Jedan od gorućih problema u svim mjestima, osobito u većim gradovima, je nedostatak mjesta za parkiranje automobila. Tu situaciju iskoristio je jedan talijanski župnik koji je otvorio vjerojatno najneobičniji parking koji se „plaća“ ni manje ni više nego molitvom.
Leggi tutto...

Marko, Matej, Luka i Ivan su vjerojatno četiri imena koja se uz Isusovo najčešće mogu čuti na misama. Radi se o imenima evanđelista. Tko su evanđelisti, pitate se? Najjednostavnije rečeno, to su autori evanđelja. Drugim riječima, oni su ti koji su napisali četiri najpoznatije priče o Isusu.
Leggi tutto...

Biblija je najviše prevođena knjiga na svijetu, međutim, Božju se riječ ne može pročitati na više od polovice živih jezika. Prošlo je gotovo dvije tisuće godina otkad je sastavljen biblijski kanon te nekoliko stoljeća otkad je Gutenberg izumio tiskarski stroj. Međutim, danas najviše prevođena knjiga na svijetu još uvijek nije prevedena na većinu jezika. Prema analizi koju donosi Aleteia, na svijetu postoji 6900 živih jezika, a cjeloviti prijevod Biblije možemo pronaći na samo 43 % svih jezika. Predsjednik biblijskih prevoditelja Wycliffe, Bob Creson izjavio je da se Biblija prevodi na sve više jezika i to brže nego do sada, prenosi Laudato. - Nismo jedina organizacija koja prevodi Bibliju, postoje i druge. Svake godine pokrećemo od 130 do 160 novih prijevoda, pa očekujemo da će se u sljedećih deset godina Božja riječ proširiti na još više jezika – poručio je Creson.

U dolini Yucca u američkoj Kaliforniji postoji neobičan park ukupne površine oko 14 duluma. Riječ je o parku prepunom betonskih kipova Krista i likova iz njegova života, obojenih u bijelu. Neobično je kako ovi sablasni kipovi još i danas privlače velik broj turista.
Leggi tutto...

Kakvo bi to ljeto bilo bez ”zvijezda padalica”?! Gotovo da nema ničeg ljepšeg nego ljeti promatrati noćno nebo s neke mračne plaže i ”loviti” zvijezde padalice. I ove nas godine (2020.) sredinom kolovoza (s vrhuncem 12. i 13. kolovoza) čeka pljusak zvijezda padalica, zapravo meteorski pljusak ”Perzeidi”, poznat i po nazivu ”suze sv. Lovre”.
Leggi tutto...

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 26.9.2020.
25. Settembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.