Testimonials

Add A Testimonial

Name 

EMail (will not be published) 

Comment (Vaša molitva će se pojaviti na molitvenom zidu nakon provjere i odobrenja)

Sestre
23.03.2019, 23:51
Isuse, uzdam se u tebe. Molim Te pomozi mom sinu, priteci mu, ojačaj ga, izvedi ga na pravi put. Molim te pošalji i meni nekog pametnog, razboritog tko bi mi mogao pomoći u ostvarenju poslovnih planova i rješavanju problema. Amen
J
23.03.2019, 16:09
Draga Gospo ljudi i bliznji mi se uvijek rugaju na moj izgled.. Ne znam kako se s tim nositi. Govorim im pa takva sam i da mi nije bitan izgled. Gospo znam da nisam savrsena, ja te molim daj mi milost da se znam s tim nositi i da ne sagriješim. Ali ti koja si savršena u ljepoti kakve nema na Zemlji, molim te bar malo me uljepšaj da se ne brinem više i da mi se ne rugaju. Molim te kao dijete koje pati.
Guest
22.03.2019, 21:30
Draga majcice, molim te za mog sina Rafaela da molis svog Sina da mu se smiluje da ga oslobodi zla droge i kriminala da mu da snage I vrati ga ka Gospodinu. Ti najbolje znas kako je tuznoj i slomljenoj majci. Hvala ti slava
SB
22.03.2019, 21:28
I ❤ Medjugorje!
Irena
22.03.2019, 07:41
Molim za dobar i miran san, da se budim mirna, radosna i odmorna, da imam mir u duši i tijelu. Moim za milost za trenutak začeća moje djece, mog muža i mene. Da Gospodin liječi rane moje, mog muža i naše djece. Za tjelesno i duševno zdravlje u obitelji, za obraćenje moje mame. Molim za snagu u duhovnoj borbi, da više vjerujem Božjom moći nego svojoj nemoći, da se ne obazirem na uznemiravanja zloga . Da se moja djeca nikada ne odvoje od Boga i da ponovo radosno krenu u crkvu. Za blagoslov u poslu mužu i meni, da na slavu Božju riješimo probleme u braku. Za blagoslov mojih prijateljica i L, K, M, S, V, A i I.
Suzana Bratovic
22.03.2019, 03:12
NI DOBRO BIT SAMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!https://www.facebook.com/679477522137957/photos/a.679496685469374/751926324893076/?type=3&theater”Bog sam izražava tajnu ljudskog bića: ”Nije dobro da čovjek bude sam!” Čovjek je stvoren da bude ljubljen i da dariva ljubav… Slike Biblije govore o domišljatoj Božjoj ljubavi. Stvara čovjeku družicu života. Sad će čovjek imati za koga živjeti, imat će nekoga tko će ga ljubiti. To je neizreciv čovjekov poziv. Adam je izrazio svoju radost nad novim ljudskim bićem. Sve je puno ushita i vedrine: ”Ovo je kost od mojih kostiju, meso od mesa mojega!” Čovjek prepoznaje kako je na neizreciv način obdaren drugim bićem, obdaren družicom života. To je dovoljan razlog za radost. Otkriva se smisao ljudskog življenja. On se krije u upućenosti na drugoga. Čovjek ne živi sam za sebe, nije sebično zatvoren u svoje biće nego je stvoren da usrećuje drugoga, da bude izvor života za druge.”
fra Zvjezdan Linić känner sig älskad med Kristina Gajšek, Veno Gajšek https://www.facebook.com/679477522137957/photos/a.679496685469374/751926324893076/?type=3&theater SVIMA UKUPNO ZELIM LJUBAV I SRODNU DUSU KOJA TE VODI KBOGU
helena
21.03.2019, 20:13
Kraljice mira ti poznajes moje probleme, moli svoga Sina da u ovome poslu podari svoj blagoslov i meni i osobi za koju molim, i neka nas sve Duh Sveti nadahne i rijesi ove probleme. Prosvijetli ga i nadahni Isuse da na najbolji moguci nacin ovo posteno odradi. Hvala Ti Isuse, slava Ti Isuse!
!
Ljiljana
21.03.2019, 15:31
Marijo majko milosrđa molim te smiluj se svim mladim djevojkama koje su u potrazi za mužom ... zaogrni ih svojim plastem ljubavi i Isprosi im od Isusa Krista svoga jedinorođenoga sina milost iskrene i čiste ljubavi molim te.
k.l
21.03.2019, 09:52
Isuse i Marijo jako nam je teško živjeti u obitelji i sa susjedima, dok ovo pišem suze idu niz obraz jer je jako teško živjeti, ti znaš majko sve naše potrebe da nabrajam tebi je sve poznato. Pomozi nam u malim i velikim stvarima života uzmi nas za ruke i vodi pravim putem. Hvala ti majko za sve do sada sačuvaj nas od svakoga zla. Zahvalna L.K.
Hvala ti mjako naša.
suzana bratovic
21.03.2019, 02:14
Netko te drugi izvukao iz nepostojanja. Nekome je bilo stalo da ti živiš. U tom trenutku ti si sigurno bio voljen. Ali ne samo tada. I sada si voljen, nekome je još uvijek stalo da živiš. Netko sada izgovara nad tobom riječi: Dobro je što postojiš. A to je izraz najdublje ljubavi prema tebi. Netko se pobrinuo da imaš pluća, ali i zrak za ta pluća. Pobrinuo se netko da ti da uši, ali i zvuk glazbe za te uši. Netko se drugi pobrinuo da ti dade noge, ali i tvrdu zemlju kojom ćeš hodati. Netko se pobrinuo za osjetilo mirisa, ali i za mirise. Netko je htio da ti imaš oči, ali i obasjane predmete da ih možeš očima gledati. Netko ti je stvorio mozak i razum, ali i misli koje možeš misliti. Netko ti je dao jezik, ali i riječi. Dao ti je čežnju za ljepotom, ali i beskrajne ljepote oko tebe da ih gledaš, slušaš, pipaš, mirišeš i o njima razmišljaš, maštaš, sjećaš ih se i arhiviraš u svom sjećanju.

Ništa od toga nisi sam sebi dao. Sve je to netko učinio za tebe. Jesi li ikada tom Nekome rekao hvala?

(prof. Tomislav Ivančić "Povratak nade")BOGU HVALA I vicna slava !
Antonija
20.03.2019, 20:10
Kraljice mira moli za nas, zagovaraj nas da dostojni postanemo obećanja Kristovih. Bogu hvala na svemu iz Njegovih svetih Ruku.
Guest
20.03.2019, 15:42
Gospe draga pogledaj na moje sinove i obrati ih ti bolje od mene znas njihova srca isvcijeli ih i odvedi isusu svome sinu da ga osobno upoznaju a moga muza oslobodi od nepovjerenja i sumnjicavosti daj mu svoje srce juli i ireni iscijeli srca pomozi heleni u teskoj financijskoj situacijia laruojacaj za polazak u skolu zeta poljubi i zagrli majko lijepe ljubavi svima bijednima vec sada pokazi svoju zarku ljubav mi te ljubimo i vjerujemo u tvoju ljubav pa zato stalno vapijemo da nam je pokazujes zastiti svu moju unucad pomozi nasem j da ostavi mobitel i uci ojacaj sve majke u nasoj familijii pomozi ocevima da to gbudu sve bolji a najvise izmoli nam jaku vjeru i ustrajnost u obracenju ojacaj nadu u boljitak i daj nam svoju ljubav za sve ljude a da prvo naucimo voljeti sebena pravi nacin blagoslovi nas svim blagoslovima svoga majcinskog srca hvala ti za sve milosti koje si nam izmolila do sada budi uvijek nasa brza pomocnica blagoslovi cijelu crkvu sve svecenike biskupe i sv oca zastiti nas svojim plastem moju bracu i sestre i sav moj i belin rod spasi a mlade posebno zastiti i cuvaj im srce od zla svakog pouci ih da nadju isusa obrati hrvatski narod izmoli nam brzo nove duhove i hvala ti unaprijed za sve
.
Guest
20.03.2019, 10:23
Gospe ucini nesto brzo sve izgleda izgubljeno u ovoj mojoj situaciji sabolescu pomozi mi ti sve mozes ozdravi me ili ucini neko drugo cudo vjerujem u tvoju ljubav zamoli svoga sina isusa da me ozdravi gdje god mi to treba i da mi dadne vjeru gotusicina zrna da mogu primiti ozdravljenje hvala ti majko
Zrinka
20.03.2019, 09:42
Predragi Isuse , molim te obrati moga sina na pravi put, neka otvori svoje srce tebi. Gospo predraga i prečista zagovaraj moga sina kod svoga sina, Gospodina našega Isusa Krista jer ti najbolje znaš kako majka pati.
Sveti Josipe, blagoslovi i čuvaj našu obitelj.
V. G.
20.03.2019, 08:32
Medjugorska Majko, Zdravlje Bolesnih, zagovaraj me kod Nebeskog Oca i svoga Sina u ovoj teskoj situaciji da mi po Presvetom Trojstvu udijele milost zacijeljenja sinusa koji je vec godinu dana otvoren i nakon bezbrojno mnogo operacija nije se zatvorio. Sljedeci zahvat je 25. 03. Ponizno molim za mi cijelo Nebo bude na pomoci i uslisi moj vapaj na Bozju slavu uz Marijin zagovor. Sveta Bogorodice, moli za nas! Hvala Ti!
suzana bratovic
20.03.2019, 01:01
MLADI BL.IVANA PAVLA DRAGOG
KORIZMA, ZD 2014.
BVB+M
+
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga! R. Bože u pomoć mi priteci
O. Gospodine pohiti da mi pomogneš Slava ocu…
Nakon najave otajstva čita se tekst iz Svetog pisma.
Zatim pozivamo na razmišljanje tajne ovog otajstva moleći 5 puta
Oče naš. Samo nakon sedmog otajstva 3 puta Oče naš i 1 put Slava ocu. Nakon svakog otajstva(iza Oče naša i Slava ocu) Moli se molitva:
R. Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim
O. Koje si otkupio Dragocjenom Krvlju!
1. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD OBREZANJA
«Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus»
(Lk 2,21).
Predragocjena Krvi Isusova, prolivana kod obrezanja, daj mi krepost
i čistoću duha, srca i tijela. 5x Oče naš… , 1x Slava Ocu…
2. Otajstvo: GOSPODIN PROLJEVA KRV U SMRTNOJ BORBI
U GETSEMANSKOM VRTU
«A kad je bio u smrtnoj muci, usrdnije se molio.
I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju.»(Lk 22,44).
Predragocjena Krvi, koja si u vrijeme smrtne borbe Isusove istjecala
iz svake njegove pore, daj da moja ljubav prema svetoj i klanjanja dostojnoj volji Božjoj bude jača od ljubavi prema svim drugim stvarima.
5x Oče naš… , 1x Slava Ocu… .
3.Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD BIČEVANJA
«Tada im pusti Barabu, a Isusa, izbičevana, preda da se razapne.»
(Mt 27,26).
Predragocjena Krvi, koja si obilno tekla kod bičevanja, nadahni me velikom žalošću i kajanjem za moje grijehe, a velikom ljubavlju
prema trpljenju. 5x Oče naš… , 1x Slava Ocu… .
4.Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD KRUNJENJA TRNOVOM KRUNOM
«I zaogrnu ga grimizom; spletu trnov vijenac i stave mu na glavu
te ga stanu pozdravljati: ”Zdravo, kralju židovski!”»(Mk 15,17).
Predragocjena Krvi, koja si u preobilju kapala ispod trnove krune,
daruj mi milosrđe da s ljubavlju prihvatim svako poniženje,
i da u sebi uništim svaku oholost i odbacim sve grešne misli.
5x Oče naš… , 1x Slava Ocu… .
5.Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV NA KRIŽNOM PUTU
«I noseći svoj križ, iziđe on na mjesto zvano Lubanjsko, hebrejski Golgota.»(Iv 19,17)
Predragocjena Krvi koja, si obilno zalijevala put prema Kalvariji i učinila ga plodnim, daruj mi hrabrost da i ja bez oklijevanja koračam Isusovim stopama. 5x Oče naš… , 1x Slava Ocu… .
6.Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD RAZAPINJANJA
«O devetoj uri povika Isus iza glasa: ”Eli, Eli, lema sabahtani?”
To će reći: ”Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?”»(Mt 27,46).
Predragocjena Krvi, koja si obilno potekla kod razapinjanja, primi sve naše patnje i naše trpljenje kao zadovoljštinu za naše grijehe i za grijehe naše braće i sestara. 5x Oče naš… , 1x Slava Ocu… .
7. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD PROBADANJA BOKA
«Kada dođoše do Isusa i vidješe da je već umro, ne prebiše mu golijeni, nego mu jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteče
krv i voda.»(Iv 19,33).
Predragocjena Krvi, Sveti izvore, iz kojeg izviru sve kreposti i sve milosti, učini i moju dušu dionikom svojih beskrajnih zasluga, i nadahni me velikodušnom ljubavlju koja žrtvuje sve za svoga Boga.
3x Oče naš… , 1x Slava Ocu… .
Blagoslovljena budi Predragocjena Krvi
prolivena za cijeli ljudski rod.
Predragocjena Krvi Isusova
vodi nas na našem putu
i budi naše spasenje.
Hvaljen i slavljen uvijek bio Isus,
koji nas je otkupio svojom Krvlju!https://www.youtube.com/watch?v=mEP-P3fZqZU
Svara
samo lucija Says: Din kommentar inväntar granskning.
mars 19, 2019 kl. 10:35 e m
Misna citanja mozete procitati na nasoj stranici ”Misna citanja” klikni na link:
http://www.biblija.homepage.eu/misna_citanja_2013_70704560.html
Obavjest vjernicima koji žele primati misna citanja putem emaila !
Vaš Email sa tekstom: «želim primati svaki dan misna citanja putem emaila». pošaljite na Email adresu:
[email protected]
Pomozi sebi a obraduj i razveseli svoga bliznjega, ”Otvori svoju Bibliju” klikni na plavi link i skini na svoj kompjuter novi primjerak ” Otvori svoju Bibliju sa 21. Poglavljem, na 44 stranice, sa temama iz zivota s Bogom i ljudima. Word: 44 Stranice !
http://www.uploadarea.de/upload/5zwmkp1369fwngeo51w3j7otj.html
Otvori svoju Bibliju 44 Stranice – PDF format:
http://www.uploadarea.de/upload/8rqy5gq82w2p29tjptcn5ljnf.html
Vrijeme Korizme- (klikni na plavi link i skini na svoj compjuter ulomke iz Evandelja:
http://www.uploadarea.de/upload/8p5l8ldg9jzghwsk4mnwpbdqp.html
Korizma – Ugodna razmisljanja fra.Zvjezdana Linica (klikni na plavi link:
link: http://www.uploadarea.de/upload/m5ll76pbpbr16doa65jo5y386.html
Nase pjesme i molitve mozete poslusati na nasem Videokanalu klikom na link:
http://www.youtube.com/user/molitve?feature=mhum
Za nase grijehe i za grijehe cijeloga svijeta molimo ”Krunicu Bozanskog Milosrdza. klikni na link i moli snama.
link: http://youtu.be/hLGnRIiZciQ
Dragi prijatelju klikni na link i poslusaj Himnu ”Zdravo Zvijezdo mora” i obecanje Presvete Djevice Marije Svetoj Brigitti za slusanje i pjevanje himna ”Zdravo Zvijezdo mora” Danas je ova pjesma krenula na put u svijet pa ako zelis posalji ovaj link svim osobama koje smatras svojim prijateljima da i oni cuju radosno obecanje Presvete Djevice.
link- http://www.youtube.com/watch?v=jgpRQbzUGQo
Nas rad na ovim stranicama nije komercijalnog karaktera i nije zarada ni profit u pitanju vec je namjera, zelja i cilj da i mi budemo jedna od karika u Promidzbenom lancu Rijeci Bozje, Molitve, Duhovnih poruka i pjesama. Ako nam se zelis pridruziti i podrzati nas rad pogledaj nasu stranicu: ”Obavjesti/Informacije”.
Vase zelje, prijedloge i molitvene nakane saljite nam na email: [email protected]
Svara
samo lucija Says: Din kommentar inväntar granskning.
mars 19, 2019 kl. 10:40 e m
ZDRAVO ZVIJEZDO MORA.mpg
DUHOVNA PJESMA, zaista vrijedno poslusati poradi teksta i obecanja Presvete Djevice Marije.
Tekst uglazbio, svira i pjeva Ivan B.ivica-
[email protected] Deutschland. http://www.biblija.homepage.eu https://www.youtube.com/watch?v=jgpRQbzUGQo
Mir i svako dobro !
Svara
samo lucija Says: Din kommentar inväntar granskning.
mars 20, 2019 kl. 12:06 f m
Počnimo s dobi, koja je najprirodnija dimenzija, to je tjelesni i psihološki rast. Josip se, zajedno s Marijom, brinuo za Isusa prije svega u tome pogledu, to jest “podizao” ga je, brinući se da mu ne nedostaje potrebno za zdrav razvoj. Ne zaboravimo da je brižno čuvanje života Djetešca uključivalo također bijeg u Egipat, teško iskustvo života u izbjeglištvu – Josip je, zajedno s Marijom i Josipom, bio izbjeglica – kako bi pobjegli od Herodovih prijetnji. Kada su se vratili u domovinu i nastanili se u Nazaret uslijedilo je dugo razdoblje Isusova života u njegovoj obitelji. Tih je godina Josip učio Isusa također raditi i Isus je od svog oca Josipa naučio tesarski zanat. Tako je Josip podizao Isusa.
Prijeđimo na drugu dimenziju odgoja – mudrost. Josip je bio za Isusa primjer i učitelj te mudrosti, koji se hrani Božjom riječju. Možemo zamišljati Josipa kako uči malog Isusa slušati Sveta pisma, prije svega prateći ga subotom u nazaretsku sinagogu. Josip je pratio Isusa da sluša Božju riječ u sinagogi.
I na kraju, dimenzija milosti. Isti sveti Luka, govoreći o Isusu, kaže: “milost je Božja bila na njemu” (2, 40). Ovdje zasigurno svetom Josipu pripada najmanji udio u odnosu na dob i mudrost. Ali bi bilo vrlo pogrešno misliti da otac i majka ne mogu ništa učiniti da odgajaju svoju djecu da rastu u Božjoj milosti. Rasti u dobi, rasti u mudrosti, rasti u milosti: to je ono što je Josip činio s Isusom, pomagao mu je rasti u te tri dimenzije, pomagao mu je rasti.
Svara
samo lucija Says: Din kommentar inväntar granskning.
mars 20, 2019 kl. 12:21 f m
Sveti Josipe, budi moj zaštitnik (sv. Gertruda)
O sv. Josipe, vjerni upravitelju i hranioče moga Otkupitelja Isusa Krista, prečisti zaručniče Djevice Bogoroditeljke, izabirem te danas za svog posebnog zaštitnika i zagovornika, te tvrdo odlučujem da te više nikada neću ostaviti, niti da bilo koja osoba, koliko je do mene ne čini ništa protivno tvojoj časti. Ponizno te molim da se udostojiš primiti me trajno pod svoju zaštitu, poučavati me u mojim neposlušnostima, tješiti me u mojim protivštinama, i na kraju, braniti me i štititi u času moje smrti. O neka tako bude. O presretni Josipe, koju veliku milost ti je Bog udijelio, ne samo gledati nego na svoje grudi očinski u ljubavi prigrliti Jedinorođenoga Utjelovljenoga Sina Božjega kojega su toliki uzaludno željeli samo vidjeti. O kada bih i ja, potaknuta tvojim primjerom i pomognuta tvojom zaštitom, s istim žarom ljubavi i poštovanja primala moga Gospodina i Otkupitelja Isusa Krista u Presvetom oltarskom sakramentu, te zaslužila da ga u Nebu trajno grlim. Tako neka bude. O sv. Josipe, koji si kao otac i vođa sretno Isusa Krista u djetinjstvu vodio svim putovima odrastanja ljudskog života, pomozi mi kao vodič i pratilac u hodočašću moga života i ne dopusti nikada da zalutam s puta Božjih zapovijedi. Budi ti moja jakost u protivštinama, utjeha u progonima dok ne dođem u zemlju živih gdje ću s tobom i tvojom Presvetom zaručnicom Marijom, sa svim anđelima i svetima, vječno klicati u mome Bogu Isusu Kristu. Tako neka bude. O sv. Josipe, kome se podložio i koga je spremno na zemlji slušao Isus koji te je uvijek posebno častio i ljubio, kako bi ti On mogao odbiti bilo koju prošnju u Nebu gdje su sada združene vaše zasluge? Moli za mene, sv. Josipe, i isprosi mi milost da, prije svega, iskreno mrzim svaki grijeh i od njega bježim, pogotovu one koji proizlaze iz moje dominantne strasti, da na bolje promijenim moj život, da se trajno vježbam u krepostima, da budem oslobođena od napasti i prilika za grijeh po kojima bi moja duša mogla pasti u opasnost vječne propasti, oslobodi me bijeda i žalosti koje me trenutno uznemiruju. Ipak sv. Josipe u tim stvarima, i svim drugima, potpuno se s povjerenjem predajem u volju Božju i tvoju očinsku skrb. Sv. Josipe, tako neka bude. O sv. Josipe, koji si ovaj život napustio u blagom i dragom društvu svoga posinka Isusa i svoje preslatke zaručnice Marije, molim te pogotovu u mojoj smrti da me utješiš, jedino te molim da izdahnem na presvetim rukama Isusa i Marije. U životu i smrti preporučujem svoj život u vaše ruke, Isuse, Marijo i Josipe. Tako neka bude. Amen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slavni sv. Josipe, Marijin zaručniče (sv. Franjo Saleški)
Slavni sv. Josipe, Marijin zaručniče, udijeli nam svoju očinsku zaštitu; to te molimo po Srcu Isusa Krista. Ti, čija zaštita se širi na sve naše potrebe te umije učiniti nama nemoguće stvari, otvori svoje očinske oči nad potrebama svoje djece. U poteškoći i muci koje nas pritišću, s povjerenjem se tebi utječemo, udostoj se uzeti pod svoju, zaštitu punu ljubavi, važne i teške stvari koje nas zabrinjavaju. Daj da njihov sretan ishod bude na slavu Božju i dobro tvojih slugu. Amen.
Molitva sv. Josipu za svetu čistoću, (koju je sv. Mala Terezija molila svaki dan)
Sveti Josipe, Oče i Čuvaru Djevice, čijoj vjernoj skrbi bi povjerena sama nevinost Isus Krist i Djevica nad djevicama Marija, po dvostrukom tom predragom zalogu vruće te molim da mi isprosiš da od svake nečistoće čisto srce sačuvam i čistim srcem i tijelom s tobom služim Isusu i Mariji. Amen.
Spomeni se, slavni zaručniče Djevice Marije (bl. Pio IX.)
Spomeni se, o čisti zaručniče Blažene Djevice Marije i slatki moj zaštitniče sv. Josipe, kako se još nije čulo da se itko u tvoju zaštitu preporučio i u tebe pomoć zatražio, a da je nije dobio. S tim pouzdanjem dolazim i ja preda te pa ti se preporučujem. Nemoj prezreti molitve moje, poočime Isusov, nego je milostivo primi i usliši. Amen.
Dragi sv. Josipe (papa Ivan Pavao II.)
Dragi sv. Josipe, prijatelju i zaštitniče sviju, čuvaru Isusa i sviju koji zazivaju tvoju pomoć, velik si jer od Boga zadobiješ sve za što te ljudi mole. Molim te primi moju prošnju: bdij i brani sve obitelji kako bi živjele u skladu, jedinstvu, vjeri i ljubavi koja je vladala u svetoj Obitelji. S posebnom nježnošću pogledaj na obitelji nezaposlenih i učini da pronađu posao, daj da svi imaju posao kako bi svojim djelima stvarali bolji svijet i slavili Boga Stvoritelja. Povjeravam ti Crkvu, na poseban način Papu, biskupe, svećenike i sve misionare kako bi se svi osjetili poduprti od tvoga očinstva. Tko ih može više ljubiti od tebe, o dragi sv. Josipe? Brani sve posvećene osobe da u tvojoj poslušnosti i pristajanju uz volju Božju pronađu uzor života šutnje, poniznosti, radosti naviještanja, života sjedinjena s Bogom koji ih čini sretnima u vršenju volje Božje. Radost koja se kuša od pripadanja Bogu je tako velika da se ne može usporediti, samo u Bogu se nalazi potpuna sreća. Sv. Josipe, usliši moju molitvu. Amen.
Sv. Josipe, zakrili nas svojim očinskim plaštem (bl. Magdalena Sofija Barat)
Sv. Josipe, uzvišeni sveče, otkrij mi blaga sakrivena u poniznom i siromašnom življenju, isprosi mi duh nutarnjeg života, udostoj se poučiti me, da bih od tebe vođena pod tvojom zaštitom zadobila potpunu podložnost volji Božjoj. Zakrili nas trajno plaštem svoje očinske dobrote, kao da smo tvoja obitelj. Amen.
O Josipe skriveni (sv. Terezija od Djeteta Isusa)
O Josipe skriven, skroman proživio si zemni vijek, ali ljupkost ti si Isusovu i Marijinu gledao vijek. Sin Boga živoga kao Dijete na najvišu te digao čast, počivajući na tvome srcu i nad sobom ti dajući vlast. U službi mi smo Isusovoj i Marijinoj kao i ti, ugodit njima mi bi rado bez drugih želja ikakvih. Terezija nam Majka k tebi, uvijek dizala je pogled svoj, i spremno si joj pomogao u svakoj kušnji njezinoj. U duši nam je slatka nada, kad ovaj život dovrši, uz Božju ćemo Majku tada i tebe oče gledat mi! Tada povijest ćemo čitati tvoju, što ne znao je zemni kraj, otkrivat ćemo slavu tvoju i pjevat je kroz lijepi Raj.
Svara
samo lucija Says: Din kommentar inväntar granskning.
mars 20, 2019 kl. 12:29 f m
1. Otac Andrew
Foto: gortoncatholic.squarespace.com
Kad je o. Andrew došao na župu primijetio je neiskorištene mogućnosti prazne župne kuće i potrebu za stambenim zbrinjavanjem vlastitih župljana. Njegova ga je kreativnost navela da pokrene projekt “SAFE” kroz koji provodi svoje svećeničko poslanje. Prema njegovoj web stranici projekt ima tri cilja: kroz projekt “SAFE” razvila su se tri puta. Ambition Music Project je projekt koji okuplja mlade s različitim društvenim pozadinama, a posebno one do kojih je najteže doprijeti i omogućava im poticajno okruženje za njihov vlastiti razvoj. Projekt Community Cafe u partnerstvu s “Loreto College” pruža studentima s posebnim potrebama mogućnost stjecanja radnog iskustva i dodatnih vještina kroz društveni inkubator. Treći projekt Community Garden predstavlja mjesto mira i produktivnosti unutar župe u kojem mogu uživati svi članovi zajednice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Otac Gregory Boyle
Via s3.amazonaws.com
O. Boyle započinje sa svojim projektom Homeboy Industries 1988. godine u želji da pomogne mladima koji su zahvaćeni ratovima uličnih bandi. Želio je osnovati osnovnu školu, vrtić i otvoriti mjesto mladima na kojem će moći pronaći posao. 1992. godine pokreće prvu pekaru Homeboy Bakery. Prema njegovoj stranici, “Homeboy Industries je društveno orijentirana organizacija koja želi osigurati mladima sigurno mjesto na kojem će steći radno iskustvo te pružiti priliku mladima iz različitih uličnih bandi da rade rame uz rame”. Svakog mjeseca u svoj rad uključe preko 1000 bivših članova uličnih bandi i onih koji su nedavno izišli iz zatvora. Više o ocu Boyleu pročitajte NA LINKU!
3. Otac Francis J. Hoffman – “Otac Rocky”
Screenshot: Youtube
O. Hoffman, široj javnosti poznatiji pod imenom “O. Rocky”, izvršni je direktor radija Relevant (postoji i aplikacija na internetu). On je autor, govornik i suvoditelj radijske emisije “Pođi i upitaj svoga Oca”. Postoji nešto posebno u o. Rockyju što odzvanja među ljudima. Njegovo stado broji “samo” dva i pol milijuna ljudi koji prate njegovu Facebook stranicu. Više o njegovu projektu i emisiji možete vidjeti na NA LINKU!
4. Otac Michael Gaitley
via catholicnewslive.com
O. Gaitley je autor nekoliko knjiga koje mijenjaju život ljudima upoznajući ih s Isusovim srcem, posvećenjem Blaženoj Djevici Mariji i Božjem milosrđu. Njegov način pisanja je razumljiv i podiže čitateljev duh. Njegove knjige su nalik “učini-to-sam” duhovnim vježbama koje možete napraviti u udobnosti svoga doma.
5. Otac Jonathon Morris
via fatherjonathan.com
O. Morris je svećenik koji djeluje pri Sveučilištu Columbija kao voditelj “Katoličkog kanala” na radiju SiruiusXM. Najpoznatiji je po svojim čvrstim stavovima u kojima brani Katoličku Crkvu i vjeru kao analitičar Fox Newsa. Više o njemu možete pogledati OVDJE!
6. Otac Leo Patalinghug
via catholicphilly.com
O. Leo Patalinghug je zaista neobičan svećenik. On vjeruje kako i kuhanje može biti oblik evangelizacije. Pokrenuo je seriju emisija “Grace Before Meals” (Molitva prije jela) da bi ohrabrio obitelji na zajedničko okupljanje oko obiteljskog stola kako bi rasli u međusobnom zajedništvu. Ne samo da je ovaj svećenik dobro poznati kuhar, on je bio i učitelj borilačkih vještina i koreograf break dancea! Zanimljivo je vidjeti kako ovaj svećenik koristi jedinstvene talente kako bi služio drugima. O. Patalinghug vodi i emisiju na EWTN-u koja se zove “Savoring Our Faith”. Njegov kulinarski serijal (i recepte) možete pronaći OVDJE!
7. Otac Frank Pavone
via lifesitenews.com
O. Pavone je voditelj Nacionalne zaklade “Priests for Life – Misionari evanđelja života”, predsjednik Nacionalnog vjerskog pro-life vijeća i pastoralni upravitelj “Rachel’s Vineyarda”. Putuje diljem SAD-a stajući u obranu nerođenih. Više o njegovu djelovanju možete pronaći NA LINKU!
8. Otac Dave Pivonka
Screenshot: Youtube
O. Pivonka je zajedno s projektom “4PM Media” napravio serijal od 14 videa kako bi pomogao ljudima rasti u shvaćanju i vlastitom odnosu prema Duhu Svetom. Snaga ovih videa utječe i mijenja mnoge živote. Serijal možete pogledati OVDJE!
9. Otac Larry Richards
via catholictv.com
O. Larry Richards osnivač je zaklade “The Reason for Our Hope” (Razlog nade koja je u nama). Ova je zaklada pokrenuta s ciljem evangelizacije korištenjem medija. Zahvaljujući njima ove će godine 15 milijuna ljudi čuti radosnu vijest Evanđelja. Više o njihovu projektu možete vidjeti na NA LINKU!
10. Otac Bob Stec
Foto: thefest.us
O. Bob Stec upravitelj je crkve u blizini Clevelanda u Ohiju i voditelj misije u Dominikanskoj Republici. Uz to ovaj svećenik je i koordinator festivala “Fest-a Catholic” koji se organizira svakog kolovoza te okuplja kršćanske obitelj, govornike, glazbenike, daje priliku za primanje sakramenata (euharistija i ispovijed), a ima čak i šator za svećenička i redovnička zvanja. Ulaz na festival je besplatan. “Fest-a Catholic” je započeo 2000. godine kao mali događaj, a s vremenom je broj posjetitelja narastao na 40000 godišnje. Ovo je prekrasan i snažan način evangelizacije i promocije duhovnih zvanja. Više o festivalu možete vidjeti OVDJE!
Izvor: Catholik Link | Prijevod: Nenad Palac
11. Otac Jakub Bartczak “Mane”
Screenshot: Youtube
Pred Jakubom Bartczakom “Maneom”stajala je prilično izvjesna i uspješna hip-hop karijera. No, nakon što je snimio uspješan demo i spremao se potpisati ugovor s izdavačkom kućom, Jakub je objavio da želi postati svećenik. Ušao je u sjemenište i prihvatio Božji poziv iako su ga prijatelji odgovarali od toga. Odgovarao ga je i prefekt sjemeništa koji je, kada ga je vidio u širokim hip-hop hlačama i majici rekao: Čovječe, takvi kao ti ne postaju svećenici! Nakon zaređenja počeo je raditi s mladima u gradu Namyslówu i nije dugo trebalo da shvati kako mu njegova ljubav prema hip-hop može pomoći u naviještanju vjere. Mladi s kojima je radio slušali su rap, ali onaj rap koji se vulgarnošću i nihilizmom razlikovao od onoga kojeg je on volio i repao kada je bio mlad. Počeo je, nakon duljeg vremena, ponovno pisati tekstove, ovaj put kršćanske tematike i izvodio ih je pred momcima i djevojkama za čiji je pastoral bio zadužen. Jer, kako kaže, cijeli svoj život je u hip-hopu i to je njegov jezik, koji nije morao učiti i koji se pokazao kao nevjerojatno koristan u kontaktu s mladima. Više o ovom zanimljivom svećeniku pročitajte NA LINKU!
12. Otac René-Sébastien Fourniéu
Foto: Facebook
Otac René-Sébastien Fourniéu, katolički je svećenik kojega je biskup Bayonnea poslao naviještati evanđelje surferima grada Biarritza. Vidjevši ga u reverendi na plaži Atlantika, surferi su bili zapanjeni! S vremenom, uspostavio je s njima iskren i prijateljski odnos. Prijateljstvo surfera i njihova dušobrižnika rodilo je plodom. Mnogi od njih počeli su odlaziti na misu u katedralu, a neki su čak odlučili postati ministranti.
A evo i trojice naših svećenika koje možemo izdvojiti upravo zbog “posebnosti” pastoralnog angažmana!
13. Pater Cvek – “Dobri duh Zagreba”
Foto: Glas Koncila
Duboko dirnut bijedom koju proživljavaju neki zagrebački siromasi, ovaj izvanredni isusovac osnovao je udrugu “Kap dobrote” i već više od 40 godina pomaže potrebitima u Zagrebu. Svakodnevno posjećuje siromašne i donosi im hranu ili sitnice koje ih vesele. Donedavno je nemoćnima cijepao drva i popravljao kvarove po kući. Članovi njegove udruge u mjesec dana brinu o 80 siromašnih obitelji. Štićenike je prije obilazio biciklom, no više nema snage okretati pedale. Zagrepčani su ga brzo prozvali “Dobri duh Zagreba”. Moguće ga je sresti na ulicama Zagreba i prepoznati po torbama u kojima se uvijek nešto nađe za svakog od onih koje svakodnevno posjećuje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
14. Otac Dragutin Goričanec
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Ne osuđujući ljude s društvene margine, svećenik Dragutin Goričanec posvetio je život pomaganju prostitutkama. Prilazi im na ulici i razgovorom ukazuje na izlaz iz takvog načina života, a onima koji odluče prestati s tim poslom daruje novac. Njihovim obiteljima donosi pakete hrane i drugih potrepština. Zaređen za svećenika Zagrebačke nadbiskupije 1988. godine, dvije je godine proveo kao župni vikar u župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, a potom poslan na službu u Vrhovac. Nije ni slutio da će se u toj župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana dogoditi prekretnica u njegovu životu. Tijekom molitve pred Presvetim, osjetio je snažnu potrebu da ode u Zagreb, znajući kako će zbog jake zime neki beskućnik sigurno biti u potrebi. No, naišao je na jednu gospođu… Bila je to prostitutka! U tom je trenutku shvatio da takvima može pomoći i da su upravo oni najpotrebniji Božje riječi. I danas odvraća djevojke od prostitucije koje, za razliku od prošlih vremena kada je on tražio njih, sada one traže njega i mole za duhovni razgovor. U tom razgovoru, često im naglašava važnost molitve, čiju je snagu i sam iskusio jer je kao dječak bio u situaciji kada si je htio oduzeti život, ali ga je molitva spasila. Goričanec uvijek nastoji ostati u kontaktu s tim djevojkama, a za one koje ne viđa na mjestima gdje su se nekada pojavljivale, zaključuje da se više ne bave prostitucijom. Više o o. Dragutinu možete pročitati NA LINKU!
15. Don Ivan Filipović
Đakovčanin Ivan Filipović prvi je u Hrvatskoj i među prvima u svijetu koji je, nakon što je bio ovisnik o drogama i prošao put liječenja u zajednici Cenacolo, postao svećenik. Za svećenika je zaređen 17. srpnja 2004. u središnjoj kući zajednice Cenacolo u Saluzzu u Italiji, a svoje svećeničko djelovanje posvetio je služenju ovisnicima! Kao mladomisničko geslo svoga svećeničkog života izabrao je tekst iz Ivanova evanđelja: “Veće ljubavi nitko nema od ove: da život svoj položi za svoje prijatelje”. A na pitanje zašto baš taj citat, don Ivan odgovara: “Zato što snažno vjerujem u Boga, Crkvu, zajednicu, jer uistinu ništa drugo ne želim nego da moj život bude jedno svjedočanstvo. Znak Kristove ljubavi, milosrđa, Kristove snage svakom čovjeku da bi se obratio. Taj izgubljeni sin – koliko to treba biti hrabro – kad čovjek dodirne dno, sam sebi kaže istinu i donese odluku: vratit ću se k ocu i ponizno ću se baciti pred koljena i reći mu “oprosti mi, oče”. Vjerujem da je Isus svim ljudima koji prođu kroz zajednicu, svim ovisnicima, pripremio obraćenje kao i meni. I zato, život ću svoj posvetiti prijateljima, tj. ljudima sličnim mojoj prošlosti. Moj će život biti svjedočanstvo nade, da nije sve gotovo, da droga nema zadnju riječ. Više o don Ivanu Filipoviću doznajte NA LINKU!
Ako poznajete nekog svećenika koji bi se trebao naći na ovom popisu – javite nam!
Svara
marija
19.03.2019, 17:38
Draga Majčice, danas je Sveti Josip tvoj dragi zaručnik i moj zaštitnik. Molim Te u njegovo ime pogledaj moga brata Ivicu i zaštiti ga od njega samoga, jer ja ne mogu. Hvala Ti draga Majčice.Marija
Kristina
19.03.2019, 15:19
Sv.Josipe molim te da upoznam osobu za brak i da se ostvarim kao majka!!? Kristina
Guestk.l.
19.03.2019, 13:58
Molim te Boze smiluj mi se, sveti Josipe isprosi moju molbu po volji bozjoj. Sve predajem u Bozje ruke i Gospin zagovor.
Hvala Oce. Ljubim te Isuse, ti si moja snaga i smisao svega sto mi zivot donosi. Zahvalna K.L.
Lidija
19.03.2019, 06:56
Majcice moja draga i moj najdrazi zastitnice sveti Josipe pod vasu zastitu i u vas zagovor stavljam svoju obitelj,nasu djecu ,nase zdravlje duse i tijela ,nas rad ,financije ,nasu predivnu domovinu ,nasu Crkvu i sav nas hrvatski narod.Sveti Josipe ,moli za nas
suzana bratovic
19.03.2019, 01:35
TRODNEVNICA SVETOM JOSIPU
Molimo ovu trodnevnicu svetom Josipu od 16.03 – 18.03.
ZDRAVO JOSIPE
Pozdravljam Te, Josipe, koji si pun Božje milosti! Spasitelj se odmarao na tvojim rukama i rastao pod tvojim pogledom. Blagoslovljen ti među svim ljudima i Isus, božansko Dijete tvoje djevičanske Supruge, neka bude uvijek blagoslovljen!
Sveti Josipe, tebi je bilo dano da budeš otac Sinu Božjemu, moli za nas u našim obiteljskim brigama, za naše zdravlje i za naš posao sve do naših posljednjih dana i udostoj se prići nam u pomoć u času smrti naše! Amen!
PJESMA: O Josipe, Oce sveti,
Cuvaj kucu i posveti!
Sva obitelj da se slozi,
Ljubav sveta da se mnozi.
Mir, veselje k nama svrati, strah
Gospodnji nek nas prati.
Krepošću da žiće plodi – putem raja da nas vodi.
Čuj nam oče molbu vruću, čuvaj nas i svu nam kuću.
Tebi kljuće sve predajem, gospodarom pripoznajem.
Sve što može nauditi kući, dostoj ukloniti.
U Presvetog Srca Rani,
Ti nas Oce sve nastani.
Da zivimo na tom svijetu,
Kao Ti u Nazaretu!” Amen.
LITANIJE SVETOG JOSIPA
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine. smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oče nebeski, Bože,
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože,
Duše Sveti, Bože,
Sveto Trojstvo, jedan Bože,
Sveta Marijo,
Sveti Josipe
Slavni porode Davidov,
Svjetlosti patrijarha,
Zaručniče Bogorodice,
Stidljivi čuvaru Djevice,
Hranitelju Sina Božjega,
Brižni branitelju Kristov,
Glavaru slavne obitelji,
Josipe pravedni,
Josipe prečisti,
Josipe premudri,
Josipe jaki,
Josipe poslušni,
Josipe vjerni,
Ogledalo strpljivosti,
Ljubitelju siromaštva,
Uzore radnika,
Uresu domaćega života,
Čuvaru djevica,
Potporo obitelji,
Utjeho bijednih,
Ufanje bolesnih,
Zaštitniče umirućih,
Strahu zlih duhova,
Pokrovitelju svete Crkve,
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
oprosti nam, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
smiluj nam se!
– Postavio ga je gospodarom doma svojega.
– I poglavarom imanja svojega.
Pomolimo se.
Bože, koji si se neiskazanom providnosti udostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, daj molimo da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu. Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.
MOLITVA SV. JOSIPU
Moli ovu molitvu 9 uzastopnih jutara za bilo koju želju.
Od nastanka ove molitve još se nije čulo, da nije BILA USLIŠANA, onome tko je molio.
O sveti Josipe, čija je zaštita tako velika, tako jaka, tako izravna pred Božjom krunom, STAVLJAM U TEBE SVE SVOJE POTREBE I ŽELJE.
O sveti Josipe, pomozi mi svojim snažnim zagovorom i izmoli za mene svog Djevičanskog Sina sve duhovne blagoslove kroz Isusa Krista, Našeg Gospodina, tako da, budući da sam vezan o tvojoj Nebeskoj snazi, mogu iskazati svoju zahvalu i poštovanje Najljubljenijemu Ocu.
O sveti Josipe, nikada se neću moći umoriti promatrajući Isusa kako spava u tvojim rukama. Ne usuđujem se prići dok se on odmara u blizini Tvoga srca. Zagrli ga u moje ime i poljubi Njegovu nježnu Glavu za mene, i zamoli ga da mi uzvrati poljubac kada udahnem posljednji uzdah.
Sveti Josipe, zaštitniče umirućih, moli za nas. Amen. SVE BOLESNE zupnike djecu starice starce diljem svita PAPU CRKVU jer ona smo mi nase hrvate i dragi nas dom neprijatelje sebe samo da BOG nas OB slozi i skupi za vazam molimo
Damir
18.03.2019, 18:56
Gospe molim Te da zagovaraš pred Isusom za duše u čistilištu.Hvala Ti.
k.l.
18.03.2019, 17:00
Sveti Josipe ,moli se za obitelj Kre.Lab.Zgr. i Erm. Amen.
Hvala ti Sv. Josipe. Hvala ti majko naša za sve, čuvaj nas i brani od svakog zla, Havla ti majko .
Suzana
18.03.2019, 16:05
Molim te Boze smiluj mi se, sveti Josipe isprosi moju molbu po volji bozjoj. Sve predajem u Bozje ruke i Gospin zagovor.
Hvala Oce. Ljubim te Isuse, ti si moja snaga i smisao svega sto mi zivot donosi.
Antonija
18.03.2019, 13:14
Kraljice mira moli za nas, zagovaraj nas kod Gospodina Isusa Krista, ti koja mu sjediš s desne, izmoli za mog sina, majku staru, mene i sve one koje si mi dao, sve milosti koje su na spasenje naših duša, neka se u svakom trenutku vrši volja Božja, Gospodin sve zna, neka nas vodi Njegova Ruka, u ocean Milosrđa Krista Kralja sve nas izručujem, Isuse u tebe se uzdam. Bogu hvala i slava Presvetom Trojstvu.
Dubravka
18.03.2019, 10:57
Hvala ti, Gospo, za hodočašće u Međugorje...
Molim te za moju djecu- da ih blagosloviš i štitiš : Kristinu, Mateja, Mirnu, Anu, Mihaelu, Vedrana,Kristijana,Mihaela i Ivanu...Molim te ,posebno, za duhovno i tjelesno zdravlje muževa - s. Mary, Sonje V., SONJE B., Vlatke F. i moga supruga..Prati i štiti poslanje p. James-a, p.Ive, p.Rose, vlč. Suca, Cirila,Maria i Anđelka.Molim te za nova duhovna zvanja u župi...
Lucija
17.03.2019, 23:38
Bože, Isuse, Josipe, Marijo i svi sveci, Hvala Vam na svemu, čuvajte nas i dalje, molimo Vas da ne padnemo, volimo Vas! 3
k.l
17.03.2019, 18:07
Draga Majko, hvala ti na svim uslišanim molitvama, hvala ti što nas štitiš i pokazuješ nam kako se uvijek pouzdati u Tebe kada je teško. Tvojoj providnosti predajemo svoju budućnost,obitelj , posao, zdravlje ali i sadašnjost te da budeš u svakom trenutku snama i pokazuješ nam pravi put kojim trebamo ići. Molim te za preobraćenje svoje obitelji, svoga muža B: da spoznaju ono što je ispravno i pravedno, a odbace sve loše stvari kojima povrijeđuju jedni druge.
Podari nam zdravlje i mir u duši, a posebno Te molim za zdravlje svoje majke,tate,brata, svekrve, svekra, kćerke i za moje zdravlje.Molim te majko i za situaciju u susjedstvu za gos.Udo.i sav njegov rod je protiv nas i radi nam svašta i jako je teško tako živjeti neparvedno, napravio je ograde i ne pušta nas u naš vrt. Još nas pljuje, viče i prijeti i svašta . Hvala draga Majko za sve do sada ali te molim otvori nam prave putove da ih spoznamo da prihvatimo i konačno riješimo ovu tešku situaciju. Zahvalna K.l. Svi sveti i svetice Božje molite se za nas, Hvala.
Guest
17.03.2019, 11:46
Sveti Josipe, moli za nas! Amen
I ❤ Međugorje
Guest
17.03.2019, 11:44
Sveti Josipe, moli za nas! Amen
Mira
17.03.2019, 10:09
Majcice draga, moram Ti reci koliko Te volim, Ti mi otvaras sva vrata u Nebo, hvala Ti! Ti me bodris, Ti me vodis, Ti me volis, i sve one za koje se molim i koji mi se preporucuju u molitve moje, i svi su oni u srcu mome, Majko uzmi nas sve u Precisto Srce svoje i izruci nas u Presveto Srce Isusovo!
suzana bratovic
17.03.2019, 04:04
ČIN POSVETE SVETOM MIHAELU ARHANĐELU; Plemeniti kneže svih anđeoskih korova i cijenjeni vođo vojske Gospodnje,gorljivi ljubitelju Slave Gospodnje i strahu pobunjenih anđela,ljubavi i slasti dobrih Anđela,SVETI MIHAELE ARHANĐELE.želeći biti u broju tvojih štovatelja,danas Ti se u potpunosti predajem.Stavljam sebe samoga,svoj posao,svoju obitelj,prijatelje,i sve što mi pripada pod tvoju zaštitu.To što nudim je vrlo malo,budući da sam ja jadni grešnik ali,molim Te,Ti nagradi ljubav moga srca.Sjeti se,da sam od danas pod tvojom zaštitom,te moraš biti uza me za cijeloga moga života.Pribavi mi oproštenje mojih brojnih i teških grijeha,daj da od srca ljubim svoga Boga i dragog SPASITELJA ISUSA KRISTA,moju dragu MAJKU MARIJU,sve ljude i moju braću koji su j u b lj e n i od OCA, a o t k u p lj e n i od SINA.Isprosi mi milosti koje su mi potrebne da bih zaslužio krunu slave.Brani me uvijek od neprijatelja moje duše a posebno u zadnjem trenutku mojega života.Daođi tada,o slavni Arhanđele.pomozi mi u borbi i odagnaj daleko od mene u ponor pakla onog oholog anđela kojega si pobijedio u nebeskoj borbi.Predstavi me tada,pred prijestoljemo Božjim da bih mogao.s tobom SVETI MIHAELE i sa svim anđelima,pjevati hvalu,čast i slavu Onome koji vlada u vijeke vijekova.Amen!

Tekst je objavljen u časopisu Zlatno pero, u prijevodu Jurice Beroša.

Riječima sv. Ambrozija: “Moramo se moliti anđelu koji nam je dan za čuvara”, sv. Bernard nas podsjeća na dužnosti prema anđelu čuvaru: “Zahvalnost na njegovoj prisutnosti, privrženost njegovoj dobrohodnosti, povjerenje u njegovu brigu. Uvijek imajte na umu da ste u prisutnosti vašeg anđela čuvara”, on opominje svoje učenike. “Na bilo kojem mjestu da se nalazite, u bilo kojem tajnom skrovištu da se krijete, mislite na vašeg anđela čuvara. Nikada u prisutnosti svog Anđela ne činite ono što ne bi činili u mojoj prisutnosti.”

“Veliko dostojanstvo i svetost vaših svetih anđela čini vas obaveznim zahvaljivati se. Pred zemaljskim velikanima, ljudi su skromni i puni poštovanja; ali njihovo dostojanstvo je neusporedivo manje i od najnižeg od anđela. Zbog toga se uvijek moramo vladati pobožno i skromno pred našim svetim anđelom, uzdržavajući se od svake riječi, geste ili radnje koje bi mogle povrijediti ili ražalostiti našeg nebeskog prijatelja i vodiča. Ovo neprekidno podsjećanje na prisutnost našeg svetog anđela je najbolje sredstvo za svladavanje kušnji.

“Ako istinski volimo našeg anđela čuvara, ne možemo ne imati neograničeno povjerenje u njegovo moćno zauzimanje kod Boga i čvrstu vjeru u njegovu odlučnost da nam pomogne. Ovo će nas potaći da često zazivamo njegovu pomoć i zaštitu, posebno u vrijeme kušnji i nevolja. Ovo povjerenje će nas potaći da zatražimo njegov savjet u mnogim problemima s kojima se susrećemo, i u velikim i u malim stvarima. Mnogi sveci običavali su ništa ne poduzeti bez prethodnog traženja savjeta od svog anđela čuvara.”

Little Flower lijepo pokazuje, u svojoj pjesmi Mom Anđelu Čuvaru, pravi duh odanosti našem nebeskom vodiču i zaštitniku. Ona se nježno prisjeća njega koji je s velikih nebeskih prostranstava, gdje je sjao kao svjetlo čistog plamena ‘pred Gospodinom beskrajnog svjetla’, sišao na zemlju da bude njen brat, prijatelj i pomagač, uvijek uz nju. Sa zahvalnošću se prisjeća kako je svojom brižnom rukom odstranio kamenje pred njenim nogama, da se ne bi spotakla na putu, dok je njegovo lice sjalo sve jasnije, što je ona postajala poniznija i ljubaznija. Ona se zatim prisjetila potreba drugih i molila ga da prenese njenu poruku njoj najdražima, da ih tješi i bodri umjesto nje. Tako mu se ona nježno povjerava:

O ti, koji žuriš cijelim svemirom

Brže od munje,

Pođi često umjesto mene

Onima koje najnježnije volim.

Svojim nježnim dodirom, oh, obriši im suze,

Reci im da je slatko nositi križ,

Nježno šapći moje ime u njihove uši,

I ime uvijek pravednog Isusa!

“Iznad svega ona je željela da on zapali u njenom srcu svoj vlastiti gorući žar da može spasiti duše od grijeha, ulijevajući u njih rosu Kalvarije, Predragocjenu Krv Krista. Njegovim vlastitim anđeoskim ushitom željela je da on ujedini njeno siromaštvo i svakodnevne križeve, da ih tako prikaže, obojene nebeskom odanošću, čistom Božjem Prijestolju. Nije mu zavidjela na njegovoj slavi, jer je gledao Božje Lice, nego ga je ovdje dole obožavala u Njegovoj Euharistijskoj Prisutnosti i nosila Ga u svojim vlastitim grudima. Ispunjena najsretnijim zadovoljstvom ona zaključuje:

Tvoje su nebeska slava i veselje,

Bogatstva Kralja kraljeva;

Hostija u našim ciborijumima

je moja, kao i svo blago koje nosi bol.

Tako s križem i Hostijom,

I uz tvoju pomoć, dragi anđeoski prijatelju,

Čekam mirno, na tamnoj strani vremena,

Nebesku sreću koja ne poznaje kraja.

“Iznad svega, dugujemo našem vjernom anđelu čuvaru najiskreniju zahvalnost za bezbrojna dobročinstva koja nam on daruje. On uvijek i svugdje stoji uz nas, nježno nas štiteći, blago nas upozoravajući i iskreno nas opominjući. Našu zahvalnost ne možemo bolje dokazati ni na jedan način, osim da poslušno slijedimo njegova upozorenja i da pokazujemo nježnu, sinovsku odanost prema njemu.”

Kada je u stanju milosti, duša je dragulj kojeg naš anđeo s divljenjem promatra i raduje se dok ona postaje sve sjajnija kroz Isusovu Krv. Nemojmo nikada ražalostiti našeg nebeskog sudruga grijehom, ali ako se takva nesreća i dogodi, krenimo prema izvorima Predragocjene Krvi koja će obnoviti našu prethodnu čistoću.

Pored izražavanja nježne odanosti našem anđelu čuvaru, trebamo također usvojiti pohvalno izražavanje obožavanja anđela čuvara drugih ljudi. Kada susrećemo naše poznanike, u isto vrijeme kada pozdravljamo njih, trebamo pozdraviti i njihove anđele čuvare. Ovo pozdravljanje se može obaviti nutarnjim činom bez privlačenja pozornosti. Ili možemo donijeti odluku, i tu odluku obnavljati s vremena na vrijeme, da pozdravljajući nekoga, u isto vrijeme imamo namjeru pozdraviti njegova anđela. Uskoro će nam postati jednostavno upamtiti ove svete anđele i od njih ćemo primiti mnoge blagoslove.

Ne smijemo nikada zaboraviti da Božji anđeo uvijek stoji uz nas. Eleanor C. Donnelly se prisjeća odanog prijateljstva svog anđela u slijedećim nadahnjujućim stihovima:

Kroz teške sate i situacije, on me prati;

Kroz duge mračne noći, stoji uz mene;

Od svakog zla i svakog grijeha, brani me;

U opasnosti i smrti, moj zaštitnik, moj vodič!

Dragi Prinče, koji si više od prijatelja, odan mojoj dobrobiti,

Oprosti mi moje uvrede, moj neuljudni nemar –

Oprosti što je tvoja prisutnost često uvrijeđena, tvoja služba neprimijećena,

Tvoje čiste namjere odbijene ili provjeravane!
suzana bratovic
17.03.2019, 04:01
ČIN POSVETE SVETOM MIHAELU ARHANĐELU; Plemeniti kneže svih anđeoskih korova i cijenjeni vođo vojske Gospodnje,gorljivi ljubitelju Slave Gospodnje i strahu pobunjenih anđela,ljubavi i slasti dobrih Anđela,SVETI MIHAELE ARHANĐELE.želeći biti u broju tvojih štovatelja,danas Ti se u potpunosti predajem.Stavljam sebe samoga,svoj posao,svoju obitelj,prijatelje,i sve što mi pripada pod tvoju zaštitu.To što nudim je vrlo malo,budući da sam ja jadni grešnik ali,molim Te,Ti nagradi ljubav moga srca.Sjeti se,da sam od danas pod tvojom zaštitom,te moraš biti uza me za cijeloga moga života.Pribavi mi oproštenje mojih brojnih i teških grijeha,daj da od srca ljubim svoga Boga i dragog SPASITELJA ISUSA KRISTA,moju dragu MAJKU MARIJU,sve ljude i moju braću koji su j u b lj e n i od OCA, a o t k u p lj e n i od SINA.Isprosi mi milosti koje su mi potrebne da bih zaslužio krunu slave.Brani me uvijek od neprijatelja moje duše a posebno u zadnjem trenutku mojega života.Daođi tada,o slavni Arhanđele.pomozi mi u borbi i odagnaj daleko od mene u ponor pakla onog oholog anđela kojega si pobijedio u nebeskoj borbi.Predstavi me tada,pred prijestoljemo Božjim da bih mogao.s tobom SVETI MIHAELE i sa svim anđelima,pjevati hvalu,čast i slavu Onome koji vlada u vijeke vijekova.Amen!

Tekst je objavljen u časopisu Zlatno pero, u prijevodu Jurice Beroša.

Riječima sv. Ambrozija: “Moramo se moliti anđelu koji nam je dan za čuvara”, sv. Bernard nas podsjeća na dužnosti prema anđelu čuvaru: “Zahvalnost na njegovoj prisutnosti, privrženost njegovoj dobrohodnosti, povjerenje u njegovu brigu. Uvijek imajte na umu da ste u prisutnosti vašeg anđela čuvara”, on opominje svoje učenike. “Na bilo kojem mjestu da se nalazite, u bilo kojem tajnom skrovištu da se krijete, mislite na vašeg anđela čuvara. Nikada u prisutnosti svog Anđela ne činite ono što ne bi činili u mojoj prisutnosti.”

“Veliko dostojanstvo i svetost vaših svetih anđela čini vas obaveznim zahvaljivati se. Pred zemaljskim velikanima, ljudi su skromni i puni poštovanja; ali njihovo dostojanstvo je neusporedivo manje i od najnižeg od anđela. Zbog toga se uvijek moramo vladati pobožno i skromno pred našim svetim anđelom, uzdržavajući se od svake riječi, geste ili radnje koje bi mogle povrijediti ili ražalostiti našeg nebeskog prijatelja i vodiča. Ovo neprekidno podsjećanje na prisutnost našeg svetog anđela je najbolje sredstvo za svladavanje kušnji.

“Ako istinski volimo našeg anđela čuvara, ne možemo ne imati neograničeno povjerenje u njegovo moćno zauzimanje kod Boga i čvrstu vjeru u njegovu odlučnost da nam pomogne. Ovo će nas potaći da često zazivamo njegovu pomoć i zaštitu, posebno u vrijeme kušnji i nevolja. Ovo povjerenje će nas potaći da zatražimo njegov savjet u mnogim problemima s kojima se susrećemo, i u velikim i u malim stvarima. Mnogi sveci običavali su ništa ne poduzeti bez prethodnog traženja savjeta od svog anđela čuvara.”

Little Flower lijepo pokazuje, u svojoj pjesmi Mom Anđelu Čuvaru, pravi duh odanosti našem nebeskom vodiču i zaštitniku. Ona se nježno prisjeća njega koji je s velikih nebeskih prostranstava, gdje je sjao kao svjetlo čistog plamena ‘pred Gospodinom beskrajnog svjetla’, sišao na zemlju da bude njen brat, prijatelj i pomagač, uvijek uz nju. Sa zahvalnošću se prisjeća kako je svojom brižnom rukom odstranio kamenje pred njenim nogama, da se ne bi spotakla na putu, dok je njegovo lice sjalo sve jasnije, što je ona postajala poniznija i ljubaznija. Ona se zatim prisjetila potreba drugih i molila ga da prenese njenu poruku njoj najdražima, da ih tješi i bodri umjesto nje. Tako mu se ona nježno povjerava:

O ti, koji žuriš cijelim svemirom

Brže od munje,

Pođi često umjesto mene

Onima koje najnježnije volim.

Svojim nježnim dodirom, oh, obriši im suze,

Reci im da je slatko nositi križ,

Nježno šapći moje ime u njihove uši,

I ime uvijek pravednog Isusa!

“Iznad svega ona je željela da on zapali u njenom srcu svoj vlastiti gorući žar da može spasiti duše od grijeha, ulijevajući u njih rosu Kalvarije, Predragocjenu Krv Krista. Njegovim vlastitim anđeoskim ushitom željela je da on ujedini njeno siromaštvo i svakodnevne križeve, da ih tako prikaže, obojene nebeskom odanošću, čistom Božjem Prijestolju. Nije mu zavidjela na njegovoj slavi, jer je gledao Božje Lice, nego ga je ovdje dole obožavala u Njegovoj Euharistijskoj Prisutnosti i nosila Ga u svojim vlastitim grudima. Ispunjena najsretnijim zadovoljstvom ona zaključuje:

Tvoje su nebeska slava i veselje,

Bogatstva Kralja kraljeva;

Hostija u našim ciborijumima

je moja, kao i svo blago koje nosi bol.

Tako s križem i Hostijom,

I uz tvoju pomoć, dragi anđeoski prijatelju,

Čekam mirno, na tamnoj strani vremena,

Nebesku sreću koja ne poznaje kraja.

“Iznad svega, dugujemo našem vjernom anđelu čuvaru najiskreniju zahvalnost za bezbrojna dobročinstva koja nam on daruje. On uvijek i svugdje stoji uz nas, nježno nas štiteći, blago nas upozoravajući i iskreno nas opominjući. Našu zahvalnost ne možemo bolje dokazati ni na jedan način, osim da poslušno slijedimo njegova upozorenja i da pokazujemo nježnu, sinovsku odanost prema njemu.”

Kada je u stanju milosti, duša je dragulj kojeg naš anđeo s divljenjem promatra i raduje se dok ona postaje sve sjajnija kroz Isusovu Krv. Nemojmo nikada ražalostiti našeg nebeskog sudruga grijehom, ali ako se takva nesreća i dogodi, krenimo prema izvorima Predragocjene Krvi koja će obnoviti našu prethodnu čistoću.

Pored izražavanja nježne odanosti našem anđelu čuvaru, trebamo također usvojiti pohvalno izražavanje obožavanja anđela čuvara drugih ljudi. Kada susrećemo naše poznanike, u isto vrijeme kada pozdravljamo njih, trebamo pozdraviti i njihove anđele čuvare. Ovo pozdravljanje se može obaviti nutarnjim činom bez privlačenja pozornosti. Ili možemo donijeti odluku, i tu odluku obnavljati s vremena na vrijeme, da pozdravljajući nekoga, u isto vrijeme imamo namjeru pozdraviti njegova anđela. Uskoro će nam postati jednostavno upamtiti ove svete anđele i od njih ćemo primiti mnoge blagoslove.

Ne smijemo nikada zaboraviti da Božji anđeo uvijek stoji uz nas. Eleanor C. Donnelly se prisjeća odanog prijateljstva svog anđela u slijedećim nadahnjujućim stihovima:

Kroz teške sate i situacije, on me prati;

Kroz duge mračne noći, stoji uz mene;

Od svakog zla i svakog grijeha, brani me;

U opasnosti i smrti, moj zaštitnik, moj vodič!

Dragi Prinče, koji si više od prijatelja, odan mojoj dobrobiti,

Oprosti mi moje uvrede, moj neuljudni nemar –

Oprosti što je tvoja prisutnost često uvrijeđena, tvoja služba neprimijećena,

Tvoje čiste namjere odbijene ili provjeravane!
Guest
16.03.2019, 21:49
Kraljice Mira, svim srcem te molim da me zavoli i da mu budem žena. Usliši mi molitve. Amen
Snježana
16.03.2019, 10:10
I ❤Međugorje
Amen
Veronika
15.03.2019, 23:25
Draga Gospe Mila i precista Srca moli se za nas Supruznike i nase Nakane tebi je sve poznato prija negoli ja ista pomislim da kazem.
Mira
15.03.2019, 19:09
Gospe Medjugorska, Kraljice Mira, molim Te za Tvoj zagovor kod Isusa da mi ozdravi srce moje, da moze izdrzati sve fizicke napore. Hvala Ti Majko draga! Volim Te i ljubim Te cijelim bicem svojim, i Sina Tvoga Gospodina Isusa Krista!
Jelena
15.03.2019, 09:52
Gospo, molim te cuvaj moju bebu, tebi ju predajem, molim te da sve dobro zavrsi kad budem prenijela vijest sefovima. Ti im omeksaj srca. Da mi ne daju otkaz. Gospo ucvrsti ljubav mene i muza. Hvala ti.
suzana bratovic
15.03.2019, 02:18
medjugorje-info.com 21 Veljača 2019

Devetnica svetoj Dymphni, zaštitnici tjeskobnih i oboljelih od duševnih bolesti

Sveta Dymphna bila je kći je poganskog irskog poglavice (kralja) Damona.
Dimfna je bila prelijepa kršćanka predana vjeri a njeno je ime do nas došlo predajom. Jos je poznata kao: Dymphna, Dympna, Dimpna.
Kao djevojčici na pragu djevojastva umire joj majka. Otac luta zapadnim svijetom trazeći zamjenu za Dimfninu majku, no ne nalazi ženu koja bi mu odgovarala. Vrativši se kući, nalazi kćer jednako lijepu kao što je bila njena majka. Pomračenog uma od žalosti, pokusava zavesti kćer. Dimfna mu se odupire i bježi u Belgiju u pratnji dvojice ljudi i svoga ispovjednika sv. Gerebernusa, obiteljskog prijatelja, starijeg svećenika.
Bogu je zavjetovala svoje djevičanstvo. Da bi izbjegla zamkama kojima je bila izložena u vlastitome domu, odlazi u Antwerp, i za mjesto trajnog boravka odabire Gheel, mjestašce u Brabantu, desetak milja udaljeno od Antwerpa. Povukavši se od svijeta, tamo služi Bogu ustrajnim molitvama. Sv. Gerebernus, Dimfna i dva pratioca grade kapelicu u Gheelu blizu Amsterdama, gdje žive kao pustinjaci. Njen spomendan se slavi 15. svibnja.
Sveta DYMPHNA zastitnica je:
- od mjesecarenja (hodanja u snu)
- od epilepsije (padavice)
- od mentalnih (psihickih) dusevnih bolesti (ludila )
- od gubitka roditelja
- od zivcanih poremecaja
- od neuroloskih poremecaja
- obiteljske srece
- zrtava incesta
- mucenika
- psihijatrijskih ustanova ( bolnica, klinika, zavoda i sl.) i osoba koje se brinu o psihickim bolesnicima - profesionalno ili neprofesionalno
- mentalno oboljelih osoba
- opsjednutih
- kraljevni
- psihijatara
- terapeuta
- zrtava silovanja
- bjegunaca
Devetnica svetoj Dymphni:
1. dan
Sveta Dimfno,
velika pomocnice u svakoj tegobi duha i tijela,
ponizno te molim za tvoj mocni zagovor kod Isusa po Mariji, Zdravlju Bolesnih.
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
2. dan
Ispunjena si Ijubavlju i sucuti za tisuce pacijenata dovođenih u tvoje svetiste kroz stoljeca i za one koji tamo ne mogu doći,
vec te zazivaju u svojim domovirna i bolnicama.
Pokazi tu istu Ijubav i sucut prema meni,
tvojoj vjernoj stovateljici.
Mnoga cuda koja su se dogodila po tvom zagovoru daju mi veliko pouzdanje u to da ces mi pomoći u
mojoj sadasnjoj potrebi (Izreci svoju
molbu.)
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
3. dan
Uvjeren (a) sam da ces uslisati moju molbu,
ako je ona na vecu slavu Bozju i za dobrobit moje duse.
Zbog Isusa i Marije,
koje si toliko gorljivo Ijubila,
i za koje si ponudila svoj zivot umrijevsi mucenickom smrcu, uslisaj moju molitvu.
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
4. dan
Sveta Dimfno,
koja si mlada i lijepa,
nevina i Cista,
pomozi mi slijediti tvoju Ijubav prema Cistoci.
Odabrala si da umres mucenickom smrcć od maca svoga oca radije nego da pristanes na grijeh.
Daj mi snage i hrabrosti da pobijedim pokvarene strasti i sve kusnje ovoga svijeta .
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Oeu ...
5. dan
Kako si dala svu ljubav svog srca Isusu, tako i meni pomozi
da ljubim Boga svim srcem svojim
i da mu vjerno sluzim.
Kako si strpljivo podnijela progon
od strane svoga oca
i patnje izgnanstva ,
podari i meni strpljenje
koje mi je potrebno da bih prihvatio (prihvatila) kusnje u mome zivotu s ljubavlju se prepustajuci Bozjoj volji.
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
6. dan
Sveta Dimfno,
po tvome slavnome mucenistvu za Ijubav Kristovu,
pomozi mi da budem odan (odana) ., . . svojoj vjeri
i svome Bogu sve dok zivim.
I kada dode cas moje smrti,
budi mi zagovornica i moli za mene,
da mogu na kraju zasluziti vjecnu nagradu u kraljevstvu Bozjem.
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
7. dan
Dobra sveta Dimfno,
molim te da preporucis moje molitve Mariji, Zdravlju Bolesnih,
kako bi ih vas obje mogle prenijeti Isusu,
Bozanskom Lijecniku.
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
8. dan
O Boze, dao si svetu Dimfnu svojoj Crkvi kao uzor (model) svih vrlina, posebice svete cistoce,
i tvoja je volja bila da ona svoju vjeru zapecati svojom krvlju i ucini mnogobrojna cudesa.
Udijeli nama koji je castimo kao zastitnicu psihickih, duhovnih i dusevnih bolesnika da po njoj mozemo nastaviti predano sluziti, nasemu Gospodinu.
Amen.
Oce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ...
9. dan
Molitva himan u cast sv. DimfneOce nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu ,.,
Sveta Dymphno (Dimfno), moli za nas!

DEVET MOLITAVA
(Drugi nacin devetnice)
Vjera
Draga sveta Dimfno,
svojim zivotom dala si nam primjer cvrste vjere.
Niti laskave zemaljske nagrade
niti prijetnja smrcu nisu uspjele poljuljati tvoju vjernost Bogu. Molimo te, stoga, da nama,
koji smo usred nesigurnosti zivota, pomognes da slijedimo tvoje potpuno predanje Kristu.
Priteci nam u pomoc
u nasim potrebama,
i moli Boga za nas.
Amen.
Nada
Dobra sveta Dimfno,
polozila si svu svoju nadu u obecanja Kristova,
i cak si svoj zivot zrtvovala u toj nadi. Gospodin Bog je nagradio tvoju postojanost učinivsi da tvoje ime upoznaju i ljube kroz mnoga stoljeca tisuce kojima si pritekla u pomoc u vremenima teskoca.
Molimo te, pomozi tako i nama u nasoj sadasnjoj potrebi, .
i zagovaraj nas pred Bogom za nase nakane.
Daj nam milost tako cvrste nade u Bozju pouzdanu zastitu kao sto je bila tvoja.
Amen.
Milosrđe
Slavljena si, sveta Dimfno,
zbog svoje dobrote prema drugima. Za vrijeme svoga zivota, a jos vise nakon njega,
sve do danas si iznova pokazivala brigu za duhovne i dusevne bolesnike. Osiguraj milostivo i za mene djelic svoje svete ljubavi,
i zamoli nasega Gospodina da nam dadne udjela u njegovom zivotu i bezgranicnom milosrdu.
Amen.
Mudrost
Za svoga si zivota bila oznacena, sveta Dimfno,
visokim stupnjem mudrosti.
Trazila si i slijedila savjet svoga ispovjednika i duhovnoga vode. Prepustila si se kusnji cak i kada je to značilo progon i bijedu.
Svakim svojim djelicem tijela (svim svojim bicem) radije si odabrala da umres nego da uvrijedis Boga. Molimo te da nam sada pomognes svojim zaslugama,
ne same da spoznamo sto je ispravno, vec nam daj snage da to i izvrsimo.Amen.
Pravda
Divna sveta Dimfno,
kako li si bila pravedna prema svima koje si susretala,
i kako brizna da svakome das ono sto mu je potrebno,
pa i vise od onoga sto je mogao zeljeti ili ocekivati.
Molimo te da nam priteknes u pomoc svojom moci koju si dobila od Boga da budemo pravedni prema svima s kojima se susrecemo,
i jos vise od toga, da budemo velikodusni u davanju svakome i vise od onoga sto to stroga pravda trazi. Amen.
Umjerenost
Velikodusna sveta Dimfno,
poput svih Kristovih mucenika okrunjena si u nebu.
Za krunu si se pripremala zivotom samoodricanja
i oddavanjem vjernosti i dosljednosti u malim stvarima.
Molimo te, pouci nas svojim primjerom i pomozi nam da ne propustimo činjenje dobra tijekom zivota,
kako bismo zadobili zivot vjecni. Pomozi nam, takoder,
da pazimo na sebe i na druge te da molimo za sebe i za njih.
Amen.
Hrabrost
Odvazna sveta Dimfno,
tvoja je snaga bi a od Boga.
Njegova milost te osposobila da se odupres zlu,
i da odaberes progon umjesto zivota u grjesnoj raskosi.
Kristova bozanska snaga sacuvala te da ostanes vjerna njemu u zivotu i u smrti. Pomozi nam u svojoj dobroti da slijedimo tvoj primjer u malim stvarima i da zadobijemo za nas milost hrabrosti kako bismo bolje podnosili nesrece
s kojima se susrecemo,
te snagu da prevladamo svoju slabost. Amen.
Čistoća/Krepost
Čista djevice, sveta Dimfno,
mi zivimo u vremenu kada mnogi zele zadovoljiti svaku svoju tjelesnu požudu. Tvoja odlučna posveta samo i jedino Kristu sretan je dar Providnosti tebi i nadahnuće nama danas.
Svojom miloscu,
koju si zadobila kod Boga,
molimo te,
pomozi nam da vodimo primjeran život poput tvoga.
S tvojom pomoći,
odvazujemo se vrsiti sva svoja djela iz čistih nakana
i odvažno, kako bismo se oduprli svim grjesnim nakanama.
Amen.
Postojanost
Vjerna sveta Dimfno,
ostala si vjerna svom Spasitelju
do samoga kraja.
Stoga te mnogi ljudi
sa svih strana svijeta caste,
poznaju i ljube vec 1400 godina,
jer si im pomagala.
Mi ne znamo koliko vremena
nam je preostalo zivjeti ovdje na zemlji, no u svakom nam slucaju pomozi
da ostanemo vjerni Bogu do kraja. Molimo te da nam udijelis milost
da zivimo svaki dan kao da nam je posljednji.
Amen.
Zagovorna molitva svetoj Dimfni
Dobra sveta Dimfno, velika čudotvorko u svakoj nemoći duše i tijela, ponizno molim tvoj moćni zagovor kod Isusa, preko Marije, Zdravlja bolesnih, u svojoj trenutnoj potrebi (navedite kojoj). Sveta Dimfno, mučenice čistoće, zaštitnice opterećenih duševnim i mentalnim bolestima, ljubljena kćeri Isusa i Marije, izmoli kod njih uslišanje mojih potreba.
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.
Sveta Dimfno, moli za nas!
Guest
14.03.2019, 20:37
Gospe draga molim te za mog sina i snahu da im Bog da dijete za kojim toliko pate..Boze smiluj se
Guest
14.03.2019, 20:32
Gospe moja moli se za mene gresnicu svome sinu da mi oprosti moje grijehe i pomogne dalje zivit,tesko mi je Isuse,za sve uvijek kriva,kud god dodem kriva..nemogu dalje...Isuye spusti svoju desnicu na mene gresnicu i pomozi mi nosit moj kriz i odbrani me od zla koje me progoni jer ja sama ne mogu nista..
marija
14.03.2019, 17:14
Draga Majčice, blagoslovi moju obitelj , a naročito moga brata Ivicu. Marija
Tonka
14.03.2019, 11:56
Gospe draga, naša nebeska Majko! Molim tvoj zagovor kod svog Sina za mog sina koji je u psihičkoj, duhovnoj i emocionalnoj borbi. Neka tvoj zagovor donese mir u srce moga sina kao i njegove roditelje kako bi osjetio ljubav nebeskog Oca (kao i ljubav prema svojoj sestri koja pati i moli za njim, roditeljima i svima koji misle na njega). Nalazi se pod terapijom (molim te da osjeti da je potreban sam uzimati), Majko pomozi nam i pokaži pravi put kojim ćemo hodati, raditi kako bi ostali čvrsti u vjeri prema tvome Sinu.Sve naše boli i patnje prinosim Tebi i tvome Sinu koji ste nam jedina snaga, mir i spasenje.Hvala Majko za sve što si za nas učinila i što ćeš učiniti jer je tebi i tvom sinu sve poznato.Amen
Snježana Blažun
14.03.2019, 11:19
Isuse Kriste, molim Te iscijeli moju obitelj, dušu moga sina i moju, pomozi nam da komuniciramo, da redovito razgovaramo, da budemo otvoreni i radosni kao što smo cijeli život bili, pa i više jer ti si naš spasitelj i otkupitelj, ti si nas čuvao, vodio, štitio uz pomoć naše Majčice i Svetog Josipa. Molim te za njegovo zdravlje i da obavlja redovito kontrole. Molim te ojačaj nas, ohrabri nas, pomozi nam da iscjelimo svoje živote i da ti možemo hodočastiti. Sačuvaj nas od zlih ljudi, misli, govora mržnje i zla. Molim Te blagoslovi nas i naša srca i pomozi nam. Amen
susanna bratovic
14.03.2019, 03:14
Esterina molitva
I kraljica se Estera, obuzeta smrtnom tjeskobom, uteče Gospodinu. Pošto svuče sa sebe sjajne haljine, navuče odjeću tjeskobe i žalosti, te umjesto skupocjenim mirisima posu glavu pepelom i prahom. I ponizi veoma tijelo svoje postom, a svako mjesto na kojem se u znak veselja znala ukrašavati posu uvojcima svoje kose, pomoli se Bogu Izraelovu i kaza:
»Gospodine moj, kralju naš, ti si jedini! Dođi u pomoć meni koja sam sama, kojoj nema druge pomoći do tebe, jer opasnost je moja u ruci mojoj.
Ja sam od svoga djetinjstva slušala u obiteljskom rodu da si ti, Gospode, izabrao Izraela među svim drugim narodima: naše očeve među svim njihovim precima u svoju trajnu baštinu i da si za njih učinio sve što si im obećao.
Ali smo sad sagriješili pred tobom i ti si nas predao u ruke neprijatelja naših jer smo iskazivali počast bogovima njihovim. Pravedan si, Gospodine!
I sad oni, nezadovoljni već gorčinom sužanjstva našega, staviše ruke svoje u ruke kumira svojih da će poništiti odredbu usta tvojih, uništiti baštinu tvoju, začepiti usta onima koji te hvale i utrnuti slavu doma tvoga i žrtvenika tvoga, a otvoriti usta narodâ da hvale njihove isprazne kumire i dive se jednom kralju od mesa.
Nemoj predati, Gospode, žezlo svoje onima koji ne postoje. Neka se ne smiju propasti našoj, nego okreni naum njihov na njihove glave i primjerno kazni onoga koji je počeo bjesniti protiv nas. Sjeti se, Gospode! Objavi se u vrijeme naših jadâ i ohrabri me, o kralju bogova i vladaru svakoga gospodstva!
Metni u moja usta primjerenu riječ pred lavom, a njegovo srce zadahni mržnjom na neprijatelja našega; da zatre njega i njegove sumišljenike.
A nas oslobodi rukom svojom i dođi u pomoć meni koja sam sama i nemam nego tebe, o Gospode!
Sve ti je poznato pa znaš da mrzim slavu opakih i da mi je odvratna postelja neobrezanih i svakoga tuđinca.
Znaš tjeskobu moju, jer ja se gnušam nad znamenjem moga visočanstva koje se nalazi na glavi mojoj. U dane kad se s njime pojavim, grstim se nad njim kao nad dronjkom mjesečnog pranja i ne nosim ga onih dana koji pripadaju samo meni.
Sluškinja tvoja nije nikada jela sa stola Hamanova, nisam nikada počastila kraljevsku gozbu, niti sam pila vino ljevanica.
I od dana uzdignuća svoga do danas sluškinja tvoja nije se poveselila osim u tebi, Gospode, Bože Abrahamov.
Bože, nadasve moćni, uslišaj glas beznadnih i izbavi nas iz ruku opakih, a oslobodi i mene od moga straha!«
suzana bratovic
14.03.2019, 03:10
Esterina molitva
I kraljica se Estera, obuzeta smrtnom tjeskobom, uteče Gospodinu. Pošto svuče sa sebe sjajne haljine, navuče odjeću tjeskobe i žalosti, te umjesto skupocjenim mirisima posu glavu pepelom i prahom. I ponizi veoma tijelo svoje postom, a svako mjesto na kojem se u znak veselja znala ukrašavati posu uvojcima svoje kose, pomoli se Bogu Izraelovu i kaza:
»Gospodine moj, kralju naš, ti si jedini! Dođi u pomoć meni koja sam sama, kojoj nema druge pomoći do tebe, jer opasnost je moja u ruci mojoj.
Ja sam od svoga djetinjstva slušala u obiteljskom rodu da si ti, Gospode, izabrao Izraela među svim drugim narodima: naše očeve među svim njihovim precima u svoju trajnu baštinu i da si za njih učinio sve što si im obećao.
Ali smo sad sagriješili pred tobom i ti si nas predao u ruke neprijatelja naših jer smo iskazivali počast bogovima njihovim. Pravedan si, Gospodine!
I sad oni, nezadovoljni već gorčinom sužanjstva našega, staviše ruke svoje u ruke kumira svojih da će poništiti odredbu usta tvojih, uništiti baštinu tvoju, začepiti usta onima koji te hvale i utrnuti slavu doma tvoga i žrtvenika tvoga, a otvoriti usta narodâ da hvale njihove isprazne kumire i dive se jednom kralju od mesa.
Nemoj predati, Gospode, žezlo svoje onima koji ne postoje. Neka se ne smiju propasti našoj, nego okreni naum njihov na njihove glave i primjerno kazni onoga koji je počeo bjesniti protiv nas. Sjeti se, Gospode! Objavi se u vrijeme naših jadâ i ohrabri me, o kralju bogova i vladaru svakoga gospodstva!
Metni u moja usta primjerenu riječ pred lavom, a njegovo srce zadahni mržnjom na neprijatelja našega; da zatre njega i njegove sumišljenike.
A nas oslobodi rukom svojom i dođi u pomoć meni koja sam sama i nemam nego tebe, o Gospode!
Sve ti je poznato pa znaš da mrzim slavu opakih i da mi je odvratna postelja neobrezanih i svakoga tuđinca.
Znaš tjeskobu moju, jer ja se gnušam nad znamenjem moga visočanstva koje se nalazi na glavi mojoj. U dane kad se s njime pojavim, grstim se nad njim kao nad dronjkom mjesečnog pranja i ne nosim ga onih dana koji pripadaju samo meni.
Sluškinja tvoja nije nikada jela sa stola Hamanova, nisam nikada počastila kraljevsku gozbu, niti sam pila vino ljevanica.
I od dana uzdignuća svoga do danas sluškinja tvoja nije se poveselila osim u tebi, Gospode, Bože Abrahamov.
Bože, nadasve moćni, uslišaj glas beznadnih i izbavi nas iz ruku opakih, a oslobodi i mene od moga straha!«
Guest
13.03.2019, 16:38
Kod Židova i kršćana često se zajedno spominju post, molitva i dobra djela. Molitva ne stoji pored posta i dobrih djela kao nešto neovisno, nego kao nešto što ih iznutra povezuje. Najpotpunije shvaćanje molitve se nudi upravo u njezinom povezivanju s postom. Kad i na kratko pogledamo što se govori o molitvi i kako se molitva definira, vidi se da je naglasak više, što je i normalno, na stanju srca i duše, a manje se spominje tijelo kao čimbenik u molitvi ili mogući izraz molitve.
Na pitanje što je to molitva, u Katekizmu Katoličke Crkve nalazimo odgovor, odnosno definiciju sv. Terezije od Djeteta Isusa: «Za mene je molitva zanos srca, jednostavan pogled bačen prema nebu, usklik zahvalnosti i ljubavi u kušnji kao i radosti!», i sv. Ivana Damašćanskog: «Molitva je uzdignuće duše k Bogu ili traženje primjerenih dobara od Boga!»
Dakle, uglavnom se naglašava razgovor s Bogom kao duhovni čin. Međutim, postoji praksa i iskustvo da se i tijelo uključuje u molitvu, dakle ne samo misao, razgovor ili samo duhovni čin. Tijelom i pokretima kojima se prati riječ molitva postaje potpunija. Tijelom i pokretima se podupire molitva i ona postaje potpunija, izražajnija, lakše zahvaća cijeloga čovjeka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinstvo tijela i duše u molitvi pokazuje se upravo u molitvi i postu. Tjelesni post čini molitvu potpunijom. Tko posti, bolje moli, a tko moli, lakše posti. Tako molitva ne ostaje samo jedan izraz ili riječ, nego uključuje cijelo ljudsko biće. Tjelesnim postom se priznaje Bogu i pred ljudima da čovjek ne može sam i da mu treba pomoć. Svoju nemoć čovjek lakše doživi kad posti, zato je duša u tjelesnom postu otvorenija Bogu. Bez posta naša molitvena riječ ostaje bez pravog temelja. U Starom zavjetu su vjernici pojedinačno i u skupinama postili i molili u najrazličitijim životnim sitaucijama i uvijek iskusili pomoć. (Usp. Ezra 8,21-23; 2 Ljet 20,12) Postu i molitvi Isus pripisuje posebnu snagu, posebno u borbi protiv zlih duhova. (Usp. Mk 9,29) Ista se praksa nalazi u tradiciji Crkve, a najočitije se to vidi u pravilima svih redova i redovničkih zajednica. Sv. Bernard piše o odnosu posta i molitve:
«Reći ću vam nešto što ćete lako razumjeti i što ste često doživjeli, ako se ne varam: post daje sigurnost molitvi i čini je žarkom… Molitvom se dobiva snaga za post, a postom milost molitve. Post jača molitvu, a molitva jača post i prikazuje ga Gospodinu.»
To je očito, jer se postom postaje budniji, otvoreniji za Boga i za duhovno. Iz istih razloga post je povezan sa euharistijom, jer dok se čovjek odriče i jedno vrijeme živi s kruhom, priprema se za susret s božanskim kruhom. Posebno se u povezanosti s euharistijom, najuzvišenijim susretom s Bogom, pokazuje koliko je post u sebi pozitivan i koliko nam omogućuje ostvariti osnovni cilj molitve: susret cijeloga čovjeka s Bogom, Spasiteljem.
U naše vrijeme poznat je Gandhi kao čovjek koji je znao postiti i moliti. On veli:«Moja me religija uči da u svakoj nevolji koju se ne može ublažiti treba moliti i postiti!» Iako je poznato da je Gandhi postio i molio s političkim ciljevima, on je duboko vjerovao da samo Bog može promijeniti srce i naume ljudske kroz post i molitvu, da se postom i molitvom čisti čovjekova nutrina i da se oslobađa od krivnje, što je ujedno i izraz solidarnosti s ljudima koji trpe.
Iz rečenoga se mora zaključiti da su post i molitva po sebi nerastavljivi, kao što je nerastavljiv čovjek kao cjelina sastavljena od duha, duše i tijela.
fra Slavko Barbarić: Postite Srcem, Informativni Centar „Mir” Međugorje, 2000., (Knjigu Postite srcem možete kupiti u Međugorju) neceme pustiti a stalno molim citam SV PISMO
Suzana
13.03.2019, 16:26
Hvala ti Boze na ovom danu, sto si sa mnom, hvala na suzama ,mojim mislima i srcu koje vapi za tvojom ljubavi, sve predajem u tvoje milosrdje. Oslobodi me Gospodine svega sto nije od tebe. Hvala Oce.
AnkicaGuest
13.03.2019, 10:27
Bože vječni dragi hvala Ti za sve za moje unuku, njihove djevojke, sinove, nevjeste i mene..Molim te za naše zdravlje, učvrsti nas u vjeri i ljubavi za Tebe Bože Isuse Majko Božja i sve nas. Podari nam samo lijepe misli za sve nas i bližnje. Blagoslovi nas sve i daruj nam Duha Svetoga da na vodi i Bože budi uvijek sa nama..Molim te za Valentinu, budi uz nju na porodu, i budi s njenim curicama i suprugom.. Sve nas Isuse blagoslovi i budi sa nama..
Mira
12.03.2019, 20:47
Majko draga, hvala Ti za Obitelj moju, za nase, vec pokojne roditelje, koji su nas odgajali u Vjeri u Isusa Krista, koji su nas okupljali uvecer oko kuhinjjskog stola, gdje smo svaku vecer molili "Pozdrav Gospi", Pozdrav Tebi draga Majko. Tada nisam nista razumjela, ali sad dobro razumijem kako su nasi roditelji pisijali sjeme u srca svoje djece za ljubavlju za Isusa i ua Tebe Majko draga, Gospe nasa. Hvala Ti Majcice draga, i tek sad razimim roditelje svoje. Pokoj vjecni daruj im Gospodine i svjetlost vjecna svijetlila im da pocivaju u miru. Gospe Medjugorska, Kraljice Mira, moli Isusa za Obitelj moju, da je ocisti od kukolja, i da mir i ljubav zavlada medju nama svima! AMEN
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

najnovije-vijesti-broj-1.jpg

cocotours-autobusi.jpg

podrzite-nas-rad-2.png

Zanima te i ovo?
Kanada: Svećenik uboden nožem tijekom slavljenja svete Mise u bazilici u Montrealu
24. Marzo 2019.

Medjugorje-info.com utilizza i cookie per migliorare la funzionalità del sito web e per regolare sistema di pubblicità.