativnog, tko ti može dati nešto da ti sve od sada bude lijepo, a da ne traži da budeš bolji, da se pokaješ. Da je to tako, Bog bi nam svima dao zamotuljke jer nas nitko ne voli kao On i nitko nam ne želi bolje od Njega.

Obuzeo me strah da sam sada u vlasti zloga i da mogu nanijeti zlo onima koje volim oko sebe. Zoran, s kojim sam tada bila u vezi, uništio je taj zamotuljak i uputio me na ispovijed, ali opet problemi mog grešnog života. Ne mogu se ispovijedati jer sam u grijehu bluda. Tada još nemam snage da sve prekinem, ali počinjem tražiti molitve protiv zlih duhova, protiv prokletstava, za unutarnje ozdravljenje.

Moja jutra počinju molitvom oslobođenja i ozdravljenja fra Ive Pavića koju sam pronašla na Youtubeu. I počinjem se mijenjati. Smetaju mi stvari koje prije nisam primijećivala, a neke su mi se i sviđale. Molim se svaki dan. Krećem na molitvenu zajednicu u kojoj sam puno toga naučila i udaljujem se od Zorana. Nakon našeg prekida ponovno suze, ali vrlo kratko i već sljedeći dan na koljenima molim Gospodina da mi oprosti zbog suza i ružnih izgovorenih riječi i zahvaljujem Mu jer ispravlja moje puteve.

Odlazim na svetu ispovijed, ali nikako nisam zadovoljna i počinje moja priprema za životnu ispovijed. Prije godinu dana, nakon životne ispovijedi, bila sam u Međugorju i nakon povratka ostavila sve tablete koje do današnjeg dana milošću Božjom ne pijem.

Ispunjena sam radošću, onom dječjom, onom kad hodate i smijete se bez posebnog razloga. Bog me oslobodio ovisnosti o cigaretama, o muškarcima, a tako i bluda, od gledanja televizije, od depresije, od straha od samoće. On od mene miče neke ljude i dovodi druge u moj život. Ispravlja moje putove.

U mojoj obitelji je više zajedništva i ljubavi. Osjećam da se još nisam potpuno opustila i predala Gospodinu, ali se ne bojim jer znam da me Gospodin vratio na pravi put, da se sve moje rane u Njegovim ranama iscjeljuju.

Ponekad sam ljuta jer svoju djecu, sina i kćer, nisam odgajala u Gospodinu, ali znam da ih je On čuvao i da će ih svojom milošću i ljubavlju obratiti. Moje je samo da ga ljubim svim srcem svojim, da molim i predajem sve Njemu jer ni ja sebe ne volim koliko me On voli i neka bude volja Njegova!

Božji blagoslov! Željka

Svjedočanstvo je  u cijelosti preuzeto sa web stranice  Duhos.com

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Mostarski paroh Radivoje Krulj: „Onaj tko sprječava izgradnju katoličke crkve u Drvaru ne može se zvati kršćaninom“
17. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline