Kršćanima i muslimanima Bog je povjerio svijet da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije

- Kršćani i muslimani braća su u svijetu kojem jako trebaju mir i bratstvo, u međusobnom poštovanju različitosti i pomaganju u potrebama - rekao je papa Franjo u video poruci upućenoj dragom marokanskom narodu, uoči sutrašnjeg, 28. apostolskog putovanja tijekom kojeg će pohoditi Kraljevinu Maroko.

Kazao je da kao kršćani i muslimani vjerujemo u milosrdnog Boga koji je stvorio ljude i stavio ih u svijet kako bi živjeli kao braća i poštovali jedni druge u različitosti i pomagali u potrebama.

- Povjerio im je zemlju, naš zajednički dom, da ga odgovorno čuvamo i sačuvamo za buduće generacije. As-Salamu Alaikum! Mir s vama - rekao je Sveti Otac Marokancima, zahvaljujući kralju Mouhamedu VI. i građanskim vlastima za poziv i brižnu suradnju.

Sebe je nazivao hodočasnikom koji ide stopama svoga prethodnika, svetoga pape Ivana Pavla II. koji je posjetio Maroko u kolovozu 1985. godine. Osim toga, napomenuo je da će biti prava radost izravno podijeliti sa stanovništvom uvjerenja koja su izražena tijekom susreta u Rabatu. Obratio se i maloj katoličkoj zajednici koja broji oko 25 tisuća ljudi na oko 35 milijuna stanovnika koji su većinom sunitski muslimani.

- To će mi putovanje pružiti dragocjenu priliku da posjetim kršćansku zajednicu u Maroku i da ju ohrabrim na njezinom putu - rekao je papa Franjo.

U subotu poslijepodne, u sjedištu biskupijskog Caritasa u glavnom gradu, Papa će se susresti i s grupom migranata.

- Oni predstavljaju apel da zajedno gradimo pravedniji i solidarniji svijet - zaključio je papa Franjo na kraju video poruke.

loading...
Osmrtnice ba

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.