Molitva pohvale bila je u središtu kateheze pape Franje na općoj audijenciji koja je i danas održana u biblioteci Apostolske palače. Nastavljajući niz razmišljanja o molitvi, Papa je istaknuo da je važno slaviti Boga i u mračnim trenutcima života, jer Gospodin je vjerni Prijatelj koji nas nikada ne napušta
Read more ...

Želju da prihvate Majku Božju, preko koje mogu susresti Boga; poziv da se brinu o drugima, te nadu u ponovno rođenje čitavoga ljudskog roda – izrazio je Sveti Otac vjernicima na današnju svetkovinu Svete Marije Bogorodice, u propovijedi koju je pročitao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, predvodeći misu umjesto pape Franje koji se zbog išijasa mora odmarati
Read more ...

Papa Franjo u tradicionalnoj božićnoj poruci Urbi et Orbi podsjetio je na narode koji su izmučeni ratovima i pandemijom, zaželjevši da im Isus donese mir i nadu. Osvrnuvši se na panedimiju, Papa je istaknuo da cjepiva moraju biti dostupna svima, a osobito najranjivijima. Sveti Otac se posebno obratio obiteljima koje se danas ne mogu okupiti zbog zdravstvene krize, te je iz Dvorane blagoslova u Apostolskoj palači, udijelio je blagoslov Urbi et Orbi.
Read more ...

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, Papa je potaknuo vjernike da se u solidarnosti upute pred žive jaslice koje su u potrebitom bratu, te da posjete izložbu „100 jaslica“ ("100 Presepi") postavljenu ispod kolonade na Trgu svetoga Petra, prenosi hrvatsko izdanje vatican Newsa u nedjelju 20. prosinca.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Njemački predsjednik i biskupi pozvali na akciju paljenja svijeća na prozoru za preminule od korona virusa
22. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.