Na konferenciji za medije predstavljena knjiga pape Franje "Samo nas ljubav može spasiti"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. rujna na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Samo nas ljubav može spasiti" pape Franje, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Jedan od najsnažnijih poteza pape Franje svakako je proglašenje Godine milosrđa koja će biti svečano otvorena u prosincu ove godine. Kao duhovni vodič kroz tu Godinu milosrđa i kao pojašnjenje njezine duhovne podloge, vrlo je dragocjena knjiga "Samo nas ljubav može spasiti" koju je upravo objavila nakladnička kuća Verbum. Ta vrlo ohrabrujuća knjiga sadrži dvadeset propovijedi i govora koje je papa Franjo, tada kardinal Jorge Mario Bergoglio, održao u različitim prigodama prije izbora za Petrova nasljednika. Njegova poruka odiše univerzalnošću i duhovnom svježinom kojom nam papa Franjo, pogledom vjernika i pastira, otkriva milosrdnu Božju ljubav. Papa u knjizi pojašnjava što je to milosrdna ljubav i kako se ljudska srca mogu pripraviti da u njih može ući milosrdna ljubav Oca koji nas ljubi i ozdravlja.

Upravo to milosrđe Božje i njegova spašavajuća ljubav prema nama središte su ove knjige: "Spasiti nas može samo jednostavna mistika zapovijedi ljubavi; postojana, ponizna i bez tašte umišljenosti, nego s čvrstim uvjerenjima i u svojemu predanju drugima", ističe papa Franjo.

Kroz tu optiku ljubavi u ovoj poticajnoj knjizi izravnim i jednostavnim stilom on dotiče i osvjetljava mnoga područja našega svakodnevnog života i iskustva: brak, molitvu, vjeru, odgoj, evangelizaciju, odnos prema starcima, djeci i beskućnicima, posvećeni život i svećeničku formaciju, dostojanstvo rada i još puno toga, što knjigu čini nadahnjujućom i korisnom za svakoga čitatelja.

"Razderite srca, otvorite svoja srca jer samo u razderano i otvoreno srce može ući milosrdna ljubav Oca koji nas ljubi i ozdravlja. Razderite srca, kako bismo ljubili ljubavlju kojom smo ljubljeni, tješili utjehom kojom smo tješeni i dijelili ono što smo primili." - papa Franjo