Stotine je ljudi prisustvovalo misi i procesiji mira u New Yorku, te molilo za Kristovo milosrđe za sve one koji su u opasnosti da budu pobačeni…

Započela pro-life kampanja u New Yorku: Pogledajte kako je izgledala procesija krunice za nerođenu djecu u jednom od najvećih svjetskih gradova

U subotu su, u New Yorku, stotine prisustvovale početku proljetne kampanje 40 dana za život. Nakon mise, koju je služio biskup Peter Byrne iz Newyorške nadbiskupije u bazilici stare katedrale sv. Patrika, uslijedila je procesija krunice do lokalne klinike za pobačaje i planirano roditeljstvo.

Svećenici i vjernici okupili su se kako bi molili za Kristovo milosrđe i iscjeljenje za sve one koji su u opasnosti da budu pobačeni. Susreli su se s protivnicima njihovih ideja, ali su ostali snažni pred verbalnim zlostavljanjem i vikanjem.

Podsjetimo se, 40 dana za život pro-life je molitvena inicijativa za zaštitu majki i nerođene djece, koja je započela 2004. godine od strane lokalnih kršćanskih zajednica u Teksasu. Inicijativa se sastoji od 40 dana molitve i posta u kombinaciji s miroljubivim bdijenjem ispred klinike ili bolnice u kojima se vrše pobačaji, te u osvješćivanju lokalne zajednice o problemu pobačaja.

Izvor: Aleteia/book.hr

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
SVJEDOČANSTVO: Fr. John Chepela Mulenga iz Zambije
18. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok