U srijedu 6. siječnja, proslavili smo blagdan Sveta tri kralja. Prema kršćanskoj tradiciji, sveta tri kralja su kraljevi odnosno mudraci imena Gašpar, Melkior i Baltazar koji su se, kako piše u Evanđelju, došli s istoka pokloniti malenom Isusu nakon rođenja u štalici u Betlehemu.
Read more ...

Cijela 2020. godina je za Međugorje i njegove župljane bila neobična i drugačija. Praznija prisutnošću brojnih stranih hodočasnika, ali bogatija molitvom brojnih domaćih vjernika i župljana. Međugorska brda skoro nikad nisu bila prazna.
Read more ...

U četvrtak, 31. prosinca 2020., je zadnji dan građanske godine. Molitveni program počinje krunicom u 17 sati, a sv. Misa zahvalnica za proteklu 2020. godinu je u 18 sati. Molitveno bdijenje pred svetkovinu Svete Marije Bogorodice počinje u 20 sati, a nakon toga slijedi misno slavlje u 21 sat.
Read more ...

Veliki postav 'jaslica' ispred glavnog oltara međugorske crkve već je godinama najupečatljiviji Božićni ukras župe. Svake godine obraduju im se i mladi i stari, a posebno djeca tokom Božićnog vremena rado im se približavaju, komentiraju i guraju svoje nosiće u svježu mahovinu kojom su ukrašene.
Read more ...

Župljani župe Međugorje, danas, u utorak 15. prosinca započeli su svoju intenzivniju pripravu za svetkovinu Božića. Kao župna priprava, uz mise zornice u župnoj crkvi s. Jakova u Međugorju svakim danom, osim nedjelje, u 6 sati, danas su započeli i molitvenu devetnicu na Brdu ukazanja.
Read more ...

Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM u utorak 8. prosinca 2020. godine u Međugorju je prošla u izmjenjivanju kišnih i sunčanih razdoblja. Od stranih hodočasnika Ured informacija imao je prijavu dvadesetak hodočasnika iz Italije, a to su bili učesnici Hodočašća ljubavi kojima je nakon odvoženja humanitarne pomoći po Bosni, Međugorje bilo zadnja, ciljana etapa upravo na ovu svetkovinu.
Read more ...

U petak 4. prosinca polazi još jedno HODOČAŠĆE LJUBAVI (Pellegrinaggio di carita') koje već tradicionalno ovih dana oko svetkovine Bezgrešne organizira Alberto Bonifacio i njegovi volonteri organizirani u Udruzi „Kraljica Mira“ (A.R.P.A.) iz Italije. Velika im je želja i ove godine na tu veliku svetkovinu Majke Božje biti baš u Međugorju, na blagoslovljenom tlu Kraljice Mira.
Read more ...

U utorak 1. prosinca 2020., u Međugorju je preminuo fra Viktor Kosir, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Fra Viktor je preminuo u 83. godini života, 64. godini redovništva i 56. godini svećeništva.
Read more ...

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 24.1.2021.
24. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.