U Austrijskom gradiću Mariazellu u Gornjoj Štajerskoj u petak, 27. studenog 2015. navečer svečano je otvoren 16.  Mariazellski adventski sajam.

Euharistijsko misno slavlje tom prigodom u 18.30 sati u velebnoj Gospinoj Bazilici predvodio je Superior i upravitelj Srednjoeuropskog Marijanskog svetišta benediktinac Pater Karl Schauer OSB, uz koncelebraciju Mariazellskog i Gußwerkskog sužupnika Patera Aloisa Hofera OSB te dijecezanskog svećenika iz Afrike Vlč. Clementa Zohagnana.  

Sutradan, u subotu, 28. studenog u 17 sati na glavnom trgu ovoga gradića (Hauptplatzu) Pater Karl Schauer OSB blagoslovio je postavljeni najveći adventski vijenac na svijetu u nazočnosti nekoliko tisuća vjernika koji su na blagoslov donijeli i svoje kućne adventske vijence. Ovaj vijenac je ručni rad i svake godine pa i ove, više dana ranije se mukotrpno omotava friškim borovim granama. Adventski vijenac dugačak je 12 metara i težak 6 tona. Na njemu su postavljenje 24 manje svijeće koje simboliziraju adventske dane, te 4 velike svijeće (3 ljubičaste i 1 ružičaste boje koja simbolizira 3. adventsku nedjelju),  a sve zajedno simboliziraju četiri adventske nedjelje.

Svake adventske subote u 17 sati svečano se pali velika adventska svijeća. Ovaj vijenac postavljen je već 16 godinu za redom na glavnom trgu grada ispred poznate velebne Bazilike Majke Božje Celjanske, Majke Slavenskih naroda. Spomenimo i to, da će i ovog adventa oko 100 tisuća ljudi doći u Mariazell koji se nalazi na 864 metara nadmorske visine u visokim Štajerskim Alpama kako bi posjetili najpoznatiji adventski sajam. Ovo Marijansko svetište uspostavljeno 21. prosinca 1157. godine, godišnje posjeti preko 1,5 milijuna hodočasnika. Udaljeno je oko 120 kilometara od Graza, 150 km od Beča, a oko 300 kilometara od Zagreba. U bazilici se nalazi čudotvorni Gospin kip od lipovog drveta, star preko 857 godina, visok 48 centimetara. 21. prosinca ove godine biti će proslavljena 858. obljetnica ovoga svetišta.

Prošle 2014. godine svetište je samo u adventu posjetilo oko 110 tisuća hodočasnika, a bilo je dana kada je u svetištu boravilo oko 12 tisuća hodočasnika, pretežito subotom i nedjeljom, te 8. prosinca. Spomenimo na kraju i to da je subotu, 28. studenog oko 100 hrvatskih hodočasnika bilo iz Varaždinske biskupije koji su s njemačkim vjernicima slavili svetu misu u 11.15 sati. Više informacija o ovom svetištu na portalu www.basilika-mariazell.at.