Knjiga

"Razlozi za vjerovanje" dostupna je na hrvatskome jeziku, a ta će vijest osobito obradovati one koji su s nestrpljenjem iščekivali objavu novih naslova Scotta Hahna, jednog od najpoznatijih suvremenih katoličkih teologa i autora više od deset knjiga od kojih su dosada u nakladi Verbuma na hrvatskom jeziku objavljene Gozba Jaganjčeva, Znakovi života te Mali vodič za svakoga – Biblija.

Ova novoobjavljena knjiga otkriva tajne, ispravlja nesporazume i nudi promišljene i izravne odgovore na uobičajene prigovore katoličkoj vjeri. Autor mnogih uspješnica Scott Hahn, obraćenik na katolicizam, i sam je iskusio sumnje koje tako često potiču rasprave o Bogu i Crkvi. U godinama prije svojega obraćenja bio je prvo nevjernik, a potom protestantski pastor. Osim toga, osnivač je i ravnatelj Instituta za primijenjene biblijske studije te djeluje i kao predsjednik Zaklade misionara vjere.

U knjizi Razlozi za vjerovanje tumači sadržaj katoličke vjere i razloge da je prihvatimo polazeći od Svetoga pisma, iskustva vlastite borbe i borbe drugih obraćenika, od svakodnevnoga života pa sve do prirodnih znanosti. Hahn pokazuje da razum i objava, naravno i nadnaravno, nisu u suprotnosti jedno s drugim, nego nude komplementarne dokaze da Bog postoji. Međutim, Bog ne samo da postoji; on je netko, on ima osobnost, on je Osoba čije se djelovanje može prepoznati u povijesti. Hahn vodi čitatelje k uvidu da je Bog stvorio svemir s određenom svrhom i da tragove Božjega stvaranja i djelovanja možemo pronaći ne samo u Bibliji nego i u svijetu koji nas okružuje bilo da ga gledamo kroz mikroskop, kroz teleskop ili pak kroz kontaktne leće.

U ovoj zanimljivoj knjizi koja predstavlja uvod u kršćanstvo, ali je ujedno i mnogo više od toga, Hahn navodi razloge za vjerovanje na jasan, uvjerljiv i privlačan način. Stoga će ona biti iznimno korisna svima koji se žele približiti vjeri, dublje je upoznati ili biti u stanju bolje je protumačiti sebi i drugima.

O knjizi više možete saznati ovdje, a možete je i prelistati.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa: Marija se uvijek pokazivala kao vjerna učenica
13. Dicembre 2019.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.