Amerikanac Wayne Weible bio je vlasnik četiriju regionalnih novina u Južnoj Karolini, luteran koji je pun sumnje u katoličke mirakule 1985. godine gledao dokumentarac o Međugorju kako bi objavio članak u tjedniku.

Milijun knjiga

- Nikad do tada nisam osjetio takvu potrebu da odem na neko mjesto. “Dođi i vidi!” govorio mi je unutrašnji glas. I zaputio sam se. Tada je Međugorje izgledalo drukčije nego danas; penjao sam se na brda, molio kao nikad u životu, nisam jeo ni spavao, nisam se želio vratiti kući. Vratio sam se nakon mjesec dana, donio ovdje mašinu i pisao, pisao – priča Weible, koji je 1989. godine objavio knjigu “Poruka”, tiskanu do danas u milijun primjeraka, prevedenu na 23 jezika. Obratio se na katoličanstvo, prodao svoju novinsku kuću i napisao još sedam knjiga o Međugorju. Dakle, prava je osoba za komentar budućih događanja oko svetišta.

- Još uvijek dolazim kao novinar, važem sve što vidim ovdje. I da je sve savršeno kao u Disneylandu, brzo bi presušio zanos, prvi ne bih dolazio. Stoga vjerujem da Crkva neće donijeti negativan stav, zabraniti vjernicima dolazak, jer bi narušila svoj kredibilitet. Poštujem biskupe, znam da su razumni, a oni vrlo dobro znaju kakvi su plodovi Međugorja – optimističan je Weible.

Osmrtnice ba

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.