Fra Bonaventura Duda, franjevac-svećenik, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba blago je u Gospodinu preminuo 3. kolovoza oko 9 sati u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, u 94. godini života, 76. redovništva i 68. svećeništva.
Read more ...

“U večernjim satima prekrasno je šetati oko crkve u Komušini. Može se šetati i kada je kišno vrijeme ili snijeg. Za vedre noći nebo je posuto nebrojenim zvijezdama. Zrakom se šire različiti ugodni mirisi ovisno o godišnjem dobu. Tu svečanu tišinu u koju je u večernjim satima uronila prelijepa crkva i čarobna priroda prekine pokoji ljudski glas, pjesma, lavež psa ili kakav šum. Posebno je lijepo gledati okupan mjesečinom stari crkveni zvonik iz sredine 19. stoljeća. On daje duši posebnu toplinu i mir”, u andrićevskom stilu pripovijeda na početku svoje knjige o Komušini i Kondžilu mons. Ante Meštrović, piše Večernji list BiH.
Read more ...

U nedjelju, 25. srpnja u prepunoj župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu svečano je proslavljen 4. Obiteljski dan u BiH pod geslom „Obitelj – svjedočanstvo radosne ljubavi“; ujedno je proslavljen i 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba koji se, na poziv pape Franje, obilježava širom svijeta pa tako i u svim župnim i drugim zajednicama u Bosni i Hercegovini, izvještava Katolička tiskovna agencija (KTA).
Read more ...

Svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva i 50 godina svečanih zavjeta proslavio je u subotu, 17. srpnja u svojoj rodnoj župi Sv. Marka Evanđeliste na Plehanu u Bosanskoj Posavini fra Ivan Ćurić, svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene – sada na službi župnog vikara na Plehanu.
Read more ...

U nedjelju 4. lipnja 2021. proslavio je svoju MLADU MISU fra Antonio Primorac, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije, koji je trenutno na službi u Međugorju u suslavlju mnogobrojnih svećenika te mnoštva vjernika, rodbine i prijatelja, u novoj crkvi sv. Ante na Humcu.
Read more ...

Tijekom svečanog Euharistijskog slavlja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja 2021. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zaredio je za svećenike trojicu đakona Vrhbosanske nadbiskupije i osmoricu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: vlč. Domagoja Matijevića, vlč. Ivana Matijevića, vlč. Ivana Mijaća te fra Zorana Topalovića, fra Josipa Jazvića, fra Antonija Baketarića, fra Darija Matanovića, fra Antonija Gašića, fra Nikolu Matoševića, fra Zdenka Frljića i fra Fabija Badrova.
Read more ...

Komisija Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ objavila je 23. lipnja Izjavu s osvrtom na takozvano „Matićevo izvješće“. Izjavu, koju potpisuje predsjednik Komisije đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, prenosimo u cijelosti.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Poljski nadbiskup na Mladifestu: Isuse, molimo te, ojačaj naše korake
03. August 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.