Današnje evanđelje djeluje nekako tajnovito. Govori o tome da se ne treba bojati. Govori o skrivenim stvarima koje će se jednom otkriti. Govori o svjetlu koje razgoni tamu. Govori o onom što se događa u tajnosti. Govori o onima koji druge muče i ubijaju ali ne mogu ubiti duše. Priče o pticama koje nisu zaboravljene. A govori i o vlasima na glavi koje su izbrojene.
Read more ...

Najunosniji bi posao bio kupiti oholice za ono što uistinu jesu, i nanovo ih prodati za onoliko koliko misle da vrijede. Istinitost toga je teška, njezin je korijen u oholosti, put u propasti, plod u sramoti. I kad sijede kose ne budu dostatne da sačuvaju lažno dostojanstvo, tad oholost obija vrata.
Read more ...

Svake nedjelje mi katolici dolazimo na susret sa svojim Gospodinom. Naš božanski Spasitelj koji je sada kod Oca, dolazi na ovo naše misno slavlje. Mi smo još na putu. On je pred nama otišao da nam pripravi mjesto u raju kod Oca nebeskoga.
Read more ...

Večeras je, večer uoči nedjelje Božjega milosrđa, u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju misu predslavio župnik fra Marinko Šakota. Njegovu homiliju u kojoj je govorio o Isusovom milosrđu, ovoj svetkovini koja nam govori o Božjem gledanju, Božjoj ljubavi, kako je međuljudsko milosrđe vidio fra Slavko Barbarić...
Read more ...

Zanima te i ovo?
Biskup zaziva Kraljicu mira da moli za Jemen, 6600 djece u dobi do pet godina moglo bi do kraja godine umrijeti, u zemlji potpuni gospodarski kolaps
02. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.