Koncem 1982. godine, djevojčica iz župe Međugorje, Marijana Vasilj dobila je poseban dar. Mogla je u dubini duše čuti Gospin glas, tj. imala je lokucije, poznat kao dar nutarnjeg govora.

Marijana je bila pod budnim okom svećenika kojima je povjeravala ono što je doživljavala. Poruke koje dobivala od Gospe izravno je prenosila a u jednoj od njih, Kraljica mira izrazila je želju da se u Međugorju osnuje molitvena skupina mladih koja bi u naredne četiri godine živjela Njezine poruke te na taj način postala živi svjedok vjere. Pored Marijane, djevojčica Jelena Vasilj je u dobi od 10 godina isto slušala u srcu Gospin glas.

Marijana je na poseban način istakla poziv na molitvu koji je Gospa često ponavljala, posebice molitvu srcem budući je molitva jedini put do promjene srca. Prenosimo njezino svjedočanstvo:

I ja sam jedna od onih koja je imala sreću u srcu slušati Gospin glas i primati poruke kao i Jelena. Bogu sam zahvalna za ovo iskustvo, jer me je ono obogatilo i moj život usmjerilo pravim putem

Na Gospinu želju osnovali smo molitvenu skupinu u kojoj sam i ja sudjelovala i kojoj je Gospa davala poruke i preko
mene.

Jedna od prvih poruka koje je Gospa dala Jeleni bila je da se osnuje molitvena skupina. U početku je u skupini bilo oko 60 mladih, koji su se dakle odazvali Gospinu pozivu.

Gospa je odmah na početku dala i jedan uvjet za ulazak u molitvenu skupinu, tj. da se u u skupini ostane četri godine, da se stoga ne donose druge važne odluke.

U početku je Gospa tražila dase sastajemo jednom u tjednu, zatim dva puta i onda i tri puta tjedno. Molitve koje je tražila bile su: zajednička molitva Isusove krunice, koju nas je ona sama učila, zatim 7 Očenaša.

Učila nas je kako treba čitati Sv. pismo te meditirati i razgovarati o porukama. Na svakom molitvenom susretu Gospa je davala poruke za molitvenu skupinu. Sve su poruke uglavnom govorile o molitvi. Učila nas je da molimo srcem i da kroz molitvu saznamo što je volja Božja za nas.

Često je govorila da molitva treba biti radost, jer je ona susret s Bogom.

Učila nas je spontanim molitvama, tj. da u obliku molitve izreknemo svojim riječima ono što nosimo u svojemu srcu, da razgovaramo s Bogom i tako rasterećujemo dušu i srce odsvih poteškoća i tjeskoba.

Neprestano nas je pozivala da potpuno otvorimo svoje srce Bogu i govorila da ćemo samo tako naći mir i otkriti radost u svojemu životu.

Mnogo puta je ponavljala da je ona s nama i u najtežim trenucima, te da se zbog toga ne treba nikada osjećati ostavljenim i usamljenim. Hrabrila nas je da pružamo svoje ruke Bogu, jer nas on želi voditi i ispuniti naš život.

Ovo i sve drugo što nam je govorila pomoglo mi je da shvatim da je život bez Boga prazan i neispunjen unatoč svemu što imamo.

I danas, kad žim obiteljskim životom nastojim staviti molitvu na prvo mjesto i živjeti Gospine poruke. Time se moj život ispunja mirom i radošću supruge i majke.

Svaki dan iznova zahvaljujem Mariji za sve riječi koje mi je uputila i kojima me vodi kroz život pokazujući mi pravi put. A to je put molitve, vjere i ufanja u Boga.

jelena-i-marijana-vasilj.jpg

PHOTO: Jelena i Marijana Vasilj u molitvi (arhiva)

Svjedočanstvo Marijane Vasilj prezeto je iz knjige "Molite zajedno radosna srca" autora fra Slavka Barbarića

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 24.10.2019.
23. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok