Na općoj audijenciji u srijedu u popunjenoj dvorani Pavla VI., papa Franjo je nastavio s katehezom o Djelima apostolskim istaknuvši kako solidarnost među kršćanima stvara Božju obitelj.

Tijekom audijencije jedna je djevojčica s poteškoćama u razvoju hodala, trčala i pljeskala uokolo. Papa je, prekinuvši pripremljeni govor na trenutak, istaknuo kako nas ovakve situacije potiču da si postavimo pitanje jesmo li molili za osobe koje smo susretali, a za koje smo vidjeli da pate.

Papa je u katehezi o Djelima apostolskim istaknuo kako se kršćanska zajednica rađa izlijevanjem Duha Svetoga i raste međusobnim dijeljenjem života među Gospodinovim učenicima te kako je solidarnost među kršćanima ključna za izgradnju Božje obitelji naglasivši kako se to bratstvo njeguje primanjem sakramenta Kristova tijela i krvi.

Papa se na kraju osvrnuo i na djevojčicu koja je tijekom audijencije hodala i trčala uokolo, a fotografije djevojčice s papom možete pogledati ovdje.

"Svi mi vidimo ovu jako lijepu djevojčicu", rekao je papa Franjo te na trenutak prekinuo pripremljeni govor dok je djevojčica stajala točno ispred njega.

"Lijepa je. Lijepa je", ponovio je prekinut pljeskom, "ali i žrtva svoje bolesti. I ona ne zna što sada radi. Zato vas pitam jednu stvar, ali neka svatko odgovori u dubini svoga srca: Molim li za nju kada je vidim tako bolesnu? Molim li jer Gospodin ozdravlja i brine za nju. Molim li ja za njezine roditelje i njezinu obitelji?".

"Uvijek – za one koje vidimo da pate – moramo moliti", istaknuo je Sveti Otac te nadodao: "Ovakva nas situacija potiče da postavimo pitanje: Jesam li molio za osobu koju sam susreo, a za koju se vidi da pati?", piše hkm.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Padre Pio i Marija Pomoćnica kršćana ujedinili se i spasili dijete od smrti
23. September 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok