Hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa!

Trideset pet hodočasnika pješaka pješačilo je 60 kilometra od Zagreba do Karlovca Bogu za ljubav i za domovinu Hrvatsku u subotu i nedjelju 2. i 3. lipnja 2018. godine. Osnaženim misnim slavljem u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu hodočasnici su krenuli u sedam sati ujutro, prespavali u pastoralnom centru u Jastrebarskom te završili hodočašće drugi dan u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu večernjim misnim slavljem. Najmlađi hodočasnik ima 10, najstarija 73 godine. Kao članica Molitvene zajednice svetog Josipa u župi Duha Svetog Jarun hodočašće je organizirala gospođa Ana Šarić.

Dan kasnije u ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine svećenici Porečkog dekanata hodočastili su u Nacionalnog svetište svetog Josipa u Karlovac. Preporučujući sebe, svoj pastoralni rad, svoje župe svetom Josipu, molili su i za blagoslov Domovine.

Učenici osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, zajedno sa svojim mentorima, vjeroučiteljima hodočastili su u Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa. U zajedništvu sa svećenicima Porečko - pulske biskupije, vođeni mons. Josipom Lenkićem generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije slavili su svetu misu u Svetištu i molili zagovor svetog.

Vjeroučenici Osnovne škole Kumrovec, predovođeni svojim vjeroučiteljem Tomislavom Krušlinom posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u znak zahvalnosti svetom Josipu za sve primljene milosti istoga dana navečer.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Svjedočanstvo s 31. Mladifesta: Lea Juričić, Čitluk
12. Agosto 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.