Uprava za inspekcijske poslove objavila je da će prva neradna nedjelja biti 20. listopada.

U Crnoj Gori 13. listopada bit će posljednja radna nedjelja za trgovce u toj državi, nakon što je vlada donijela zakon o neradnoj nedjelji.

Uprava za inspekcijske poslove objavila je da će prva neradna nedjelja biti 20. listopada, prenosi Investitor.

Iz inspekcije su pozvali na poštovanje zadane odredbe kako bi se izbjegle novčane kazne. U suprotnom bi trgovac koji otvori radnju u nedjelju mogao platiti od 1.000 do 10.000 eura. U najgorem slučaju može ga se kazniti trajnim zatvaranjem objekta.

Time se zabranjuje trgovina na veliko i trgovina na malo nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, osim izuzetaka koje čine ljekarne, pekare, benzinske stanice, trgovine pogrebnih oprema i slično.

Kako izvještava Investitor.me, nedjeljom će moći raditi tržnice sa štandovima, objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i trajektnih luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmovi i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela te skladištima za trgovinu na veliko.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Što nam je Gospa govorila o Božiću?
10. December 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.