Budući da sam prolazila teško razdoblje svoga života, znala sam da su moje srce i moja duša ranjeni i da mi treba duhovna obnova.

Vidjela sam da se u Hrvatskoj održavaju duhovne obnove, posebno za žene i djevojke, i pomislila sam „Bože dragi bila bih presretna kada bi imala priliku otići na takvo nešto“. Nakon par dana listala sam novosti facebook-a i ugledala na stranici medjugorje-info.com da će se održavati molitveno duhovni seminar za djevojke u Međugorju. Nisam se mislila ni trenutka i odmah sam pozvala sestru Danijelu, koja je vodila seminar, kako bi se prijavila za dolazak. Rekoh „Bože hvala ti, hvala ti na prilici“.

Prije nego sam se zaputila u Međugorje, zamolila sam Boga da učini čudo, da me oporavi i ozdravi, da izliječi moje rane i da me ispuni svojom ljubavlju za kojom svi čeznemo i koju svi trebamo, je bez nje nikada nećemo biti sretni i ispunjeni do kraja.

Kada sam došla u Međugorje i kada smo se našli svi na okupu, vidjela sam ozarena i nasmiješena lica dragih djevojaka, sestara, i naravno naših predivnih i pozitivnih kuharica koje su nam svojim radosnim i pozitivnim duhom još više davale pozitivne energije tijekom čitavog seminara. Sve je bilo predivno, no budući da sam molila Boga za čudo, čudo se i dogodilo. Zapravo poslao mi je osobu koju neću nikada zaboraviti, osobu preko koje mi je dragi Bog pomogao i govorio.

Bila je to mlada sestra, pripravnica, koju sam zapravo već od prije poznavala. Nisam mogla ni zamislit da će baš ona biti osoba koju će mi Bog poslati i koja će mi toliko pomoći. Kada sam je ugledala, bila je to neopisiva i nezaboravna radost. S njom sam razgovarala, ispričala sam joj svoju životnu priču i svoje životne teškoće koje su me dovele do ranjivosti, nezadovoljstva i tuge.

No budući da sam se u svakoj poteškoći molila Bogu i vapila mu da mi pomogne, zapravo sam kroz razgovor sa mojom dragom sestrom postala svjesna koliko dobra je zapravo dragi Bog učinio kroz sve moje poteškoće, i shvatila sam da svaka moja molitva nije uzaludna već je zapravo uslišana. U tom trenutku sam postala svjesna milosti i sreće koja je sišla na mene i zapravo dani tuge, boli i nezadovoljstva okrenule su se u neograničenu i neopisivu sreću, mir i zadovoljstvo. Postala sam svjesna sebe i koliko me Bog zapravo ljubi i voli, i da zapravo daje sve u pravo vrijeme.

Uz razgovor sa mojom dragom sestrom pomogla su mi naravno predavanja o ljubavi koja su se održavala na seminaru, molitva krunice, sveta ispovijed i sveta misa, te odlazak na brdo ukazanja. Svima vama koji ovo čitate željela bi uputiti da se molite Bogu u danima radosti posebno u danima tuge i boli, jer ta se molitva posebno uslišava, i budite strpljivi, Bog neće učiniti nešto kada mi to želimo, nego kada je pravi čas za to, i vjerujte mi da to bude bolje od očekivanog.

Samo je potrebno ustrajno molit i biti strpljiv. Ne odustajat,već biti uporan.

Ovim putem bi se htjela zahvaliti Školskim sestrama Franjevkama iz Mostara, koje održavaju ovako predivne i čudesne seminare, i svakome tko ima potrebu ili bi želio otići na seminar savjetujem da ode, jer zasigurno nećete ništa izgubit, a dobit ćete mnogo.

Bog vas blagoslovio.

M.A

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
IN MEMORIAM - GENERAL BLAGO ZADRO
16. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok